Last updated on January 11th, 2016 at 03:01 pm

Reading time: 6 minutes

Propuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporană.

© igloo

Minitremu este o asociaţie non-profit a cărui scop este de a aduce arta şi înţelegerea artei la o dimensiune tangibilă şi accesibilă copiilor. Este o iniţiativă a duo-ului Monotremu “într-o încercare de a reconcilia prezentul cu viitorul”.

+Info
Designist (ro) >>>
Igloo (ro) >>>
Totb (ro) >>>
Fast Co Design (en) >>>

Propuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporană.

Primul atelier – „Színek és formák” (Culori și forme n.a.)

Atelierul a fost compus din două module: o scurtă prezentare teoretică a lucrărilor lui Constantin Brâncuși şi a Ansamblului Sculptural de la Târgu Jiu, şi o parte practică în care copii au colorat replicile din lemn.

Propuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporană.

lemn de fag / vopsele non-toxice / lac ecologic

Le găsim la Librăria Engleză ”Antony Frost”, Calea Victoriei 45, Sector 1

Măsuţa Tăcerii şi Micuţa Coloană Infinită sunt reinterpretări ale operelor monumentale Masa Tăcerii şi Coloana Infinită realizate de sculptorul Constantin Brâncuși.

Sunt un mic omagiu adus artistului, dar şi o formă prin care cele două lucrări pot ajunge la îndemâna copiilor şi a celor care nu au uitat să mai fie copii.

Prin ele putem avea contact direct cu un tip de reprezentare minimalistă şi simbolică a timpului şi spaţiului si ocazia de a evoca viaţa şi biografia, deloc comună, a unuia dintre cei mai importanţi sculptori ai secolului XX.

Propuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporană.

Bonus

Impresii din afara țării legate de acest proiect.

Propuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporană.

Artiștii de la Monotremu sunt direct conectați cu următorul articol din seria Brâncuși pe care îl vom publica Duminică, 06 Decembrie. Prin lucrările acestora sperăm să proiectăm o imagine cât mai clară a artei lui Brâncuși și a impactului pe care aceasta o are asupra creatorilor contemporani.

Știați că Brâncuși a trecut printr-un concurs de pe urma căruia spera să obțină banii necesari călătoriei spre Paris? Am scris despre asta, dar și altele în:

18 sculpturi ale lui Brâncuși revoluționează arta modernă
3 creații monumentale ale lui Brâncuși subliniază talentul românilor
4 proiecte, 1 singură țintă: reconstituirea Atelierului lui Brancusi

notat AB

3 Comments
  1. […] talentul românilor4 proiecte, 1 singură țintă: reconstituirea Atelierului lui BrâncușiPropuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporanădesignul lui Karim Rashid inspirat din sculpturile lui […]

  2. […] 18 sculpturi ale lui Brâncuși revoluționează arta modernă 3 creații monumentale ale lui Brâncuși subliniază talentul românilor 4 proiecte, 1 singură țintă: reconstituirea Atelierului lui Brâncuși Propuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporană. […]

  3. […] talentul românilor 4 proiecte, 1 singură țintă: reconstituirea Atelierului lui Brâncuși Propuneri creative pentru educarea copiilor în societatea contemporană. comentarii […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account