Filmul de Piatră @ Piatra Neamț

Filmul de Piatră

Filmul de Piatră

Filmul de Piatră @ Piatra Neamț
27 – 30 August

A opta ediție a festivalului Filmul de Piatra pregătește o experiență unică la Piatra Neamț, între 27 și 30 august.

Participanții vor fi purtați într-o călătorie cu multe stele, din centrul orașului, până pe vârful muntelui Cozla, în cinci spații bine alese, pentru o experiență care reunește concerte, petreceri, expoziții, workshop-uri, proiecții speciale, și, mai ales, scurt-metraje!

Pe parcursul celor patru zile de festival, vor fi proiectate peste 100 de filme, dintre care 47 de scurt-metraje aflate în competiție. Festivalul se va deschide cu o proiecție specială în aer liber, apoi filmele vor continua la vechiul cinematograf din oraș, Cinema Dacia.

Filmul de Piatra pregătește evenimente în fiecare zi, de la expoziții foto, întâlniri cu invitații festivalului la un river party cu caiace, care va avea loc pe pontonul Bâtca Doamnei. Voluntarii vor anima Curtea Domnească cu concerte, jocuri, ateliere, prăjituri, filmonadă, expoziții, activități handmade și alte evenimente. Filmul de Piatra este volunteer power. În acest an, festivalul este organizat de peste 150 de voluntari și continuă să funcționeze ca o platformă în care aceștia sunt încurajați să experimenteze, să propună și să organizeze propriile acțiuni sau mini-evenimente.

Sâmbătă, 29 august, centrul universului se va muta pe vârful muntelui Cozla, la SHORTS DAY LONG NIGHT. Cel mai complex eveniment al festivalului va ține publicul ocupat de la apus până la răsărit, cu filme scurte, concerte Robin and the Backstabbers, Partizan, DJ-set-uri cu Matze, Platonic Scale, Kurtiss Kromm, Bross & Major Ross și instalații multimedia.

Festivalul se va închide cu un eveniment special dedicat vechiului cinematograf din Piatra Neamț, Cinema Dacia. Lăsat în paragină, acest spațiu este reanimat de festival și de evenimentele organizate de voluntarii Filmul de Piatra, care în această vară au demarat o campanie de salvare a cinematografului.

Pe 5 septembrie, festivalul se mută la Piatra Fântânele, jud. Bistrița, în campusul Tașuleasa Social, cu un Best Of Filmul de Piatra, jocuri, activități speciale, drumeții și foc de tabără.

Abonamentele pentru întreg festivalul pot fi achiziționate, la prețul de 40 de lei, din mai multe locuri din Piatra Neamț și Iași. Biletele de o zi, în valoare de 10 lei, se vor vinde la Cinema Dacia, iar banii strânși din aceste bilete vor fi folosiți pentru sprijinirea singurului cinematograf din județ.

Detalii și program complet, pe site: www.filmuldepiatra.ro

1 thought on “Filmul de Piatră @ Piatra Neamț”

  1. Pingback: Golden Ticket W65 | Feeder

Leave a reply (we review all comments)