White Boyz #03 – Green Ova Records: Main Attraktionz

White Boyz e o platforma bazata pe multiple stiluri eclectice de muzica, arta si lifestyle.
Am ales ca symbol pt White Boyz cele doua initiale W.B. traduse in limbaj surdo-mut ..de aici si logo-ul cu cele doua maini. In al doilea rand simt ca la noi nu prea se face muzica ok! Exista si alte tipuri de sound pt asta suntem aici.. Stiu ca mie, cel putin, mi-e greu sa citesc toate c..hestiile altora asa ca recomand macar sa asculti videourile de tube pana la capat si intelegi ce vrei.. fair enough?

In episodul de azi ajungem la Green Ova labelul din Oakland, California. L-am descoperit demult in 2011 cand m-a rupt mixtape-ul Main Attraktionz:808 & Dark Grapes 2 pe care l-am gasit pe Mishka-Nyc. A$AP Rocky apare pe album ca invitat anonim pentru ca nu-l baga nimeni in seama si inca si o ardea cu Spaceghost Purpp.. pe cand A$AP si Raider Klan traiau in concubinaj.
Main Attraktionz, adica MondreMan si Squadda Bambino sunt copii nascuti in anii 90’. In clasa a 7-a i-a dat afara de la ore si asa s-au imprietenit si au inceput sa bage rap deci sunt “highschool honeys”.. they go way back..

Mi-au atras atentia ca aveau un sound unic beaturi trappy si amorfe cu sample-uri melodioase si dreamy, nostalgice, synthuri similare cu cascadele. Ambient, trap, post-hop, shoegaze, chillwave, new age, psychedelic experimental ..cam asta e Cloud Rap.. Ei au fost printre primii care au creat stilul asta ! ei au venit cu idea domne’ hai sa-i zicem Cloud Rap.. si faza asta s-a ramificat complex pana azi. Lyricile erau abstracte si sincere si un flow lenes aproape fake si hook-uri siropoase, dar asta mi-a si placut la ei. Clipurile lo-fi cheap facute cu un DSLR. Dar Lo-fi nu e acelasi lucru cu Cloud Rap. in acelasi timp beaturile le aveau facute de super producatori de la Keyboard Kid (Basedgod producer) la Ryan Hamsworth, Friendzone si Clams Casino, plus tot felul de producatori anonimi cu sunete fresh. Baietii lucreaza tot timpul, mai scot cate un mixtape solo sau impreuna si nu stau degeaba..

Erau super pusti aici:

Asta e mai de dragoste “thugs get lonely, baby..” misto ce sa zic..

MondreMan si-a incercat o singur cu albumul solo ”They say I struggle rap”, dar nu a vandut asa bine..
Ideea e ca au mult material peste internet si sunt, ca multi altii, aproape anonimi.

Un alt acolit al baietilor este Papperboy tipul e un freak mereu dramatic si vrea sa dea sfaturi tinerilor sau isi povesteste viata, dar mereu povesteste acelasi lucru .
Am zis sa-l mentionez pe baiat pentru ca e un personaj + impreuna cu Squadda Bambino au scos un album denumit Rebel Musik.

Ia sa vedem si un clip in care il au invitat pe Shaddy Blaze. Tipul asta Shaddy Blaze are are un flow super rapid..sincer eu nu inteleg ce zice dar pare decis..

Cat stil ..dupa boschetareala de mai devreme..

De curand, baietii au scos alaturi de Friendzone 808 & dark grapes vol 3 ..da..cum ar veni partea a-3-a!!

Albumul suna bine deorece e produs corect. Stilu caracteristic! Nu m-a dat neaparat pe spate 100% pt ca stiam ce fac ei. Ca in orice joc important e sa ramai in el “to maintain” si sa fii activ, lucru pe care Main Attraktionz l-au si facut. Aici il poti stream-ui.

Leave a reply (we review all comments)