Fotografii din interiorul celei mai mari fabrici de viniluri din Europa

  • by
Băi galvanice pentru fabricarea masterului

 

Motivele pentru care piața de discuri a înregistrat un reviriment rar întâlnit într-o industrie unde lucrurile au evoluat în strânsă legătură cu tehnologia sunt multe: de la nostalgia hipster-ilor la redescoperirea plăcerii unui format fizic și până la sound-ul cald, imposibil de reprodus în digital.

Nu o spunem noi, o spun vânzările într-o creștere exponențială în ultimii ani, vânzări renăscute din pasiunea caselor independente de discuri și amplificate apoi de label-urile mamut.

Singura frână în calea unei invazii de vinil este însuși procesul de fabricație, rămas neschimbat încă de la inventarea formatului. Un proces costisitor atât ca resurse materiale cât și ca timp, care începe cu fabricarea matrițelor de metal și se încheie cu așezarea fiecărui disc în copertă.

Cel mai bun mod în care putem conștientiza energia consumată pentru fiecare bucată de vinil în parte este să aruncăm o privire în interiorul celei mai mari fabrici de discuri din Europa, localizată în Amsterdam. Fotografiile au fost făcute în 2015 de către Alastair Philip Wiper iar noi le-am selectat mai sus pe cele mai edificatoare 😉

Și dacă te gândești la un suflu proaspăt pentru colecția ta de plăci, dă o tură virtuală prin rafturile Misbits Record Shop sau simte groove-ul discurilor chiar la magazin (Str. Făinari 43A).

 

Leave a reply (we review all comments)