Concert Foley’Ala @ J’ai Bistrot

Concert Foley'Ala la J'ai Bistrot

Concert Foley’Ala @ J’ai Bistrot
29 Ianuarie, 22:00

Foley’Ala sunt cinci muzicieni care împreună fac soundtrack de film pe loc, dar și puțin premeditat, cât să curgă, să vălurească, să tune cu forța a o mie de fulgere când un personaj dintr-un film mut pune piedică altui personaj din același film sau desfășoară alte tipuri activități dramatice conform scenariului.

Soluţia la care recurge formaţia se apropie de maniera de rezolvare specifică atmosferei din teatrul radiofonic (foley), în care, peste un layout prefabricat, intervin elemente muzicale acustice procesate digital, tehnica sampling-ului îmbinându-se cu instrumentele cântate. Abordarea electronică urmăreşte să atingă zone inedite de explorare, caracteristice erei sintetizatoarelor.

Foley’Ala sunt:
Alin Zăbrăuţeanu – sound artist: compoziţie, multimedia
Marian „Rufi” Cîtu – sound artist: multimedia, live processing
Alexandra Andrieş – visual artist, percuţii, voce
Flora Pop – vioară
Radu Rădescu – concept, percuţii, texte

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 22,00, Foley’Ala pun în scenă #joslajai muzica pentru “Puzzle suprarealist“, un colaj de trei scurt-metraje de avangardă din anii ’20.
Invitata specială a spectacolului este o legendă a undergroundului ante- şi postrevoluţionar din România în home entertaintment. Critic de cinema, jurnalist şi organizator de festivaluri de film, Irina Margareta Nistor va da viaţă prin glasul său inconfundabil bizareriilor lui Urmuz.

Bilet: 15 lei

Leave a reply (we review all comments)