Miercurea trecută am petrecut o seară cu adevărat decadentă în Centrul Vechi. Nu, nu a fost vorba de niciun pub crawl, ci de inaugurarea noii locaţii La Folie, care s-a mutat din Piaţa Victoriei pe strada Franceză nr. 13.
Schimbarea nu a fost doar de ordin geografic, ci şi de imagine. Arhitecta Raluca Pădurariu şi artistul vizual Andrei Berindan au propus un concept de amenajare mult mai îndrăzneţ şi mai hip, bazat pe stilul scandinav. Însă design-ul industrial domină peisajul, de la corpurile de iluminat, la zidul de cărămidă şi pereţii gri, aparent nefinisaţi, până la ţevile care îi decorează.
Deşi incontestabil urbană ca aparenţă, La Folie reuşeşte să păstreze o atmosferă intimă şi jucăuşă. Pernele colorate şi grafia copilăroasă îndulcesc instantaneu impresia de răceală şi de austeritate pe care decorurile nordice tind să o creeze, iar norişorul luminos de după bar ne-a dus imediat cu gândul la „Spuma zilelor” lui Boris Vian. Inedita îmbinare a contrastelor a avut ca rezultat o amenajare cu personalitate.
Nu am stat mult să admirăm detaliile de design pentru că în scurt timp ne-au acaparat atenţia o paradă de prăjituri şi mirosul de patiserie proaspătă. Clienţii fideli La Folie se vor bucura să regăsească în Centrul Vechi aceleaşi produse de calitate şi servire impecabilă cu care s-au obişnuit.
Maeştrii patiseri şi-au luat angajamentul de a folosi ingrediente naturale, de a condamna zahărul în exces şi de a reinventa reţetele clasice, iar rezultatul este gustul intens şi surprinzător al specialităţilor casei. Noi am testat întâi un Tropical Mousse învelit într-un piure de mango răcoritor. Au urmat un Espresso & Bailey’s Cheesecake cu o cremă de cafea aromată şi un Coconut Cake uşor crocant şi săţios. Nu am plecat fără să încercăm produsele de patiserie artizanală cu care se mândreşte cafeneaua – vă mai spun doar că TREBUIE să încercaţi Chorizo Rolls.
De când am păşit pragul La Folie, am ştiut că o nouă ispită şi-a făcut loc printre tentaţiile din Centrul Vechi – acesteia, în schimb, îi vom ceda mereu fără regrete.
Pingback: 43 de locuri drăguțe în București care aduc un aer fresh | | Feeder.ro
Pingback: 73 cool alternatives for hanging out in Bucharest | | Feeder.ro
Pingback: POLL: Care sunt cele mai fresh localuri din 2016, în București? | | Feeder.ro
Sa stii ca ai dreptate. Conceptul lor e minunat. De cand am pasit pragul, am fost atrasa de vitrina cu bunatati …yammi. si normal ca m-am oprit la o cafea si un Bailey’s Cheesecake. Super. nota 10