DE.KOLECTIV 2015 @ FORM

DE.KOLECTIV 2015

DE.KOLECTIV 2015

DE.KOLECTIV 2015 @ FORM
10 Octombrie, 23:00

Pe 10 octombrie e din nou DE.KOLECTIV, o noapte dedicată exclusiv muzicii electronice germane, la inițiativa Goethe Institut. Fostul grânar al unei case bauhaus complet refăcute devine FORM, cea mai recentă experiență de club din București.

ANCIENT METHODS
soundcloud.com/ancient-methods

“Pitch black techno war funk”. Ancient Methods e un fel de creatură mitică din cavernele techno-ului. Din 2007 produce intens un sound distinct care amintește de British Murder Boys, Jeff Mills, Surgeon, E Comm sau Basic Channel și care se folosește de excesul de strobo-uri, oboseală, alcool sau serotonină și de disfuncțiile minții pentru a transforma clubul într-un spațiu de ritualistică păgână. Dacă Berghain-ul e “biserica”, Ancient Methods e Stonehenge-ul techno-ului berlinez.

FIEDEL
soundcloud.com/fiedelone

Fiedel e rezident al Berghain-ului și membru al Ostgut încă din primele lor zile de viață. Dacă l-ați prins într-o duminică după-masă la “slujbă”, probabil că ați rămas până a doua zi. Fiedel pune muzică în Berlin “de atunci”, din ’89. În 1994, sub pseudonimul MMM produce alături de Errorsmith “Donna”, o piesă devenită cult, care nu prea lipsește din case-urile cu discuri. Mulți ani după, prin 2010, cei doi scot “Nous Sommes”, devenit din nou un instant classic. Fiedel ne va testa anduranța la sfârșitul serii. Hard, dar groovy.

M.E.S.H.
soundcloud.com/m-e-s-h

Dacă n-ați văzut încă un cyborg care a luat-o razna și apasă pe accelerație, acum e momentul. Despre James Whipple, adică M.E.S.H. (punctele sunt esențiale), se zice că, deși e un introvertit, produce “hi def hollywood sounds”. M.E.S.H. face o muzică dincolo de genuri, îmbinând stiluri aparent divergente în texturi detaliate. Numele său e asociat fie cu Pan, label devenit far al stilurilor “ne-afiliate”, fie cu Janus, o serie de petreceri din Berlin aflată “în căutarea unui sunet care nu există”.

HARMONIOUS THELONIOUS
soundcloud.com/italic/sets/harmonious-thelonious-santos

Se ia minimalismul american și se tratează cu ritmuri din Nordul Africii, Gnawa sau Joujouka. Rezultatul: Harmonious Thelonious, pseudonimul sub care performează Stefan Schwander din Duesseldorf, cunoscut pe vremuri sub numele de Antonelli Electr. Harmonious Thelonious explorează posibilitățile ritmului dincolo de clasicul patru-pe-patru. Sună ca o sesiune de black magic construită pe primele ringtonuri polifonice de Nokia ale băieților din Tunis.

”I use music as a medium to talk to other people”. Sun Ra

Leave a reply (we review all comments)