Digital Mirror (part I)

Myers Briggs Test

Finalul oricărui an aduce cu sine nerăbdarea unui nou început și interminabilele liste de New Year’s Resolutions, scrise cu hotărâre și speranță. Dar pentru ca elanul optimist să nu degenereze în obiective nerealiste, trebuie să ne asigurăm că țelurile pe care ni le fixăm reflectă chiar aspirațiile personale și se potrivesc în mod obiectiv cu felul nostru de a fi. Internetul e plin de chestionare – mai lungi sau mai scurte, mai distractive sau mai plictisitoare – care promit să vă definească într-un fel sau altul, dar dacă vreți să vă cunoașteți cu adevărat, merită să investiți câteva minute în recomandările noastre.

Myers Briggs (Jung Typology Test)

Cel mai popular test de personalitate – și cu cele mai multe aplicații practice – este bazat pe abordarea tipologică a personalității, înaintată de Carl Jung și de Isabel Briggs Myers. Testul oferă formula de 4 litere care te încadrează într-una din cele 16 tipologii identificate după predispozițiile principale ale personalității identificate de Jung: extraversie/introversie, senzație/intuiție, gândire/emoție, judecată/percepție.

Test aprofundat de personalitate globală

O variantă extinsă a testului anterior propune 126 de întrebări cu o scară de la 1 la 7 de gradare a răspunsului, oferind o gamă mai largă a trăsăturilor dominante, cum ar fi materialismul, ordinea, paranoia, caracterul romantic sau instigator de conflicte.

Emotional Intelligence

Test de inteligență emoțională

Felul în care citești limbajul corpului poate dezvălui nivelul tău de inteligență emoțională. Acest test se bazează pe interpretarea expresiilor faciale, ca limbaj universal al emoției. Ce ne place în mod deosebit la acest test? Fiecare răspuns indică exact ce mușchi contribuie la ilustrarea respectivei emoții și explică diferențele subtile dintre expresii, pornind de la cercetarea întreprinsă de psihologii  Paul Ekman și Dacher Keltner.

Testul Sokanu

Sokanu măsoară compatibilitatea cu o serie de profesii. Varianta gratuită compară răspunsurile primite cu 50 de cariere, dar există și o versiune premium care analizează peste 500 de direcții profesionale.

Testul ariilor ocupaționale

Acest test dezvoltă o teorie a personalității axată pe carieră și pe alegerea vocațională, grupând oamenii în funcție de compatibilitatea cu 6 categorii de ocupații. Teoria îi aparține lui John L. Holland în anii ’50 și a ajuns să se impună în domeniul consilierii profesionale.

1 thought on “Digital Mirror (part I)”

  1. Pingback: Digital Mirror (part III) | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)