Great Snake Summer Slammer @ Journey Pub

Great Snake Summer Slam

Great Snake Summer Slam

Great Snake Summer Slammer @ Journey Pub
7 August, 18:00

Program:
18:00 Panel: Mesaj Social in Banda Desenata: Intre comentariu si escapism. Discutie cu editorii Great Snake Andrei Cotrut si Claudiu Revnic si jurnalistul Michael Bird.
19:00 Lansare Great Snake # 5
20:00 Concert: Michiu si Fierbinteanu
fierbinteanu.bandcamp.com/album/live-session-at-photoliu

GREAT SNAKE SE INTOARCE!
Pe 7 august la ora 19:00 in Journey Great Snake recidiveaza cu un nou numar si cu un grup ecletic de artisti si influente.

Evenimentul va prilejui si o discutie pe tema mesajului social in banda desenata precum si modul in care banda desenata alternativa se implica in acest lucru intr-un panel alaturi de editorii Great Snake, Andrei Cotrut si Claudiu Revnic si jurnalistul Michael Bird.

Great Snake s-a lansat in print anul trecut , dupa 3 numere in format digital in care si-a atras un public fidel si o imagine inedita in comunitatea de banda desenata din Romania. Primul print run s-a epuizat anul trecut dupa aparitii la mai multe festivaluri prin tara, printre care Street Delivery si Festivalul de Film Horror de la Biertan.
Anul acesta Great Snake se aventureaza international. Dupa ce a fost prezent la cel mai mare festival de ilustratii si banda desenata alternativa din Europa, Crack Fumetti din Roma, colectivul Great Snake se va intoarce in Italia pentrut Festievul International de Banda Desenata din Treviso

Great Snake are sub umbrela o revista antologie de BD, o editura independenta si un colectiv international de artisti. Fiecare numar porneste de la un concept curatoriat de catre un invitat ce nu apartine efectiv domeniului de banda desenata, fie ca e vorba de un jurnalist, artist conceptual sau sociolog.

Numarul 5 al revistei exploreaza tema evadarii, elaborata de Harald Lange, activist, lider al celui mai mare squat din Oslo si veteran al scenei norvegiene de punk. Povestile folosesc conceptul pentru a explora o gama larga de teme si situatii : evadarea prin intimitate, rasismul, misoginismul sau identitatea digitala.

Great Snake este un produs special in mediul de banda desenata din Romania prin diversitatea stilistica din revista, tematica cu un subtrat de critica sociala si culturala si dorinta de coerenta conceptuala. La numarul 5 au colaborat artisti si scenaristi din 5 tari, precum Romania, Bulgaria, Germania si Marea Britanie.

La acest numar au contribuit: Nele Brönner (artist), Diana Naneva (artist), Andrei Cotruţ (artist), Remus Buznea, Radu Pop (artist), Laura Comanescu (scenarist), Dan Michiu Dinescu(artist), Michael Bird (scenarist), Claudiu Revnic (scenarist).

Pentru mai multe informatii va invitam la pagina noastra de web: www.greatsnake.geeknet.ro

Leave a reply (we review all comments)