„My Friend” – Instalație performativă experimentală LIVE @ MNAC

my friend @ mnac

my friend @ mnac

„My Friend” – Instalație performativă experimentală LIVE @ MNAC
16 – 17 Octombrie, 19:00

„My Friend” te provoacă vineri, 16 octombrie și sâmbătă, 17 octombrie, începând cu ora 19:00 la Muzeul Național de Artă Contemporană (Str. Izvor, nr.2-4, București) să explorezi, într-un spațiu atipic, un nou limbaj artistic, susținut de noile tehnologii și mediul digital, care transformă o experiență virtuală într-o experiență live.

Ce este o instalație performativ experimentală?

„My Friend” este mai mult decât un spectacol, este un mecanism în care performerii prezintă diferite etape ale unei povești. Pornind de la ideea unui joc digital, spectatorii sunt invitați să se conecteze prin intermediul propriului cont de Facebook pentru a decide în timp real cum va evolua traseul personajelor.

„My Friend” pornește de la o poveste despre căutare și regăsire, cu și despre cei care s-au întrebat cel puțin o dată cine sunt și unde vor să ajungă, care vor să descopere noi perspective, care cred că un om din șapte miliarde poate face diferența si care sunt pregătiți să pornească într-o călătorie-experiment către noi orizonturi.

Cu o echipă interdisciplinară, de peste 15 artiști, „My Friend” îmbină elemente din artele spectacolului, dramaturgie contemporană, instalații new media, muzică electronică, cultură urbană, sociologie și cercetare.

Proiectul este dezvoltat de Compania PunctArt în parteneriat cu Asociația „Compania de Teatru Labirint” și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

PARTICIPĂ ȘI TU!

Pentru a participa la una dintre cele două reprezentații din București trebuie să completezi formularul disponibil pe www.punctart.ro. Nu uita să aduci cu tine un dispozitiv care permite conectarea la o rețea Wi-Fi (smartphone, tabletă etc.) pentru că tu vei construi în timp real, conform unor reguli enunțate la începutul evenimentului, alături de artiști, conținutul performance-ului! Înscrierea se face exclusiv online, iar accesul la spectacole este gratuit și valabil doar în baza invitației primite pe mail.

MY FRIEND LA CLUJ ȘI IAȘI!

„My Friend” va merge în localitățile cu cel mai mare număr de utilizatori de rețele de socializare. Reprezentatiile vor avea loc la Spațiul Reactor, Cluj-Napoca pe datele 23 și 24 octombrie, și la Teatrul Fix, Iași, pe 31 octombrie și 1 noiembrie.

Compania „PunctArt” are ca misiune transpunerea realității fizice și digitale în mediul artistic contemporan. Compania este formată dintr-un grup de artiști tineri interesați de modul în care schimbările sociale, demografice și culturale influențează relația dintre artă și comunitate.

Creată în 2012, Asociația „Compania de Teatru Labirint“ are ca activități principale promovarea tinerilor artiști, susținerea ideilor inovatoare și a creativității, prin dezvoltarea de spectacole de teatru alternativ, ateliere, conferințe, festivaluri.

Leave a reply (we review all comments)