Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo 2015

SONORO 2015

Având în vedere tragedia de aseară din București și doliul național decretat de Guvernul României, suntem alături de prietenii și rudele celor care au fost acolo, iar concertul SoNoRo de astăzi, de la Institutul Cultural Român, a fost amânat. Revenim cu detalii despre reprogramarea acestuia. Sincere condoleanțe.

Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo 2015
30 Octombrie – 16 Noiembrie

A X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 30 octombrie și 16 noiembrie 2015, la București, Arad, Cluj și Iași.

Programul ediției aniversare 2015 cuprinde concerte inspirate de tărâmul viselor și al visurilor, de culorile nostalgice ale amurgului și bucuria crepusculului, cu piese atent alese și reunite sub titluri sugestive: “Journal of Dreams”, “The Night Vision”, “The Dreamers”, “Il Sogno”, “Spoken Dreams”, “Mozart: Radiography of Dreams”.

Concertele tematice vor fi completate de obișnuita deschidere oficială de la Palatul Cotroceni, cu atât mai onorantă prin faptul că anul acesta SoNoRo este unul dintre cele 4 festivaluri aflate sub Înaltul Patronaj al Președinției României, două Saloane muzicale cu artiștii SoNoRo și invitați speciali precum criticul literar Marius Chivu sau Edmond Niculuşcă, președintele A.R.C.E.N., un concert în premieră în Arad și un concert aniversar cu program surpriză, cu participarea celebrului violonist Gilles Apap, la Palatul Bragadiru din București.

Alături de muzicienii binecunoscuți publicului SoNoRo vor concerta nume sonore ale muzicii clasice internaționale precum pianistul Konstantin Lifschitz, violoniștii Andrey Baranov, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Bouchov, Alissa Margulis, Daniel Rowland, violonceliștii Alexander Bouzlov, Alexander Chaushian, Jan-Erik Gustaffson, clarinetistul Michel Lethiec, oboistul Ramón Ortega Quero, acordeonistul Srdjan Vukasinovic, duo-ul Lucian Ban și Mat Maneri, Cvartetul Casal și orchestra elvețiană Chaarts.

SoNoRo continuă și anul acesta expansiunea internațională, printr-un concert extraordinar, organizat pe 30 noiembrie 2015, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, în renumita Carnegie Hall din New York. Pe lângă piese de Gustav Mahler, Richard Strauss și Ernst von Dohnányi, programul include și un aranjament pentru cvartet cu pian al “Rapsodiei I”, de George Enescu.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele pentru concertele din București sunt disponibile la prețuri promoționale până la data de 28 Septembrie prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online, www.eventim.ro. În perioada promoțională, prețurile celor două tipuri de abonamente pentru concertele din București vor fi reduse cu 15%:

1. Abonament 9 concerte București
400 lei preț întreg – perioada presale: 340 lei
200 lei preț redus* – perioada presale: 170 lei
2. Abonament 5 concerte București
280 RON preț întreg – perioada presale – 238 lei
140 RON preț redus* – perioada presale – 119 lei
* Pentru elevi, studenți și pensionari, prețurile abonamentelor sunt reduse la jumătate.

Leave a reply (we review all comments)