Marele Picnic ShortsUp @ Grădina Botanică

Marele Picnic ShortsUp @ Grădina Botanică

Marele Picnic ShortsUp @ Grădina Botanică

Marele Picnic ShortsUp @ Grădina Botanică
24 – 25 iulie, 18:00 – 00:00

Pe final de iulie, orașul se pregătește de evadare. Filmele scurte se instalează pe iarbă, iar Grădina Botanică e gata să găzduiască evenimentul care-i scoate pe spectatori din sălile de cinema pentru a-i aduce pe pături, sub cerul liber. Marele Picnic ShortsUP, ediția a II-a, va avea loc vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie, începând de la ora 18.00. Se anunță un weekend plin cu scurtmetraje premiate, muzică live și jocuri, într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

Anul acesta picnicul ShortsUP se extinde la două zile și își propune să reinterpreteze spațiul Grădinii Botanice prin film, muzică și alte arte prietene cinemaului. Un ecran gonflabil va fi ancorat printre copacii și vegetația primitoare, pentru a crea sala de cinema preferată a sezonului de vară, cu vedere spre filme scurte și cer înstelat.

Dorința de evadare și călătorie – două nevoi adânc înrădăcinate în ADN-ul omului modern, se vor regăsi sub formă de comedie, ficțiune, animație și romance în selecția de film a marelui picnic. Cei care n-au apucat încă să plece în vacanță își vor lua porția de libertate din scurtmetrajele cu dor de ducă proiectate la ShortsUP. Două programe diferite vor rula vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21.30 până la 23.30.

Vineri și sâmbătă, publicul va putea explora Grădina Botanică într-o serie de tururi ghidate desfășurate între 18.00 și 21.30. Nu vor lipsi jocurile de iarbă verde și gustările de picnic adunate într-un food-court cu opțiuni diverse. Muzica se va auzi live, în seara de sâmbătă, când spectatorii sunt invitați să prelungească desfătarea cinematografică prin dans. Tot sâmbătă, Grădina Botanică va prinde viață de-a binelea printr-un joc de lumini inspirat de sutele de nuanțe ale spațiului verde care va înconjura evenimentul.

Programul de filme de la Marele Picnic ShortsUP va fi diferit în fiecare seară, dar echilibrat în comedii, ficțiuni și animații numai bune de pus în bagaje înainte de vacanța mult așteptată. În programul de vineri își face loc filmul Noah (r. Patrick Cederberg & Walter Woodman, Canada, 2013), premiat la Clermont-Ferrand 2013 și Toronto International Film Festival. Un adolescent se desparte de iubită pe Facebook, dar ceea ce pare să fie o tragicomedie singulară e de fapt povestea unui întregi generații care-și consumă dramele în spațiul virtual.

Sâmbătă, ecranul gonflabil din Grădina Botanică va găzdui scurtmetrajul românesc Ela, Panda si Madam (r. Andrei Rautu, Romania, 2013), o comedie de râsu’ plânsu’ în care o tânăra corporatistă trebuie să-și ducă bunica la mare și să se întoarcă la timp în Bucuresti pentru a nu-și pierde jobul. Dar simpatica bunică are alte planuri. La fel ca la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, publicul va putea vota scurtmetrajul preferat în competiția ShortsUP Audience Award. Cel mai bun film al serii, ales de spectatori, va câștiga un premiu de 1500 de Euro.

Atmosfera Marelui Picnic va fi antrenată în seara de sâmbătă de Dj K-lu, artistul care a reușit să aducă muzica mai aproape de film, mixând beaturi de hip-hop si funk cu pasaje din filme clasice românești. De la 20 la 22.00, înainte de începerea filmelor, K-lu lansează invitația la dans cu muzică și show vizual pe pajiștea denumită ”Grădina Italiană”.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vina înarmați cu pături, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate și de la eveniment. Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei/ seară dar și la fața locului la prețul de 25 de lei/ seară, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 31 iulie, sâmbătă 1 august. Marele Picnic încheie șirul de proiecții de vară ShortsUP, urmând ca scurtmetrajele să revină sub acoperiș în formulă de toamnă. 2500 de oameni au pariticipat la prima ediție de picnic și peste 4000 de oameni au vizionat filmele pe iarba grădinii, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

Leave a reply (we review all comments)