feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust

feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust

feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust [EN]

Vinyl Speed Adjust, Eddy și Levii pe numele lor reale, devin treptat unul dintre numele importante pe scena underground din România dar și în străinătate. Cei doi au releasuri la labeluri precum Pressure Traxx, Gilesku Records, Colours in Music sau Bodyparts Records și în ultimii ani au avut gig-uri în țări ca SUA, Anglia, Tunisia sau Elveția. Am avut ocazia să stăm de vorbă cu ei și ne-au povestit despre Crystal Structures și VSA Records, despre cum își aleg artwork-ul pentru releasuri și care sunt ingredientele pentru un party reușit. Pentru a afla mai multe, vă lăsăm să citiți în continuare.

Unde sunt doi…e mai usor.
La ora 4:00 dimineața…visez.
Viteza de croazieră… 126 bpm!
Acum 10 ani intram pe mIRC, azi…pe discogs.
Locul preferat rămâne…acasă.
Când stingi lumina…devii inspirat.
Când nu suntem pierduți în căști ori boxe, ne găsești…în oras cu prietenii.
Colecționăm…muzică veche.
Trei viniluri pe care le mixăm des…LPLTD015,  DONE035 si PT035.

keywords: dj, vinil, conexiune, sunet

feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust

Alexandru Bogdan: Hello Eddy, Levii! Ați ales să fiți alături de noi și vă mulțumim pentru aceasta. Numele vostru de scenă ne pune direct în temă, ceea ce rămâne însă un mister este cum a luat naștere această echipă și când ați devenit ireversibil pasionați de muzică?

Vinyl Speed Adjust: Salutare, mulțumim frumos de invitație. Ne-am cunoscut în 2009, având același “viciu” muzical, iar la scurt timp am decis să începem acest proiect, totul decurgând  de la sine.

AB: Anul 2015 a fost plin de evenimente interesante și ați călătorit intens prin Europa și USA. Recent ați pus muzică în clubul Z-bau, din Nuremberg, și undeva, într-un loc secret din Paris. Cum arată agenda voastră pentru următoarele luni?

VSA: Da, am avut un an 2015 plin de evenimente interesante și am avut ocazia să cunoaștem foarte mulți oameni de calitate din industrie și nu numai. In curând vom mixa în Ljubliana , Zurrich, Londra, Frankfurt și din nou Paris.

AB: În 2012 ați înființat Crystal Structures, un label al cărui manifesto este dedicat vinilului, muzicii house, techno și dansului. În Octombrie 2015, a apărut On my Way EP, primul imprint Vinyl Speed Adjust Records, noul record label administrat de voi. Ce obiective aveți pentru cele două proiecte?

VSA: Pentru CSR vom păstra conceptul de old-skool și vom lansa artiști consacrați și experimentați care fac parte din generația anilor 90s/2000, iar pentru VSA Records vom avea release-uri cu propriile producții și eventuale colaborări.

feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust

AB: Discografia voastră a ajuns la 12 viniluri. Tot mai mulți artiști apelează strict la vinil pentru distribuția producțiilor lor. Care credeți că sunt motivele pentru care acest mediu de redare audio a câștigat suport în ultimul timp?

VSA: Considerăm ca vinilul a câștigat teren în fața digitalului în această perioadă deoarece multe piese calitative sunt lansate exclusiv în acest format și se adresează în special unui public pasionat și cautător de muzică.

AB: Am aflat că urmează să scoateți două release-uri în curând, la labelul Jesus Loved You și Hourglass LTD. Ne-ar plăcea să le ascultăm într-un set pentru rubrica feeder sound . Care este povestea fiecărui release și ce producții mai pregătiți pentru anul acesta?

VSA: Cu Valentino ne știm de ceva de timp, avem o prietenie frumoasă, iar uneori apelăm la feedbackul lui, trimițându-i producții VSA înainte de a le lansa. El le-a testat în club si a decis să facă un release la JLY cu două dintre ele.

Referitor la Hourglass ni s-a propus un double EP cu 3 piese originale și 3 remixuri ale unor artiști pe care noi îi apreciem – Volkan Akin, Nima Gorji și Cesar Merveille; de asemenea ne-a plăcut conceptul labelului de a lansa totul limited în 300 de exemplare; în vară vom mai avea încă un release la Visionquest și VSA Records.

feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust

AB: Clape, kit de tobe și percuții, Roland-uri, modulator de bass – ce se mai află în setup-ul folosit de voi pentru producție? Care sunt etapele în care vă organizați procesul de creație?

VSA: Avem un setup de care suntem multumiți, dar întotdeauna există loc pentru alte modulatoare și chestii noi.

În procesul de creație nu urmăm un algoritm anume, uneori plecăm de la o idee simplă și de acolo dezvoltăm după cum simțim; alteori înregistrăm o sesiune în care utilizăm mașinăriile și ajustăm la un rezultat final.

AB: Sinestezia dintre sunet și imagine este o relație explorată de tot mai mulți artiști. Ce elemente și motive asociați sunetului vostru? Cine sunt graficienii cu care colaborați și cum îi selectați?

VSA: Ne place să asociem soundul nostru cu o imagine vintage, originală, uneori ieșită din comun; artiștii cu care colaborăm sunt doi artiști  plastici – unul din Bulgaria, al doilea din România – care ne-au inspirat printr-un portofoliu vast și foarte original.

feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust

AB: Acum locuiți și lucrați în Barcelona. Ce factori ați luat în considerare când ați decis să vă mutați?

VSA: Ne-am mutat doar pentru o perioadă de 3 luni pentru a încerca o experiență complet nouă; acum locuim în Bucuresti însă ne dorim să revenim în BCN.

AB: Ce ingrediente sunt necesare pentru un party reușit? Care sunt evenimentele de la care păstrați cele mai plăcute amintiri?

Credem că ingredientele pentru o petrecere reușită sunt muzica de calitate, sistemul de sunet și organizarea. În fiecare loc în care am fost invitați să mixăm am trait experiențe unice și plăcute în felul lor și ne este greu să specificăm unul anume.

AB: De 12 ani, feeder.ro informează și leagă prietenii printre pasionații de muzică electronică underground, artă contemporană, design și evenimente alternative; când și de ce ați ajuns pentru prima dată la această adresă?

VSA: Ne informăm despre tot ce inseamana clubbing/nightlife și citim destul de multe reviste online adresate muzicii electrónice; primul contact cu Feeder l-am avut în mediul online în urmă cu  4-5 ani.

Mulțumim frumos!

feeder insider w/ Vinyl Speed Adjust

Words by Alexandru Bogdan
Photos by VJ VLC

insider signature

Leave a reply (we review all comments)