Reading time: 6 minutes

Toamna este unul din cele patru anotimpuri ale climei temperate. Totuși anul acesta toamna pare că se confundă cu vara, lucru tocmai bun de a păstra bicicletele pe stradă și de a subția traficul infernal al orașului. Într-o zi din săptămâna asta în timp ce pedalam prin București realizez că frâna pe față a bicicletei mele nu funcționează în parametrii normali. Eram pe la Romană, intru pe bd. Dacia și undeva pe stradă (numarul 23 mai exact) văd un semn portocaliu, iar după, o poartă colorata. Pe semn scria “Atelier Pinion“.

Atelier Pinion este un service de biciclete și spațiu de întâlnire/terasă în zona centrală din București; dar să vă spun ce am facut cu frâna mea problematică.

Trec de poartă și intru în service. Acolo am fost întâmpinat de Alexandru care după ce îi spun de mica mea problemă cu bicicleta îmi oferă doua variante: ori îmi fac programare și bicicleta mea este reparată de un/o specialist(ă) ori folosesc standul de do-it-yourself. Am ales a doua variantă știind să folosesc cheia de 13mm, care îmi va rezolva foarte repede problema (era doar un cablu de frână cam larg) .

După ce îmi termin mini reparația bicicletei, intru în camera-bar și admir bicicletele  Tokyobike suite pe un perete, mă plimb prin gradină, mă uit la canarul biciclist care mi-a spus “pew-cirip” și în final mă așez la o masă realizată din jante de bicicletă.

“Caffeine moment” iar după pe șa și înapoi în oraș.

Decorul spațiului este realizat din lemn gravat cu laser cu tema biciclete și pinioane, surse de lumină în stil retro.

Poarta pe care am observat-o trecând pe bd Dacia.

În final aș spune că Atelier Pinion este un loc umbrit tocmai bun de a te întâlni cu prietenii bicicliști sau doar de a lua o pauza de la pedalat dar și un service de biciclete flexibil.

8 Comments
  1. […] 16. Atelier Pinion […]

  2. […] 1. Atelier Pinion […]

  3. […] though we’re leaving our bikes at home for the months to come, the coffee shop/ garage on 23 Dacia Boulevard awaits us with the same friendly atmosphere and prime drinks for doing away […]

  4. […] dacă în lunile care vin lăsăm bicicleta acasă, garajul-cafenea de pe Bd. Dacia nr. 23 ne așteaptă cu aceeași atmosferă prietenoasă și cu băuturi numai […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account