foto: Vernisaj “Interludii” de Cornel Brad @ ICR Bucuresti

  • by

Miercurea trecută, pe 2 Martie 2016,  a avut loc vernisajul expozitiei  „Interludii – în cheie fotografică“ semnată de Cornel Brad. Evenimentul  a fost găzduit la sediul ICR de pe Aleea Alexandru nr 38. Alături de artistul fotograf, la eveniment au luat cuvântul Radu Boroianu, președintele ICR, împreună cu personalități ale vieții culturale și reprezentanți ai instituțiilor statului.

Expoziția reunește o selecție de portrete ale unor soliști, dirijori, instrumentiști și dansatori participanți la ediția din 2013 a Festivalului Internațional „George Enescu“, incluse în albumul omonim apărut la Editura Igloo Media. Albumul, prefațat de violonistul Alexandru Tomescu, cuprinde imagini surprinse între repetiții și concerte, în principal în culisele sălilor de spectacol. Proiectul a mai fost itinerat la reprezentanțele ICR de la Berlin, Viena și Londra, precum și la galeria NeoGalateca din București.

Pe tot parcursul vernisajului a fost proiectat filmul de prezentare a lucrării, realizat de artistul vizual Mihai Cucu, cu o coloană sonoră semnată de compozitoarea Sabina Ulubeanu.Vernisaj „Interludii – în cheie fotografică” @ ICR

Cornel Brad a lucrat ca librar, editor și manager de proiecte de protecția mediului, înainte de a realiza că pasiunile sale cele mai profunde sunt fotografia, muzica și oamenii. Accesul în culisele celei de-a XXI-a ediții a Festivalului „George Enescu“ de la București i-a oferit prilejul să-și împletească aceste pasiuni. Fotografiile sale au fost publicate în Adevărul, Aspen Idea, Decât O Revistă, Igloo, Observator Cultural, La Terasse și AgriPlus, National Geographic și se află în colecții particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Rusia și SUA.

În seara vernisajului am avut plăcerea de a schimba câteva cuvinte cu fotograful Cornel Brad, care a oferit tuturor participantilor câte un mărțișor sub formă de e-book Interludii. Expoziția poate fi văzută la ICR București până pe data de 28 Martie.
Vernisaj „Interludii – în cheie fotografică” @ ICRVernisaj „Interludii – în cheie fotografică” @ ICRVernisaj “Interludii” de Cornel Brad @ ICR BucurestiDSC_4609_1Vernisaj “Interludii” de Cornel Brad @ ICR Bucuresti Mai multe cadre din seara vernisajului se găsesc pe flickr-ul feeder.VJ VLC

Leave a reply (we review all comments)