BTLT: Best of 2015

BTLT: Best of 2015

Unul dintre lucrurile care ne fac să îndrăgim Bucureștiul atât de mult este faptul că oricum ți-ai dori să-ți petreci timpul liber, există cu siguranță un loc pe placul tău, ascuns pe o străduță cu nume exotic, într-un conac uitat de vreme sau la umbra unor magnolii înflorite. Iar dacă nu, probabil se deschide în seara asta.

După încă un an de descoperiri norocoase și check-in-uri febrile în toiul nopții, am extins considerabil numărul situațiilor în care putem spune been there, liked that, dar astăzi dăm Like-ul la schimb pe Love ca să aflăm ce locuri se află în topul BTLT din 2015.

Frudisiac

10. Frudisiac

Nu ne mirăm că Frudisiac a ajuns în Top 10 – chiar și noi am decis să-i dedicăm două articole ca pretext să savurăm o nouă ceașcă de Drop Coffee asortată cu foșnetul plopului cu care s-a împrietenit micuța așezare scandinavă.

Lokal

9. Lokal-ul care hrănește sufletul

Paradisul verde care crește nestingherit din 1891 a văzut concerte, proiecții de film, târguri de haine și multe reuniuni de prieteni, animate de Lokal-nici prietenoși.

Febra de miercuri @ Eden

8. Febra de Miercuri @ Eden

Pentru clienții fideli Eden, „Ce zi e azi?” a fost probabil laitmotivul verii interminabile de anul trecut. Dintre toate nopțile de ne-weekend în care să petreci ca și când ar fi sâmbătă, preferata voastră a fost miercurea (you party animals, you).

Uzinele Faur

7. industrial și post industrial @ faur

Cât ne-ar lua să numărăm clădirile abandonate din oraș? Case, blocuri, fabrici – toate au un farmec aparte și un aer misterios care ne stârnește instantaneu curiozitatea. Când Uzinele Faur și-au deschis porțile, n-am putut să răspundem invitației lui Suciu, Priku, Livio & Roby, Herodot și Dan Andrei cu altceva decât un „DA!” răsunător.

6. Deschiderea Galeriei Mobius

Orice întâlnire cu arta lui Roman Tolici este o experiență aptă de a ne ascuți percepția și de a ne reconfigura coordonatele realității, așa că Galeria Mobius a ales expoziția perfectă de deschidere pentru a-și defini obiectivele și afirma identitatea.

Modelier

 

5. Modelier

Nu a durat mult până când Modelier a devenit centrul distracției departe de centru: seri tematice, degustări, petreceri de weekend, concerte în aer liber, proiecţii de filme şi, mai ales, mâncare foarte bună, într-un decor neastâmpărat și plin de culori. Pe voi ce v-a cucerit?

Galeria Suprainfinit

4. Deschiderea galeriei Suprainfinit

Clădirile industriale și arta contemporană fac casă bună în ultima vreme, iar când locatarii sunt Alina Anca, Vlad Anghel, Anastasia Manole, Tristan, Anca Știrbacu, Alexandra Terzi și Tăietzel Ticălos, poți fi sigur că vei avea parte de o vizită ieșită din comun.

Burger Van Bistro

3. Burger Van Bistro

Din toamnă, decadența culinară are o nouă adresă (în sfârșit stabilă) și un meniu extins care te îmbie la păcate. Câți aveți 0720-BURGER pe speed dial?

MadPiano

2. Deschiderea MadPiano

Unii meditează în poziția lotusului, alții, ghemuiți asupra unei cutii cu viniluri. Iar când selecția de discuri e făcută de doi pasionați cu o cultură muzicală vastă, te poți aștepta la multe revelații. La mai puțin de 2 ani de la deschiderea magazinului online, MadPiano a făcut trecerea de la mediul virtual la cel real, iar voi ați avut 3 zile și 3 nopți de care încă vă amintiți cu plăcere.

Atelier Pinion

1. Atelier Pinion

Dacă piste nu, măcar un loc de întâlnire ca la carte să aibă bicicliștii: service, showroom Tokyobike și punct de alimentare cu sucuri naturale sau cofeină într-un garaj aproape la fel de simpatic ca oamenii care te întâmpină zâmbind. We have a winner!

BTLT

Words: Violeta Năzare
Photos: VJ VLC, Frudisiac, Eden, vloop, Modelier

Leave a reply (we review all comments)