EFEMERIDE: ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE ȘCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ @INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ

EFEMERIDE || ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE SCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANA

EFEMERIDE || ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE SCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANA

EFEMERIDE: ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE ȘCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ @INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ
5 – 6 Decembrie, 11:00-20:00

Efemeri prin sine, eterni prin arta. O poveste despre experiente, conventii, timp si emotii redata prin intermediul bijuteriei contemporane. Acum 5 ani, lua fiinta Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana si, odata cu ea, speranta unui inceput pentru o noua comunitate artistica in Romania. Astazi, o scurta evaluare contureaza o perspectiva promitatoare: peste 300 absolventi, zeci de cursuri, proiecte si expozitii, precum si o crestere dinamica a publicului iubitor de bijuterie contemporana.

Sarbatorim asadar printr-un eveniment cultural de amploare cu expozitie de bijuterie contemporana cu vanzare, degustare de vin, recital de chitara clasica si, nu in ultimul rand, o mult asteptata petrecerea aniversara!

Perioada: 5-6 decembrie 2015
Locatie: Institutul Italian de Cultura, Aleea Alexandru nr. 41, Bucuresti

Program eveniment:

Sambata, 5 decembrie 2015: deschidem evenimentul la ora 11:00 cu o expozitie de bijuterie contemporana cu vanzare, alaturi de absolventii Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana.
– 18:00 degustare de vin si conferinta de presa informala
– 19:30 recital de chitara clasica sustinut de Amatis Chifu
– 20:00 petrecere aniversara Assamblage – 5 Ani

Duminica: 6 decembrie 2015:
– 11.00 – 20.00: continuam expozitia de bijuterie contemporana cu vanzare. Veniti sa cunoasteti designerii si provocati-i la discutii. Nu ratati de asemenea sectiunea speciala dedicata aplicatiilor pentru tematica “EFEMERIDE”, amenajata de arh. Ioana Ardelean.
*Proiect coordonat de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Institutul Italian de Cultura. Intrarea este libera.

Provocarea tematica:
EFEMERIDE: insecte din ordinul Ephemeroptera, cu durata de viata de o zi. Dupa depasirea stadiului de larva, insectele adulte isi incep cursa dramatica impotriva timpului, avand doar cateva ore la dispozitie pentru a-si trai viata. Extrapolata la nivelul bijuteriei, contrastul efemer – peren devine cu atat mai vizibil. In mod traditional, bijuteria este vazuta ca un obiect durabil, lasat mostenire de-a lungul generatiilor si acumuland valente culturale si materiale. Ce se intampla insa daca acordam bijuteriei trasatura de efemeritate? Se poate inlocui valoarea conventionala a materialului cu cea a experientei emotionale?

Designeri participanti: Adelina Petcan, Anca Popescu, Andreia Gabriela Popescu, Alina Carp, Catalina Grama, Cleopatra Cosulet, Corina Cubici, Corina Mardari, Cristina Radu, Diana Vasile, Gabriela Secarea, Ioana Ardelean, Irina Dimiu, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Mariana Rogoz, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Monica Stanescu, Otilia Mihalcea, Rada Ureche, Roxana Hodorog, Stelian Gagiu.

fb event

1 thought on “EFEMERIDE: ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE ȘCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ @INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ”

  1. Pingback: Artist in the Studio - David Sandu

Leave a reply (we review all comments)