BTLT: Rone – Dialog Vizual Pe Calea Victoriei @ KUBE Musette

  • by
  • April 21, 2016June 7, 2019

BTLT: Rone – Dialog Vizual Pe Calea Victoriei @ KUBE Musette

Între 4 și 10 Aprilie am putut să-i întâlnim pe artiștii Rone și Cristian Crestincov. Cei doi au purtat un dialog vizual în interiorul galeriei KUBE Musette plasată la numărul 114 pe Calea Victoriei. Titlul expoziției: Dialog Vizual Pe Calea Victoriei.

Rone ne-a prezentat lucrări din colecția Prietenii mei de dincolo care înfățișează portrete ale unor personaje imaginare care totuși păstrează caracteristicile fizionomice ale noastre celor de aici de pe Pământ. În perpetua căutare a esențelor, Rone ne invită la introspecție în frumusețea și individualitatea caracterului uman.

Un altfel de colaje, cu ”deșeuri” de culoare pe care le-am numit ”materie picturală”. Fragmente de microcosmosuri cromatice, adunate în timp, care intră în relație cu suprafețele neutre, atât ca formă, cât și ca cromatică.

Un joc alter modern între real și abstract, între constructivism și deconstructivism, al cărui rezultat este această serie de portrete ale unor personaje imaginare. – Rone


Pozițiile lucrărilor artistului Cristian Crestincov descriau un paralelogram în interiorul galeriei. Din textul de prezentare a expoziției:

Sculpturile prezente în expoziție creeaza o punte intre arhaic și contemporan, fiind realizate într-un material nobil, și anume bronzul. Acestea îmbină armonios detalii, lumini, forme abstracte și figurative, personaje umane, animale, artistul încercând prin creațiile sale să surprindă diferite ipostaze ale vieții, în întreaga ei complexitate. – Cristian Crestincov

Mai multe fotografii din cadrul expoziției “Dialog Vizual Pe Calea Victoriei” se găsesc pe flickr-ul feeder. În ultimele două zile ale expoziției am realizat un scurt film care prezintă lucrările expuse și spațiul galeriei:

 

Learn more about Rone and his work here or see how was his Abstract Puzzle exhibition at Kube Musette. EU-RO Alternativ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.