feeder insider w/ The Model

feeder insider w/ The Model

feeder insider w/ The Model

[en]

feeder insider w/ The Model

Orele petrecute la net înseamnă socializare, relaționare. Local înseamnă lărgirea dimensiunii fenomenului de comunicare. Un univers tehnic este cel Elektro.Casnice. Din 2001 Local Records înseamnă artiști români aduși împreună pentru a-și pune agerele creiere la contribuție și a  genera beat-uri greu de definit care precum o forță, cresc, spre a o cuceri pe a doua. The Model, Cristi Cons, Cosmin TRG, Alien Pimp, Minus&Ion sau Șuie Paparude sunt doar unii dintre ei, artiști, care au ales să creadă că 300 de CD-uri pe lună nu vor fi suficiente pentru a genera o forță pe măsură așadar au venit în 2010 cu Mango Records și opțiunea de booking. Îi ascultăm astăzi în București, în cluburi de talie internațională, Guesthouse, Templum, sau pe timpul unei vizite în Berlin la Panorama Bar sau Berghain. Dintre toți, unul singur șochează  prin precizia tehnică combinată cu aparițiile sau cover-urile frapante.De la dorința de a schimba ceva la atestarea acestei schimbări direct prin feedback-ul publicului său, The Model, în pașaport Radu Muntean, owner al deja prea binelui cunoscut label Adult Central, cel care a lansat un curent video-muzical intitulat Vampireburg, el este exemplul individului care nu se teme și caruia îi place să fie la butoane, să conducă, iar muzica sa pare să inspire același feeling celor aflați pe câmpul de dans.

The Model înseamnă spectacol, putere și energie transmise prin originalul stil al său intitulat Power House. Este prezent pe listele label-urilor de înaltă clasă precum International Deejay Gigolos, Crosstown Rebels, Traum Schallplatten din Germania sau Underle_ne din agitatul miez al capitalei londoneze. Astăzi, The Model iși cucerește audiența prin producții hipnotice, extravagante, bași zguduitori, îmbinate cu apariții de scenă șocante – așteptăm cu nerăbdare să îl ascultăm pe 25 Septembrie la PLUM Festival, unde va mixa alături de DJ Fresh, Digitalism, Phaeleh, Ada Kaleh și mulți alții.

Introducing The Model

keywords: forță, vinyl, vampire, adult, evoluție, cucerire, adrenalină, oxitocină

Greu de prins, totuși, The Model a ales sa împartă câteva cuvinte cu noi:

Mă trezesc la… când termin de dormit, de cele mai multe ori.
Dacă aș fi vampir, aș… sta într-un castel, evident!
Când mă gândesc la lapte și vinyl-uri… mă gândesc la un set de 6 ore, de la 12 la 6.
În timpul zborului către Barcelona am… dacă nu am citit din Fundația lui Isaac Asimov, probabil am admirat lumea de sus și m-am gândit ce fain e să poți face ce-ți place.
Producătorul de film Radu Muntean a spus “Hârtia va fi albastră”, producătorul de muzică Radu Muntean spune Techno va fi…  deturnat de producătorii și DJ-ii români de minimal house și deep house ca să-și înnobileze eticheta. Sună mai bine să spui că pui techno decât minimal house.
Senzațional de Halloween înseamnă… habar nu am.
Când sunt împreuna cu prietenii și familia îmi place mult să… fac glume de un prost gust îndoielnic.
O cină ideală are… atmosferă și decor gotic, medieval.
Un actor care mă inspiră… un pic cam pe val cu House of Cards, dar Kevin Spacey îmi place mult. Patrick Stewart poate mai mult.
Trei artiști de pe scena americană care îmi dau fiori… Jeff mills, Drexciya, Green Velvet.

Alexandru Bogdan: Hello! În anul 2008 planul World Global Conquering era setat să ajungă la 28,96%, unde te afli tu și echipa ta acum, și cum arată pe viitor dezvoltarea planului?

The Model: Haha, cred că am ajuns la 29 la sută de acuma, deci facem progrese! Sunt într-un punct bun, am ajuns la o maturitate și siguranță pe plan artistic, personal, știu ce fac în studio și la pupitru, mă simt foarte relaxat. Mi-am lansat propriul label Adult Central, am feedback bun, de la nume foarte mari de afară, Sven Vath, James Zabiela, Sasha, Pete Tong, Ministry of Sound, Serge Clone, Ryan Elliott, Doc Martin, Mosca. Oamenii îmi cumpără plăcile și îmi ascultă muzica, am scris muzică de film, e de bine!

AB: Prin ’98 mulți dintre noi puneam bani deoparte pentru a merge la net și a intra în contact cu ceea ce ne plăcea, acum însă multe s-au schimbat, lumea în care trăim este mult mai rapidă, iar opțiunile s-au diversificat, cum te-ai adaptat și cum ți-ai gândit alegerile când noile tehnologii și-au făcut apariția?

TM: Am un Nokia din ăla varză cu lanternă, mic mic, și mi-am luat un telefon deștept Samsung să pun poze de la giguri să vadă lumea că nu pun la pereți, să se simtă mai siguri pe ei ca au ales bine The Model. Evident, iți faci un facebook, un nor de sunet pentru că ajută la promovare.

Nu sunt foarte înamorat de gadget-uri sincer, folosesc doar pentru că am nevoie concretă de promo, dar nu simt niciun soi de voluptate pentru device-uri.

World Conquering

AB: Pe 22 Septembrie 2008, de ziua ta, ai inaugurat scena Italo -Disco în Romania prin petrecerea din incinta clubului Cabaret din București alături de Tom Wilson, Alexander Robotnik și Mick Willis, la ce să ne așteptăm anul acesta pe 22 Septembrie?

TM: Măi, nu am inaugurat nimic, stai cuminte! Italo Disco s-a pus în România și unde nu am fost eu. Poate să fi fost prima dată când părintele italo-disco-ului, Robotnick, și unul dintre cei mai mari specialiști și colecționari de muzică din asta, Mick Wills, au fost împreună. Eu unul anul ăsta mă aștept la o ciocolată de casă mare făcuta de prietena mea. Poate și un party!

AB: Spune-ne, anul trecut de Halloween, cum ai petrecut, ce ai făcut, și ce ai de gând anul acesta?

TM: Cred că am avut un gig sau ceva, dar în rest nu înseamnă nimic pentru mine Halloween. Anul ăsta sper să pun muzică!

AB: Elektro.Casnice a fost o rampă de lansare pentru tine, Mihai Popoviciu sau Toygun, se poate ca în viitor să vă uniți forțele și să zguduiți scena românească cu niște producții muzicale?

TM: Puțin probabil, stilurile noastre sunt complet divergente în momentul de față.

The Model

AB: E luni și ești în office, în studio, ce faci, intri direct în producție, în mix-uri sau ai niște ritualuri pe care le desfășori în prealabil?

TM: Primul lucru verific nba.com să văd cum stăm! Câte puncte, cine bate pe cine, de ce, etc. Apoi verificăm mailul și cartea de fețe, și apoi încet intrăm în ritm în Ableton.

AB: În urmă cu vreo 9-10 ani ne-ai prăjit bine cu Acid Electro în bezna unui club din Brașov, astăzi ridici oameni în picioare la Loft, în Barcelona, ce urmează? Te vei concentra mai mult pe scena de afară sau plănuiești poate să explorezi adâncurile Vampireburg-ului? A, da chiar, mai ții poate minte cum se numea clubul acela unde ai pus la Brașov? (:

TM: Da sincer, nu mai țin minte de clubul ăla haha. Ce urmează? Tot ce știu sigur sunt următoarele release-uri la labelul meu Adult Central. În rest, vedem, e bine că de la an la an cresc câte un pic.

România e încă inertă, în afară de minimal și comerț nu prea există atenție reală pentru altceva.

Dar continuăm misiunea, și da, într-un fel mă concentrez oarecum pe scena de afară, nu neapărat că vreau eu, ci pentru că pur și simplu de acolo am feedback foarte bun. În ultimul an, muzica mea a fost pusă sau licențiată de Sven Vath, James Zabiela, Sasha, Pete Tong, Ministry of Sound, plus o tonă de alți artiști nu chiar așa rock-stars. Ceea ce mă bucură foarte tare.

Modelul

AB: Cu ocazia mult așteptatei sărbători de 8 Martie, DJ Wanda și-a făurit propria rochie, pe care cred că a și îmbrăcat-o… Tu ne aduci cover-uri care explodează prin sexualitate și culoare, vibrații ascunse și irezistibile, ai această afinitate pentru apariții impecabile, ședinte foto sălbatice, iar cooperarea pe care o ai cu fotograful Camil Dumitrescu sau modelul Ana Maria Anghelescu sunt lucruri care nu fac decât să întărească asta, și de aici și intrebarea: Mai aproape de lumea modei pe viitor? Ce rol va avea Vampireburg în evoluția ta?

TM: Pentru mine, lumea modei este ca o fostă iubită cu care ai avut o relație lungă și faină, și ați reușit să rămâneți buni prieteni. Camil Dumitrescu este un fotograf extraordinar și sunt foarte fericit și norocos să fi lucrat cu el. Moda mi-a plăcut întotdeauna, și chiar dacă nu am fost activ în domeniul ăsta, e o parte din viața mea, și va rămâne acolo pentru mine.

AB: Ai demarat vara aceasta cu Electric Castle, unde ai fost cap de afiș alături de Maya Jane coles, Cassy, Mihigh, Barac sau James Zabiela. Ce senzație ți-a creat acest line-up și cum vezi plasarea ta în scena de joi alături de Siriusmodeselektor, Cosmin TRG si Horace Dan D?

TM: În primul rând, pentru mine este o plăcere și o onoare să fac parte din line-up și să fiu invitat de Electric Castle pentru al treilea an consecutiv. Sunt o tonă de artiști foarte buni, și să fac parte din asta este foarte exciting.

Vampireburg

AB: Ești o persoana independentă, care mereu s-a autopromovat. Astăzi scena electronică românească este în creștere iar tentația de a deveni dj sau producător, la fel. E greu să ne dăm seama care sunt si de unde vin influențele tale, totuși, ai putea să ne menționezi câteva modalități prin care ai reușit să iți păstrezi aceasta independență artistică și care sunt oamenii care te-au sprijinit? Dacă ar fi să împărtășești o idee despre cum ar putea sa își păstreze fiecare originalitatea în acest vast ocean de diversitate, care ar fi aceasta?

TM: Cred că ingredientul independenței în orice domeniu este în primul rând să gândești pentru tine. Eu ascult și colecționez muzică din 1988. Am ascultat hip-hop pe pâine ani de zile, Doom și Black Metal, Death Metal, muzică clasică, Pop, electronică toate genurile, inclusiv goa și drum’n’bass, David Bowie, Queen. Stiu foarte foarte multe chestii despre muzică, și învăț în continuare. Deci știu cu ce se mănâncă și gândesc pentru mine. Mă doare în cur de topurile de DJ și charts, nu am nevoie de niște jurnaliști pasionați de muzică să-mi spună mie ce e bun.

Kevin Durant, MVP-ul NBA-ului sezonul trecut, zicea că el nu se uită în gura jurnaliștilor, pentru că el e profesionist la basket, iar jurnaliștii sunt profesioniști la scris – adică scriu bine despre un subiect despre care nu știu nimic comparativ cu Kevin Durant. Scriu bine, dar scriu neștiind. Oricine cu dar la scris poate face un review frumos la un disc – un disc de altfel comun și slăbuț, dar review-ul scris cu patos îi va da o valoare falsă, pe care de fapt nu o are.

M-au ajutat mulți oameni de-a lungul timpului, de la Mihai Dobre de la Șuie Paparude, Marika, Raresh, Vania, Ada Kaleh, Ioana Moldoveanu și Dana Anghel când erau la Clubbing Mag, Camil Dumitrescu, prietenii mei apropiați, și mulți alții.

Deci cred că originalitatea ți-o câștigi și păstrezi prin a te expune la multe lucruri, diverse stiluri de muzică, de arta, de a gândi, diverse mentalități și a gândi pentru tine, ce ți se potrivește, ce e corect.

The Model Revealed

insider-signature-1

Words Alexandru Bogdan
Photo VJ VLC

Orele petrecute la net înseamnă socializare, relaționare. Local înseamnă lărgirea dimensiunii fenomenului de comunicare. Un univers tehnic este cel Elektro.Casnic. Din 2001 Local Records înseamnă artiști români aduși împreună pentru a-și pune agerele creiere la contribuție și a  genera beat-uri greu de definit care precum o forță, cresc, spre a o cuceri pe a doua. The Model, Cristi Cons, Cosmin TRG, Alien Pimp, Minus&Ion sau Șuie Paparude sunt doar unii dintre ei, artiști, care au ales să creadă că 300 de CD-uri pe lună nu vor fi suficiente pentru a genera o forță pe măsură așadar au venit în 2010 cu Mango Records și opțiunea de booking. Îi ascultăm astăzi în București, în cluburi de talie internațională, Guesthouse, Templum, sau pe timpul unei vizite în Berlin la Panorama Bar sau Bahrein. Dintre toți, unul singur șochează  prin precizia tehnică combinată cu aparițiile sau cover-urile frapante.De la dorința de a schimba ceva la atestarea acestei schimbări direct prin feedback-ul publicului său, The Model, în pașaport Radu Muntean, owner al deja prea binelui cunoscut label Adult Central, cel care a lansat un curent video-muzical intitulat Vampireburg, el este exemplul individului care nu se teme și caruia îi place să fie la butoane, să conducă, iar muzica sa pare să inspire același feeling celor aflați pe câmpul de dans.

The Model înseamnă spectacol, putere și energie transmise prin originalul stil al său intitulat Power House. Este prezent pe listele label-urilor de inaltă clasă precum International Deejay Gigolos, Crosstown Rebels, Traum Schallplatten din Germania sau Underle_ne din agitatul miez al capitalei londoneze. Astăzi, The Model iși cucerește audiența prin producții hipnotice, extravagante, bași zguduitori,  imbinate cu apariții de scenă șocante, demne de curentul, curând abordat –Vampireburg. Cu un label propriu si personal intitulat Adult Central unde si-a unit forțele cu alt producator si dj roman de senzatie – Ada Kaleh, The Model va deschide vara prin prezența in cadrul festivalului Electric Castle planificat pentru 26 iunie unde va mixa alaturi de Siriusmodeselektor, Cosmin Trg (Fizice // Mango Records), Mihigh (Midi Records România), Maya Jane Coles, Barac  si Cassy – el va avea un closing set de 4 ore la Dance Garden, joi, de la 4 la 8!

Greu de prins, totusi, The Model a ales sa împartă câteva cuvinte cu noi:

Hello, The Model!

Ma trezesc la… cand termin de dormit, de cele mai multe ori

Daca as fi vampir, as… sta intr-un castel, evident!

Cand ma gandesc la lapte si vinyl-uri… ma gandesc la un set de 6 ore, de la 12 la 6

In timpul zborului catre Barcelona am… daca nu am citit din Fundatia lui Isaac Asimov, probabil am admirat lumea de sus si m-am gandit ce fain e sa poti face ce-ti place.

Producatorul de film Radu Muntean a spus “Hartia va fi albastra”, producatorul de muzica Radu Muntean spune Techno va fi…  deturnat de producatorii si DJii romani de minimal house si deep house ca sa-si innobileze eticheta. Suna mai bine sa spui ca pui techno decat minimal house.

Senzational de Halloween inseamna… habar nu am

Cand sunt impreuna cu prietenii si familia imi place mult sa… fac glume de un prost gust indoielnic.

O cina ideala are… atmosfera si decor gotic, medieval.

Un actor care ma inspira… un pic cam pe val cu house of cards, dar kevin spacey imi place mult. patrick stewart poate mai mult.

Trei artisti de pe scena Americana care imi dau fioriJeff mills, Drexciya, Green Velvet

Alexandru Bogdan: Hello! In anul 2008 planul World Global Conquering era setat să ajungă la 28,96%, unde te afli tu și echipa ta acum, și cum arată pe viitor dezvoltarea planului?

Haha, cred ca am ajuns la 29 la suta de acuma, deci facem progrese! Sunt intr-un punct bun, am ajuns la o maturitate si siguranta pe plan artistic, personal, stiu ce fac in studio si la pupitru, ma simt foarte relaxat. Mi-am lansat propriu label Adult Central, am feedback bun, de la nume foarte mari de afara, Sven Vaeth, James Zabiela, Sasha, Pete Tong, Ministry of Sound, Serge Clone, RyanElliott, Doc Martin, Mosca.Oamenii imi cumpara placile si imi asculta muzica, am scris muzica de film, e de bine!

AB: Prin ’98 mulți dintre noi puneam bani deoparte pentru a merge la net și a intra în contact cu ceea ce ne placea, acum însă multe s-au schimbat, lumea în care trăim este mult mai rapidă, iar opțiunile s-au diversificat, cum te-ai adaptat și cum ți-ai gândit alegerile când noile tehnologii și-au făcut apariția?

Am un Nokia din ala varza cu lanterna, mic mic, si mi-am luat un telefon destept Samsung sa pun poze de la giguri sa vada lumea ca nu pun la pereti, sa se simta mai siguri pe ei ca au ales bine The Model. Evident, iti faci un facebook, un nor de sunet pentru ca ajuta la promovare. Nu sunt foarte inamorat de gadget-uri sincer, folosesc doar ptr am nevoie concreta de promo, dar nu simt nici un soi de voluptate pentru device-uri.

AB: Pe 22 Septembrie 2008, de ziua ta, ai inaugurat scena Italo-Disco în Romania prin petrecerea din incinta clubului Cabaret din București alături de Tom Wilson, Alexander Robotnik si Mick Willis, la ce să ne aștepăm anul acesta pe 22 Septembrie?

Mai, nu am inaugurat nimic, stai cuminte! italo Disco s-a pus in Romania si unde nu am fost eu. Poate sa fi fost prima data cand parintele italo-disco-ului, Robotnick, si unul dintre cei mai mari specialisti si colectionari de muzica din asta, Mick Wills, au fost impreuna. Eu unul anul asta ma astept la o ciocolata de casa mare facuta de prietena mea. Poate si un party!

AB: Spune-ne , anul trecut de Halloween, cum ai petrecut, ce ai făcut, și ce ai de gând anul acesta?

Cred ca am avut un gig sau ceva, dar in rest nu inseamna nimic ptr mine Halloween. Anul asta sper sa pun muzica!

AB: Elektro.Casnice a fost o rampă de lansare pentru tine, Mihai Popoviciu sau Toygun, se poate ca în viitor sa va uniți forțele și să zguduiți scena romaneasca cu niste producții muzicale?

Putin probabil, stilurile noastre sunt complet divergente in momentul de fata.

AB: E luni si ești in office, în studio, ce faci, intri direct in producție, în mix-uri sau ai niște ritualuri pe care le desfășori in prealabil?

Primul lucru verific nba.com sa vad cum stam! cate puncte, cine bate pe cine, de ce, etc. Apoi verificam mailul si cartea de fetze, si apoi incet intram in ritm in Ableton.

AB: În urmă cu vreo 9-10 ani ne-ai prajit bine cu Acid Electro in bezna unui club din Brașov, astazi ridici oameni in picioare la Loft, in Barcelona, ce urmează? Te vei concentra mai mult pe scena de afară sau planuiesti poate sa explorezi adancurile Vampireburg-ului? A, da chiar, mai ții poate minte cum se numea clubul acela unde ai pus la Brașov? (:

Da sincer, nu mai tin minte de clubul ala haha. Ce urmeaza? Tot ce stiu sigur sunt urmatoarele release-uri la labelul meu Adult Central. In rest, vedem, e bine ca de la an la an cresc cate un pic. Romania e inca inerta, in afara de minimal si comertz nu prea exista atentie reala ptr altceva. Dar continuam misiunea, si da, intr-un fel ma concentrez oarecum pe scena de afara, nu neaparat ca vreau eu, ci ptr ca pur si simplu de acolo am feedback foarte bun. In ultimul an, muzica mea a fost pusa sau licentiata de Sven Vaeth, James Zabiela, Sasha, Pete Tong, Ministry of Sound, plus o tona de alti artisti nu chiar asa rock-stars. Ceea ce ma bucura foarte tare.

AB: Cu ocazia mult așteptatei sărbători de 8 Martie, DJ Wanda și-a făurit propria rochie, pe care cred că a și îmbrăcat-o… Tu ne aduci cover-uri care explodează prin sexualitate și culoare, vibrații ascunse și irezistibile, ai această afinitate pentru apariții impecabile, ședinte foto sălbatice, iar cooperarea pe care o ai cu fotograful Camil Dumitrescu sau modelul Ana Maria Anghelescu sunt lucruri care nu fac decât să întărească asta, și de aici și intrebarea: Mai aproape de lumea modei pe viitor? Ce rol va avea Vampireburg în evoluția ta?

Pentru mine, lumea modei este ca o fosta iubita cu care ai avut o relatie lunga si faina, si ati reusit sa ramaneti buni prieteni. Camil Dumitrescu este un fotograf extraordinar si sunt foarte fericit si norocos sa fi lucrat cu el. Moda mi-a placut intotdeauna, si chiar daca nu am fost activ in domeniul asta, e o parte din viata mea, si va ramane acolo pentru mine.

AB: Vara aceasta demarăm cu Electric Castle, unde ești cap de afiș alături de Maya Jane coles, Cassy, Mihigh, Barac sau James Zabiela. Ce senzație îți creează acest line-up și cum vezi plasarea ta în scena de joi alături de Siriusmodeselektor, Cosmin TRG si Horace Dan D?

In primul rand, pentru mine este o placere si o onoare sa fac parte din line-up si sa fiu invitat de Electric Castle pentru al treilea an consecutiv. Sunt o tona de artisti foarte buni, si sa fac parte din asta este foarte exciting.

AB: Ești o persoana independentă, care mereu s-a autopromovat. Astăzi scena electronică românească este în creștere iar tentația de a deveni dj sau producător, la fel. E greu să ne dăm seama care sunt si de unde vin influențele tale, totuși, ai putea să ne menționezi câteva modalități prin care ai reușit să iți păstrezi aceasta independență artistică și care sunt oamenii care te-au sprijinit? Dacă ar fi să împărtășești o idee despre cum ar putea sa își păstreze fiecare originalitatea în acest vast ocean de diversitate, care ar fi aceasta?

Cred ca ingredientul independentei in orice domeniu este in primul rand sa gandesti pentru tine. Eu ascult si colectionez muzica din 1988. Am ascultat Hip-hop pe paine ani de zile, Doom si Black Metal, Death metal, muzica clasica, Pop, electronica toate genurile, inclusiv goa si drum’n’bass, David Bowie, Queen. Stiu foarte foarte multe chestii despre muzica, si invat in continuare. Deci stiu cu ce se mananca si gandesc pentru mine. Ma doare in cur de topurile de DJ si charts, nu am nevoie de niste jurnalisti pasionati de muzica sa-mi spuna mie ce e bun.

Kevin Durant, MVP-ul NBA-ului sezonul trecut, zicea ca el nu se uita in gura jurnalistilor, pentru ca el e profesionist la basket, iar jurnalistii sunt profesionisti la scris – adica scriu bine despre un subiect despre care nu stiu nimic comparativ cu Kevin Durant. Scriu bine, dar scriu nestiind. Oricine cu dar la scris poate face un review frumos la un disc – un disc de altfel comun si slabutz, dar review-ul scris cu patos ii va da o valoare falsa, pe care de fapt nu o are.

M-au ajutat multi oameni de-a lungul timpului, de la Mihai Dobre de la Suie Paparude, Marika, Raresh, Vania, Ada Kaleh, Ioana Moldoveanu si Dana Anghel cand erau la Clubbing Mag, Camil Dumitrescu, prietenii mei apropiati, si multi altii.

Deci cred ca originalitatea ti-o castigi si pastrezi prin a te expune la multe lucruri, diverse stiluri de muzica, de arta, de a gandi, diverse mentalitati si a gandi pentru tine, ce ti se potriveste, ce e corect.

Feeder Insider explorează universul exterior muzicii şi artelor vizuale prin conversaţii deschise cu artişti locali şi internaţionali. Treci şi tu graniţa dintre uman şi tehnologic în fiecare săptămână, aici. Un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

feeder insider series

Leave a reply (we review all comments)