Lista locurilor recomandate pentru o seară de boardgames

Lista locurilor recomandate pentru o seara de boardgames

Lista locurilor recomandate pentru o seară de boardgames

Mai ții minte ieșirile „cu gașca”? Convocate aproape telepatic și cu prezență obligatorie, transformau întotdeauna o seară banală într-o sărbătoare. Însă acum că atât de multe evenimente interesante au loc în fiecare zi, găsirea unui prilej comun de întâlnire care să rivalizeze cu planurile individuale ale tuturor prietenilor tăi poate deveni o adevărată provocare. Ce este incitant, interactiv, divers, antrenant dar nu epuizant, potrivit atât pentru fete cât și pentru băieți, palpitant și totodată relaxant? Simplu: o seară de boardgames – iar noi am găsit 9 localuri pline de farmec care te invită la joacă.

UPDATE 2019: Prima ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania este aici pentru a te ajuta să descoperi arta independentă din spațiul public.

Lente Lupu

Primul loc care ne vine în minte când vine vorba de joacă este Lente Lupu, cea mai nouă și mai spațioasă dintre sufrageriile Lente. Pe Dionisie Lupu nr 78 găsești de la cărţi, şah, table și rummy la darts, foosball, shuffleboard, wii, playstation și, bineînțeles, boardgames – peste 100 la număr, într-un decor de fun house veritabil.

 

Modelier

Modelier

Dacă reputația burgerilor ne-a convins să facem prima vizită pe strada Duzilor nr. 12, am găsit rapid noi motive să revenim: proiecții de filme, expoziții, petreceri tematice și dulapul cu jocuri alese de la etaj ce ne invită la aventuri imaginare de duminică până joi. Chiar de la prima vedere, casa interbelică dă tonul unei atmosfere de poveste, în timp ce culorile proaspete și decorul de tip DIY ale localului trezesc ideile năstrușnice.

 

Piua

Piua Book Bar

Alertă de loc nou și cuceritor pe Dionisie Lupu nr. 76: Piua Book Bar s-a deschis cam de o lună și promite să devină un refugiu preferat al multor bucureșteni. Proiecțiile de film și concertele din mansardă însuflețesc barul de altfel liniștit și boem, unde te poți bucura de o lectură inedită, o bere artizanală, o gustare de la FROG și o rundă de boardgames cu prietenii.

 

Journey Pub

Journey Pub

Zona DownBelow din Journey Pub se află sub stăpânirea celor de la Creative Board Gaming, care organizează frecvent concursuri de Catan, Carcassonne, Pandemic și alte jocuri din cele peste 150 de alternative pe care le poți găsi pe strada George Enescu nr. 25. 

 

Ceainăria Bohemia TeaHouse

Ceainăria Bohemia TeaHouse

Pe strada Poiana Narciselor nr. 1 găsești una dintre cele mai comode și zen mansarde din București – numai bună de făcut să răsune de râsete, încurajări și strigăte de victorie. Nu uita să comanzi și un ceai calmant pentru învinși.

 

Ceainăria Cinci

Ceainăria Cinci

O altă ceainărie dragă nouă se află pe strada Olimpului nr. 13: Ceainăria Cinci se mândrește cu o atmosferă relaxată, perne moi și colorate, deserturi care-ți lasă gura apă și o stivă veselă de jocuri.

 

Sufrageria cu Jocuri

Sufrageria cu Jocuri

Nu prea ai chef să ieși în oraș? Nicio problemă, pentru că la Sufrageria cu Jocuri te simți ca acasă. Fă-ți curaj până pe strada Occidentului nr. 1, iar atmosfera veselă te va molipsi imediat.

 

Hobby Cafe

Hobby Café

Pe lângă cursuri de design interior, tehnici grafice, actorie sau modelaj în lut, salonul Hobby al cafenelei de pe strada Sfântul Ștefan nr. 20 găzduiește pasionați de wii, foosball și boardgames, fără nicio taxă de folosire a jocurilor; alternativ, îți poți aduce chiar tu jocul preferat.

 

Seneca Anticafe

Seneca Anticafe

Time is money – nicăieri nu e mai adevărat ca la Seneca Anticafe, locul unde totul este gratuit, mai puțin timpul. 8 lei/oră îți aduc ceai cald și rece, fructe proaspete, apă, snack-uri și acces la proiector, imprimantă, scanner, cărți, reviste de specialitate, jocuri de masă. În plus, poți aduce cu tine mâncare și băutură non-alcoolică, iar după a 5-a oră, nu mai plătești (să înceapă maratonul de jocuri!).

Words: Violeta Năzare
Photos: VJ VLC, Modelier, Piua Book Bar, Journey Pub, Ceainăria Bohemia TeaHouse, Ceainăria Cinci, Sufrageria cu Jocuri, Hobby Cafe, Seneca Anticafe

Lists

1 thought on “Lista locurilor recomandate pentru o seară de boardgames”

  1. Pingback: 15 alternative la localurile din centru | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)