11 alternative pentru a lua masa înainte de party

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

Pentru că masa de la 5 dimineața a devenit practic o parte a experienței de clubbing din București, ne-am gândit că ar fi utilă o alternativă la acest obicei deloc sănătos. Am căutat locuri care sunt potrivite atât pentru cei care mănâncă mai light sau vegetarian, cât și pentru cei care consumă carne. Considerăm că echilibrul într-o dietă este esențial și acesta a fost și principalul guideline al acestei liste neordonate. Cina înainte de party poate fi un factor decisiv pentru a evita deja clasica hrană fastfood, la ieșirea din club. Avem mai jos o listă cu locuri în care poți mânca bine și, ni se pare nouă, sănătos înainte de a ajunge la petrecere.

9 alternative pentru a lua masa înainte de party
Foto: Energiea

ENERGIEA

Program: 12pm – 1am
Adresă: Str. Actor Ion Brezoianu, nr. 4

Despre Energiea am mai scris în 2012 atunci când organizau spații de brainstorming dedicate agențiilor și companiilor, dar de data asta vrem să vorbim despre mâncare. Meniul oferă supe cum ar fi supa cremă de morcovi (15 lei) sau supă cremă de dovlecei și avocado (15 lei). De asemenea, găsim salată cu antricot de vită și dressing de ceapă (32 de lei), salată cu halloumi și couscous (29 de lei) sau piept de pui copt cu unt și mirodenii și dressing cu usturoi fiert în lapte plus piure (36 de lei).

 

9 alternative pentru a lua masa înainte de party
Foto: Alt Shift

ALTSHIFT

Program: 12pm – 3am [duminică-joi]
12pm – 6am [vineri-sâmbătă]
Adresă: Strada Constantin Mile nr. 4

Pe meniul de noapte de la Alt Shift, care începe la 11pm găsești doar pizza (de la 29 de lei în sus) și supe (între 13 și 15 lei), ambele fiind o alegere bună pentru o masă de warm-up pentru party. Dar dacă vrei să iei masa mai devreme, mai poți găsi pene toscana (29 de lei), ravioli cu spanac și zucchini al forno (29 de lei) sau spaghette cu roșii uscate (25 de lei).

 

11741063_1602364540013696_6339998554381463651_o

LOKAL

Program: 16:00 – 01:00
Adresă: Eminescu 57A

Verdeață, relaxare și mâncare sănătoasă. Așa s-ar putea descrie LOKAL, un gastropub deschis acum aproximativ doi ani în București căruia i-am mai făcut o vizită în vară, dar și una în toamna aceasta. Având în vedere că este deschis până la 01:00 toată săptămâna, este un loc numai bun pentru o masa înainte de club. Mâncarea și băutura se comandă de la bar și puteți găsi preparate cum ar fi burger din linte și hrișcă cu legume la grătar (25 de lei), frigărui din inimă de vițel, legume și salată (30 de lei), tagliatelle din dovlecei (30 de lei) sau salată de zargan cu sos de iaurt și mărar (21 de lei). Pentru cei care vor să își facă încălzirea tot aici, o bere la draft costă 8 lei iar un pahar de vin este 12 lei.

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

Foto: Satya

SATYA

Program: 12:00-00:00
Adresă: Bulevardul Banu Manta 25

Fiind un restaurant vegetarian unde au loc deseori conferințe cu sfaturi practice pentru a ne păstra sănătatea și imunitatea la cote maxime, Satya este o alternativă excelentă pentru vegetarieni și nu numai, pentru o masă mai lejeră înainte de party. Meniul este destul de variat cu mâncăruri precum varză de Bruxelles în 5 arome cu piure de țelină (20 de lei), tocăniță de hribi (25 de lei), conopidă în sos dulce-picant (23 de lei) sau ciuperci shimeji cu orez basmatti (32 de lei). În plus, Satya face și livrări la domiciliu dacă nu mai aveți timp să ajungeți la restaurant.

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

 Foto: Simbio

SIMBIO

Program: 10:00-00:00 (luni-duminică)
Adresă: Str. Negustori 26

Simbio este un loc plăcut pentru a-ți petrece timp în orice perioadă a zilei dar este și o alegere bună atât pentru masa dinainte de party cât și pentru cea de a doua zi dimineață. Localul a avut parte de o renovare realizată de arhitecta Eliza Yorkina. Nouă ne-a placut pentru că nu se fumează, motiv pentru care l-am inclus și in lista noastră de refugii anti-fumat și pentru hamburgerii [inclusiv cel vegetarian] delicioși la care chifla este făcută chiar de către restaurant. Astfel, vă recomandăm să aruncați o privire pe meniul de burgeri: avem burger one with baked potatoes (burger de vită cu roșie, salată, ceapă caramelizată, brânză Cheddar, bacon etc – 34 de lei) dar poți alege un burger mai friendly cu vegetarienii: quinoa burger with green salad & vinaigrette dressing (24 de lei). Pentru a doua zi dimineață, după petrecere, avem meniul All day morning care cuprinde eggs any style, omlette with your choice of ingredients, English breakfast, French toast with fresh fruits and wild berry sauce.

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

Foto: Pukka-Tukka

PUKKA-TUKKA

Program: 09:00 – ultimul client
Adresă: Piața Amzei 13

Pentru fanii mâncărurilor organice, o masă la Pukka-Tukka este exact ce vă trebuie înainte de o noapte lungă într-un club. Puteți găsi în meniu de la salate cu prețuri între 29 și 44 de lei, gustări (cartofi copți cu smântână, brânzeturi, crostini, halloumi) între 19 și 29 de lei sau pentru o masă mai consistentă există varianta unui somon cu spanac (49 de lei) ori rib eye steak (78 de lei).

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

Foto: Fitto

FITTO

Program: 09:00-00:00
Adresă: Calea Floreasca nr. 70-72

Meniul de la Fitto este marele plus al acestui local. Printre categorii avem când ești foarte grăbit unde găsim quesadilla cu pui (18 lei), sandwich cu pui (18 lei), sandwich cu prosciutto (19 lei), avem când nu știi ce vrei unde își fac loc o limonadă ca acasă (12 lei), ciocobon (13,50 lei) sau ceai de diverse arome (11, 50 lei). De asemenea, meniul de paste cuprinde tagliatelle cu vită și legume (25 de lei), risotto piemontez (23 de lei) sau penne cu ciuperci și pui (24 de lei).

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

Foto: Beca’s Kitchen

BECA’S KITCHEN

Program: 18:00-22:00 [Marți-Vineri]
12:00-22:00 [Sâmbătă-Duminică]
Adresă: Mihai Eminescu 80

Andreea Beca, proprietara restaurantului, a terminat Facultatea de Litere, și-a început activitatea profesională într-o firmă de retail, apoi s-a ocupat de consultanță financiară însă pasiunea nu era acolo. Gastronomia era ceea ce o lasă pe Beca să se exprime cu adevărat așa că a urmat o școală de bucătari și acest drum și-a găsit finalitatea în Beca’s Kitchen, un restaurant cu mâncare sănătoasă atât în ceea ce privește materiile folosite, cât și modul de preparare termincă. Așadar dacă vreți să mâncați sănătos homemade food, vă recomandăm un drum la Beca.

9 alternative pentru a lua masa inainte de party

Foto: Tic Taco

Tic Taco – TACO BAR

Program: 11:00 am – 5:00 am [Vineri-Sâmbătă]
11:00 am – 12:00 am [Duminică-Joi]
Adresă: Str. Blănari, nr. 5

Tic Taco este primul Taco Bar din București și deși taco-ul este originar din Mexic, ei îl prepară după rețeta inventată de imigranții libanezi în anii 60, alegând să folosească ingrediente și furnizori locali și organici acolo unde a fost posibil. Pentru vegetarieni există o varietate de tacos veggie, dar și supe sau salate delicioase. Celor de la Tic Taco le pasă de natură așa că folosesc ambalaje organice pe care le reciclează pentru a planta copaci în București. La fiecare 100 de tacos, un nou copac este plantat. Așa că dacă vreți să faceți o faptă bună dar să și mâncați ceva delicios, faceți-le o vizită celor de la Tic Taco.

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

Foto: M60

M60
Program: 8 am – 1 am [Luni-Vineri]
10 am – 1 am [Sâmbătă-Duminică]
Adresă: Strada Mendeleev, nr. 2

Dacă faptul că s-a scris despre ei în Financial Times sau că The New Yorker este disponibil pentru a fi citit în fiecare săptămână nu sunt motive îndeajuns pentru a le face o vizită celor de la M60, atunci mâncarea cu siguranță o să fie. În meniu găsim supă de roșii sau broccoli (15 lei), sandvișuri cu somon, curcan sau brânză (18 lei) iar ca desert avem M60 spiced carrot cake (15 lei), brownies sau eclere (15 lei).

9 alternative pentru a lua masa înainte de party

Foto: Bar A1

BAR A1
Program: 8:30 am – 1 am
Adresă: Strada Piața Amzei, nr. 1

La A1 am fost și ne-a plăcut foarte mult locul. Recomandăm în mod special mitraliera belgiană (23 de lei). Pe lângă asta, în meniu mai putem găsi produse interesante cum ar fi babaganoush (12 lei), supă miso (12 lei), salată indivia cu piept de curcan și blue cheese (23 lei) salată cu rucola, busuioc, spanac, roșii cherry și brânză de capră (19 lei).

Voi ce locuri recomandați pentru o mâncare healthy-ish înainte de party?

Leave a reply (we review all comments)