Noaptea Caselor @ Grădina Sticlarilor

Gradina sticlarilor @Noaptea Caselor

Gradina sticlarilor @Noaptea Caselor

Noaptea Caselor @ Grădina Sticlarilor
26 Septembrie, 17:00

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 17, Grădina Sticlarilor, de pe strada Vasile Lascăr nr.36, vă aşteaptă cu un altfel de program, în cadrul Nopţii Caselor: Atelier de suflare a sticlei, Video Mapping, Expoziţii, Proiecţii şi alte activităţi socio-culturale.

Grădina Sticlarilor este o gură de aer proaspăt, în inima Bucureştiului. Casa, ascunsă idilic sub bolte de viţă de vie şi straturi de regina-nopţii şi-a deschis porţile in 2008, găzduind, la început, ateliere de pictură, sculptură, ceramică sau design de produs. Treptat, Grădina s-a transformat într-un spaţiu expoziţional în care se întâlnesc făuritorii şi devoratorii de frumos, cu scopul de a reintegra artele şi meseriile care se pierd odată cu evoluţia tehnologică, într-o simbioză perfectă între mijloacele de azi şi tehnicile de altă dată. Sub egida Recycle/Reuse/Repurpose, Grădina e împotriva consumerismului şi a curentului de mass production.

În acest context artistic s-a conturat şi o şezătoare zilnică, cu iz de ceainărie, construită din istoria locului şi a obiectelor adăpostite, uitate sau donate.

” Când pășești în grădină, așteaptă-te la o armonizare a trupului și a minții prin sinergia celor cinci simțuri și fii pregătit să fi surprins de un areal extins de activități reacreative și culturale: ateliere artistice, workshopuri practice, jam session-uri live, performance-uri de dans, improvizație sau teatru, proiecții de film, dezbateri artistice sau gathering-uri sociale.”

PROGRAM

În Grădină:

17:00 Warm-up cu ceai şi prăjituri

18:00 – 24:00 Atelier de suflare a sticlei şi o incursiune în tainele vitraliilor
Sticla este un material fascinant, aproape viu, care în spatele aparenței sale rigide și casante, ascunde o natură fluidă, sensibilă și maleabilă. Dacă sunteți curioși cum se prelucrează sticla și aveți curajul să încercați cu mâinile voastre, înscrierea se face, în prealabil, pe adresa de email dianapintilie.dp@gmail.com. Pentru a susține această activitate, recomandăm o donație de 35 de lei. Iar pentru că arta sticlei nu se rezumă doar la atât, vă pregătim o expoziție și o incursiune în tainele Vitraliilor.

21:00 – 24:00 Video Mapping : ”Nature takes over..”
Proiecţii jucăuşe în interiorul unei case arse, în care natura a răzbit cu succes şi nişte copaci au început să-şi revendice teritoriul.Performance by Aural Eye https://www.facebook.com/auraleye

În Casă:

The White Room: Expoziție „Transparența Măștii”, artist Iulia Năstase
Transparența măștii este numele expoziției care ne pune față în față cu singura mască acceptată de societate, masca pe care arta o creează. Măștile din sticlă, pe care le prezintă artista Iulia Năstase, nu denaturează valorile artei, fiindcă fac parte dintr-un proces purificator, de însuflețire a unor idei creative. Arta este liberă să creeze scenarii. În acest scenariu vă puteți lăsa măștile acasă, pentru că masca artelor nu ascunde, ci relevă actul creativ.

The Living Room: Best of TRIPOTECA
Festivalul de film și arta psihedelică Tripoteca va ajunge cu o selecție de filme internaționale gata să îți crească sufletul și să îți deschidă mintea. Până acum, festivalul a ajuns în peste 20 de orașe din 12 țări, incluzând în acest traseu pan-european și Bucureștiul. Vor fi proiectate cele mai bune piese ale ediţiilor 2012-2014 şi o expoziţie vibrantă de digital artwork.

fb event

Leave a reply (we review all comments)