Spațiu Expandat 2015

Spațiu Expandat 2015

Spațiu Expandat 2015

Spațiu Expandat 2015
1 Octombrie – 15 Noiembrie

Asociatia Volum Art lanseaza cea de cincea editie a proiectului Spatiu Expandat ce se va desfasura in perioada 1 octombrie – 15 noiembrie 2015 in Bucuresti.

Daca editiile anterioare ale proiectului Spatiu Expandat se concentrau pe competitia de proiecte si pe realizarea si amplasarea in spatiul public bucurestean a propunerilor alese, la aceasta editie, Asociatia Volum Art isi propune sa mearga mai departe.

Astfel, proiectul din 2015 are trei componente care se completeaza una pe cealalta:
  • 4 interventii temporare in spatiul public realizate de artistii Hans van Houwelingen, Hester Oerlemans, Matei Bejenaru, Mihai Balko, in perioada 1 octombrie – 15 noiembrie;
  • expozitia DE LA CONFIRMARE LA CONTESTARE. PRACTICI ARTISTICE IN SPATIUL PUBLIC ce va avea loc la MNAC, la etajul 4, in perioada 15 octombrie – 1 noiembrie; artisti participanti: Mihai Balko, Anca Benera & Arnold Estefan, Tudor Bratu, Candidatul la Presedintie, Iosif Király, Marilena Preda-Sânc, Studio Basar, Vlad Nanca, Vlad Petri & Gabi Basalici.
  • Atelierul PRACTICI ARTISTICE IN  SPATIUL PUBLIC moderat de Jeroen BoomgaardHans van Houwelingen si Tudor Bratu in perioada 19-23 octombrie, tot la MNAC.

Proiectul de anul acesta a urmarit pe de o parte, sa aduca in prim plan o serie de trasaturi si aspecte, unele dintre ele controversate, care marcheaza spatiul public romanesc. Pe de alta parte, proiecte urmareste sa exploreze posibilele directii de dezvoltare ale artei publice in contextul specific al Bucurestiului.

Spatiu expandat este un program de arta publica ce isi propune activarea spatiului public prin interventii temporare ce variaza de la sculptura sau instalatie la performance. Pornind de la convingerea ca arta nu devine publica doar datorita amplasamentului, dimensiunea publica având conotatii sociale si politice si fiind data de alegerea problematicii pe care o investigheaza sau o pune in discutie, programul urmareste sa incurajeze dezvoltarea atat  a unei noi viziuni asupra artei publice romanesti, in acord cu dinamica societatii contemporane, cat si a unei platforme critice si de dialog.

Leave a reply (we review all comments)