SIMULIERT @ Sala Stere Popescu, CNDB

SIMULIERT @ CNDB

SIMULIERT @ Sala Stere Popescu, CNDB
31 Octombrie – 1 Noiembrie, 19:30

Un spectacol de Sergiu Matiș
Muzica Vlaicu Golcea
Dramaturgia Mila Pavićević
Costumele Cristina Milea
Cu Idris Clate, Georgeta Corca, Judith State/ Andreea Belu, Richard Hladik, Ioana Iacob, Horia Săvescu
O coproducţie CNDB – TGST 2015

Spectacolul propune un scenariu SF din interiorul căruia se proiectează speculații despre viitorul apropiat al dansului și al teatrului. Pentru Sergiu Matis teatrul și dansul sunt spații ale plăcerii și desfătării, golite de semnificație în prezent. Într-un viitor postapocaliptic în care există doar mașini, computere și sisteme de operare, dansul devine o etalare a unui nou tip de virtuozitate, iar performeri ai post-apocalipsei navighează prin abundenţa limbajelor.

„Savurez puțin prea mult nostalgia acestei limbi sau a vorbitului în general. Am acest corp care se simte mișto. Iar când vorbesc, totul vibrează în mine și intră în rezonanță cu propria mea voce. Fiecare cuvânt îmi gâdilă întreaga anatomie, iar asta îmi confirmă existența. Când nu vorbesc, îmi pierd orientarea și îmi simt tot corpul ca pe ceva străin. De exemplu, picioarele îmi sunt atât de îndepărtate, încât adesea am impresia că au o voință proprie.“

„Corpul meu era cândva o masă abstractă, nedefinită, sub capul meu. Sau mai bine: Corpul era sub mine, iar eu stăteam acolo sus, deaspura lui. Dar eu eram de fapt dintotdeauna acest corp, cu tot ceea ce conținea el: toate bacteriile, virușii, informațiile, bateriile… Ceea ce e însă complicat nu este partea organică sau anorganică din mine, pe care de altfel o pot simți și controla acum foarte precis, ci acel lucru pe care îl numim EU… când eu zic EU, e greșit.“
Sergiu Matiș, Simuliert

Sergiu Matiș s-a născut la Cluj-Napoca, iar din 2008 trăieşte la Berlin, unde a colaborat printre alţii cu Colette Sadler-Stammer Productions, Yossi Berg, Oded Graf, Philip Bergmann, Daniel Kok şi Jee-ae Lim. În prezent colaborează în numeroase rânduri cu Sasha Waltz & Guests. Coregrafiile sale (Human Nature, Landing, ThreeDoors. Search, Crossover Dreams, 89. Grenzenlos, Ploaie de vară, Ending-dong, Keep it real, Explicit Content) au fost prezentate pe scene internaţionale în cadrul Radialsystem/Berlin, Kinitiras Studio Atena, Explore Dance Bucharest, Centrul Național al Dansului Bucureşti, Hebbel am Ufer Berlin sau ImPulsTanz Viena.

Bilete online:
Sâmbătă https://www.kompostor.ro/evenimente/6121-premier-simuliert
Duminică https://www.kompostor.ro/evenimente/6122-premier-simuliert

În limita locurilor rămase disponibile, biletele pot fi cumpărate şi direct, de la sala Stere Popesu, cu 30 de min înainte de începerea spectacolului.

1 thought on “SIMULIERT @ Sala Stere Popescu, CNDB”

  1. Pingback: Golden Ticket W74 – Winners! | Feeder

Leave a reply (we review all comments)