VOTE your favourite sets participating in the feeder sound II OPEN CALL for DJs KIDS LOVE DESIGN Online Market feeder sound OPEN CALL TRACKS 2020
Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Last updated on February 19th, 2016 at 10:42 am

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Curiozitatea pentru felul în care s-ar îmbina trip-ul audio-vizual al celor de la Jurjak cu personalitatea contemporană a hub-ului urban Energiea ne-a convins să ne strecurăm printre vestigiile dactilografice către barul scăldat în strălucirea sticlelor multicolore. Ne-am bucurat să întâlnim un public numeros care deja în picioare devenea din ce în ce mai nerăbdător în așteptarea deschiderii portiței către psihedelic blues, trip hop și twist de grunge.

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Era chiar ora 21, pe 21 Ianuarie.

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Arome rafinate, blitzuri mascate, preparate rezultate din rețete îndelung perfecționate și uite și scena, care strategic așezată, ne face cu ochiul de printre setul de tobe cromate, chitări tatuate, și synth-uri colorate. Microfonul se ridică aproape de nivelul boxelor, acustice, cărora le-am aruncat un zâmbet în așteptarea primei note muzicale. Ansamblul, parcă din cutii de chibrituri modular alipite tenta prin priveliștea de ansamblu dăruită de nivelul superior.

DSC_3487

De sus, uriașa oglindă din spatele barului lărgește spațiul și seduce privirile celor în așteptarea băuturilor.

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Vladimir, chitară, stânga

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Daniel, tobe

Ora zece se împarte în jumătate și la instrumente își fac apariția George, Vladimir și Daniel. Împreună ei formează Jurjak. Prezentarea vestimentară și mireasma personalității lor artistice poartă gândul spre teritorii californiene. După o scurtă introducere trecem la treabă la un volum sonor potrivit și o redare deslușită.

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Primele câteva piese sunt profunde, obscure uneori, capul preia tempoul bătăilor, iar mintea se pierde în vizualurile minuțios prelucrate și obsesiv de sincronizate. Vocea lui George are un timbru foarte matur, ușor îmbibată într-o nicotină organică, iar el și-o redă fie direct, ori prin intermediul synth-urilor. Pe figura lui Vladimir se citește euforia care-i curge prin vene odată cu ciupiturile aplicate corzilor chitării, iar Daniel are căștile pe urechi, părul creț revărsat peste lateralele capului și mâinile mereu ocupate cu lovituri de tobe sau experimente cu percuții.

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Ultima parte a reprezentației ne-a povestit mai multe despre semnificațiile titlului de Mr. Piesele au fost cântate în limba Engleză, pe un ritm rock&grunge.

Ne-a plăcut așa că am vrut să aflăm mai multe de Jurjak. Sperăm și voi 🙂

DSC_3538

Solistul George se pricepe și la synth-uri, le are cu sampling-uri, deține cunoștințe de filmologie și scrie poezii.

Însă el a terminat mai întâi Dreptul, pentru ca apoi să intre în barou. Și-a dat seama că nu e de el și a pornit pe drumul muzicii, alegere ce l-a pus în legătură cu Urban Records  și K-Gula. Traseul era bun de data aceasta, astfel, nu după mult timp, 2004 era, când a apărut proiectul K Confusion. Apoi George a făcut parte dintr-un trio numit Virtual Picnic, alături de care a susținut concerte în numeroase cluburi de jazz.

Într-o zi a început să scrie poezii și a strâns vreo 60, dintr-acelea capabile să stârnească intense efecte vizuale.

Studiile de Regie-Film l-au împrietenit cu Hypno. George s-a dovedit ambițios și a pus cap la cap videoclipuri pentru Raku sau Omu Gnom. Dacă v-ați mirat și întrebat ca și mine de unde atâtea frânturi de filme vechi românești în unele creații Jurjak, acum aveți și răspunsul.

Proiectul Back to the Future este răspunsul la felul în care George a luat contact cu Daniel, zis Beavis, actualul toboșar și responsabil cu mastering-ul. Pe Vladimir sigur îl țineți minte de la Energiea 🙂 el este chitaristul.

Ulterior lansării piesei ”Șoapte”, trioul s-a închegat sub actualul nume: Jurjak. Fundația o reprezentă versurile scrise de George peste care precum o mânusă alunecă înterpretările de chitară, bas și tobe. În preajma Crăciunului trecut a ieșit și ”Future Ex”- o viitoare relație scăldată în lumina unui eșec premergător.

Hypno pune cuvintele în mișcare printr-un clip cu aromă noir.

Odată cu renașterea ghioceilor vom aprecia cu ocazia lansării primului album Lemon Blues meticuloasa selecție a celor 100 de negative pe parcursul a 5 ani adunate.

Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Jurjak: youtube // soundcloud // official| Energiea: facebook

Mai multe fotografii din cadrul evenimentului se găsesc pe flickr-ul feeder.

BTLT - Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Words Alexandru Bogdan
Photo&video VJ VLC

4 Comments
  1. zoltybogata 4 years ago

    Bună, eu sunt Zolty și sunt admin la http://zoltybogata.ro/ ,sunt o persoană cu dizabilitate gravă, după cum ați observat. Eu scriu foarte greu, așa că trec la subiect, am nevoie de ajutor (nu pt mine după cum ați crede la prima vedere) încerc să ajut pe ce-i în nevoie, aici am proiectele mele, http://zoltybogata.ro/proiectele-mele poate vi se pare ceva interesant. Dacă doriți mai multe informații, vă stau la dispoziție la 0743 622 372 .Multă sănătate

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account