Been there, liked that: Summer Well 2015

Circa Waves

Summer Well 2015

Cele mai grele dimineţi sunt când rămâi fără cafea şi trebuie să dai o fugă la magazin fiind încă adormit – mai ales dacă pe drum reuşeşti să te şi loveşti de un trecător nevinovat. Când însă trecătorul are la mână o brăţară Summer Well, dimineaţa ta este salvată instantaneu: valul de amintiri plăcute şterge orice urmă de oboseală sau de supărare. Cu atâtea experienţe aparte pregătite de organizatori şi de artişti deopotrivă, nu e de mirare că un weekend pe domeniul Ştirbey e urmat de o perioadă obligatorie de reajustare la viaţa de zi cu zi.

Podul

Baloane de săpun

Magia Summer Well începe cu primul pas făcut pe aleile umbrite ale domeniului, unul dintre cele mai frumoase şi mai bine păstrate domenii boiereşti din aproprierea capitalei. Chiar şi o simplă plimbare pe malul lacului sau printre copacii seculari te poate scoate din ritmul cotidian, însă membrii A.R.C.E.N. au avut grijă să pregătească un tur special, nu doar pe cărările şerpuitoare ale domeniului, ci şi prin istoria sa fastuoasă. Iar pentru o radiografie completă a sfârşitului de secol XIX, aveai nevoie doar de puţin curaj şi o vizită la centrul de echitaţie.

Remesh

Paez

Serebe

În aşteptarea concertelor, am pornit să explorăm zonele de entertainment din jurul scenei. Prima oprire a fost la sala Regina Maria, unde am descoperit Enigmatica, o instalaţie din 10 cadre suspendate, luminate de o serie de animaţii geometrice. Apoi ne-am rătăcit printre standurile cu espadrile colorate Paez, bijuterii abstracte marca Vika Tonu şi insigne haioase de la Serebe. Ne-am bucurat să găsim produsele Remesh, confecţionate din bannere publicitare Orange recuperate şi prelucrate cu sprijinul Asociaţiei Ateliere fără Frontiere – inclusiv cele de la ediţia curentă Summer Well.

Recording Studio

Photo wall

Cortul Orange a avut şi anul acesta multe jocuri şi surprize frumoase. La Recording Studio, puteai să te bucuri de câteva minute de rockstar status (tatuajele temporare erau soluţia perfectă pentru un boost în atitudine). În locul unei armate de paparazzi te aştepta un photo wall inedit: pozele tale erau aranjate într-un gif dinamic, pe măsura atmosferei de la festival.

Huawei P8

Huawei

Chiar dacă am ieşit în natură, nu ne-am rupt de tehnologie. La standul Huawei, inovaţia tehnologică se îmbina cu distracţia Ne-a plăcut în special zona de light painting, unde am testat modelul Huawei P8. În plus, a fost reconfortant să putem face sute de poze fără grija că ni se va descărca telefonul: ne-am reîntâlnit cu copacul V-Tree, iar de la Orange Recharge Station se puteau cumpăra baterii externe, pe care le puteai schimba după folosire cu altele încărcate.

V-Tree

Bateriile externe

Cât despre „bateriile” noastre, muzica şi spectacolul artiştilor ne-au asigurat energie maximă pe tot parcursul festivalului. Circa Waves au deschis în forţă seria concertelor şi au dat tonul întregului weekend. După cum era de aşteptat, headline-erii ediţiei de anul acesta – Foals şi Kasabian – au avut un show impecabil. Nu ne-am aşteptat în schimb la crowd surfing-ul solistului Yannis Philippakis (Foals), care ne-a prins cu câţiva metri prea departe de scenă. Nostalgia a fost la cote mari: în repertoriul La Roux am găsit In for the Kill, Bulletproof şi I’m Not Your Toy, cele mai îndrăgite piese de pe albumul de debut al trupei, iar din line up-ul celei de-a doua zi au făcut parte The Wombats, care au mai cântat în România la prima ediţie Summer Well din 2011.

Circa Waves

Foals

Crowd surfing

La Roux

Burn a prelungit petrecerea până târziu în noapte cu un afterparty la Capela Sfânta Treime. Nu am plecat de la festival fără tradiţionala ascensiune în balonul cu aer cald şi o excursie prin Amococo, un labirint cromatic ce pare rupt din filmele S.F., iar pauzele dintre concerte ne-au găsit întinşi pe iarbă la Pop Up Cinema, bucurându-ne că am răspuns invitației Orange de a petrece weekendul pe domeniul Știrbey. Şi anul acesta, Summer Well a fost cu adevărat un festival ca o vacanţă.

Amococo

Street Art

Video Projections

Leave a reply (we review all comments)