BTLT: Noaptea Caselor #2

Sâmbătă trecută, pe 26 Septembrie a avut loc a doua ediție a Noaptea Caselor.  Circuitul nocturn de case și apartamente alternative din București a fost alcătuit din 19 destinații. Fiecare spațiu a avut propria temă, de la expoziție de artă și discuții publice variate până la dans sau proiecții de film. Pornind de la recomandări am încercat să ajungem la cât mai multe, chiar dacă ploaia a venit și ea cu noi. Înainte de toate am ajuns la Grădina sticlarilor unde cuptorul de sticlă a ars toată noaptea; sticla lichidă creând un spectacol de nedescris.

Interior/fereastră Casa Costa-Foru

Mai departe

Carol 53: Wood Be Nice

… am ajuns la Carol 53, unde am fost întâmpinați de retrospectiva Wood Be Nice și de o mulțime de stencil-uri. Casa Jurnalistului situată pe strada Viitorului ne-a prezentat litoralul: o expoziție foto, proiecție video și un preview dintr-un viitor documentar.

Casa Jurnalistului: Litoral

Pentru o experiență nouă ne-am dus la Centrul Donici. Când am ajuns aici ploua extrem de tare. Am intrat și în timp ce ploaia se evapora de pe haine (și aparatul foto) cărțile de tarot ne-au gravat o perspectivă în viitor. De asemenea am explorat spațiul casei, un sentiment puțin ciudat dar în același timp plăcut.

Centrul Donici

Cum s-a oprit dușul natural de toamnă am fugit spre Casa Costa-Foru. Oricât de sprinteni am fi fost, tot am ajuns în timpul piesei de teatru care se desfășura în toată casa, astfel aici ne-am uitat de afară (sau pe fereastră) la această clădire. Din când în când mai ieșea un actor, probabil un moment de respiro în timpul piesei.

Pentru Muzeul Istoriilor Curente am ajuns la Colivia. Titlul clădirii este direct, într-adevăr numărul de locuri fiind limitat. Cu toate acestea am gustat stickerele de colecție, Dume(le) de Mestecat și vișine, afine, zmeură și corn sub formă lichidă, după rețeta țăranului român.

Intrarea în Colivia

Seara era deja lungă dar nu ne-am oprit. Era momentul pentru dans și astfel ne-am dus la Plantelor, unde exact asta am facut. Ah! am văzut/testat pâinea tradițională japoneză higan.

Avanpost 8

Pentru un fel de after-party am ales Casa Avanpost (numărul 8). Ultima oprire de pe circuitul nostru. Aici am stat de vorbă cu tinerii care s-au ocupat de spațiu decorându-l cu drag, dar fiind nevoie să ne explice unele din alegerile luate. Când am terminat circuitul în sfârșit nu mai ploua. Pot spune că Noaptea Caselor (ediția doi) a fost foarte diversă, o plimbare din casă în casă plăcută și fără momente de plictiseală.  Le mulțumim organizatorilor și participanților pentru această noapte albă și sperăm să ne vedem și în 2016. Bineînțeles mai multe cadre de la Noaptea Caselor găsiți pe flickr-ul feeder.

P.S. prima fotografie din articol este de la Grădina Sticlarilor.

1 thought on “BTLT: Noaptea Caselor #2”

  1. Pingback: BTLT: Noaptea Caselor #3 | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)