feeder insider w/ Bross

feeder insider w/ Bross

feeder insider w/ Bross

[en]

feeder insider w/ Bross

Bross este numele care promite să îţi rămână pe buze şi în search bar-ul de pe Soundcloud după o vară la Terasa Baraka. DJ și producător din Huşi, stabilit în București, Bogdan Alexandru a.k.a. Bross aduce un puls uman şi o undă de emoţie în seturile sale de Deep House şi Techno şi îşi împarte universul muzical în fiecare săptămână la Radio Deea cu emisiunea Roots. Am stat de vorbă cu Bross despre direcţia sa în muzică şi planurile sale ca producător, artiştii care îl inspiră şi nevoia de a învăţa lucruri noi.

keywords: mood, Roots, know-how, dans

Hello, Bross!

[please, fill in the blanks]

Copil fiind… mergeam la ţară la bunici şi mă distram 😀
Dimineaţa începe bine cu… dans.
Din întreaga aparatură muzicală pe care o am, mă atrage cel mai mult… Traktor Kontrol X1
Primul lucru care mi-l spun înainte de un live set… pe locuri. fiţi gata. start!
Am câteva locuri unde îmi place să ies în Bucureşti… Baraka, Trattoria Roma, Terasa Monteoru, în parc.
Anul acesta m-am distrat cel mai tare la… până acum la Burn Residency showcase.
Mai am şi alte pasiuni, cum ar fi… gătitul.
Mă simt acasă… la Mihai.
Găsesc linişte în… Justin Martin & PillowTalk – The Gurner (Tanner Ross)
3 producători de muzică electronică care mă inspiră în ultima vreme… Andre Lodemann, Tom Trago şi Johannes Brecht. Recomand!

Alexandru Bogdan: Hello, Bross! Suntem încântaţi că putem sta de vorbă cu tine! Curiozitatea ne roade, cum ai parcus drumul muzicii până acum? Ce ai simţit la primul instrument, dar când ai început să pui pe playere?

Bross:  Plăcerea e de partea mea! Foarte curios am fost de la o vârstă fragedă. De la prima clapă primită de la tatăl meu până la primul controller şi apoi am dat de playere care mi-au cam deschis ochii văzând ce poţi face cu ele în spatele unui pupitru. Ce poţi transmite oamenilor din faţă şi prin ce stări trec aceştia, influenţaţi in mare parte de ceea ce faci tu ca dj. It’s amaaaaaaaazing!!!

A.B.: Deep-techno from soul to soul! Frumos! Muzica ce vorbeşte cu sufletul publicului. Ne poţi povesti puţin despre temele care te inspiră în crearea sunetelor?

Bross: Partea cu creaţia este momentan la stadiul de a mai acumula cunoştinţe. Mi-am dat seama că ai nevoie de mult mai multe cunoştinţe decât să apeşi 2-3 clape. Unde încerc să ajung cu muzica, este nevoie de cunoştinţe muzicale şi experienţă în spatele pupitrului pentru a şti ce prinde la public.  Ca şi inspiraţie primul lucru care imi trece în minte este Matthew Dekay, un dj şi producator foarte talentat la care mai pot adăuga alţii la fel de buni ca el:  Pattern Drama,  Bedouin,  Pachanga Boys,  Ame, Matthias Meyer, YokoO, Till von Sein şi mulţi alţii.

Say hello to Bross

Bross

 

A.B.: Roots ne-a făcut cunoştinţă cu Never Over, apoi Kurtiss Kromm, Gus Emmet sau Bog (Anonymous Music). Ce mai pregătești în edițiile viitoare ale emisiunii?

Bross: Momentan am intrat in vacanţă. Dar din Septembrie voi reveni la radio cu ediţii noi de Roots Podcast si Roots Talk About alături de prieteni si de invitaţi noi!

A.B.: Roots Talk About #3, întreţinută de tine alături de Major Ross, combină interviul cu sound-ul melodic al deep house-ului. Cum ţi-a venit ideea de recenzii live pentru diverse party-uri şi cum ţi-ai dori să evolueze acest proiect?

Bross: Mă cunosc de ceva vreme cu Major Ross şi avem amândoi aceleaşi gusturi în materie de muzică şi de petreceri. El fiind lăudat ca un mare “Critic de film” (în grupul de prieteni) am hotărât, într-o după-amiază cu soare si cu două dimineţi, după o petrecere reuşită, să începem să facem ediţii Roots Talk About in care să vorbim despre petreceri şi despre muzică:  critică, recenzii, review-uri, preview-uri. La care adăugam, cu bun simţ, limbaj fotbalistic! Hahaha!

Bross & Roots

De vorbă cu Bross

A.B.: Ce proiecte mai ai cu cei de la Deep House Bucharest? Cum ţi se pare scena noastră pitorească electronică? Ce îți place și ce vrei să îmbunătățești? Te-ai gândit la lansarea unui label?

Bross: Deep House Bucharest este un proiect cu gânduri mari. Promovează muzica în adevarata ei esenţă, oameni care produc şi oameni care fac ceva în domeniul ăsta. În curând vor aparea interviuri şi mixuri cu dj cunoscuţi şi asta nu poate decât să mă bucure că se intampla aşa ceva şi la noi.

Mai sunt şi petrecerile pe timp de zi de la Baraka care vor continua pe tot timpul verii, din două în două săptămâni. Petreceri la care incercăm nu doar să punem muzică şi să ne distrăm, încercăm să transmitem stări cât mai interesante şi plăcute oamenilor prezenţi. Locul ăla este uimitor!!!

A.B.: Am citit că eşti din Huşi – care e vibe-ul pe acolo, cum se distrează lumea şi cam ce se ascultă? Am auzit de Fantasy Easter Special, interesant concept, ce mai urmează? Tot în zonă sunt Vaslui, Iaşi, iar după graniţă, pe dreapta – Chişinău, ai ceva contacte cu artişti din zonele acestea?

Bross: Huşi e un oraş foarte mişto. Chiar dacă nu mai locuiesc acolo de 6 ani, tot am prieteni cu care mă văd şi cu care facem petreceri acolo. De fiecare dată când ajungem la Huşi, organizăm petreceri, iniţiem tineri in acest domeniu. E un oraş unde faci o petrecere doar cu cei apropiaţi ţie, indiferent de număr: 10-30. Dar dacă muzica e mişto lumea se adună şi se mixează uneori şi câte 12 ore. Anul trecut pe malul unui lac, am făcut primul b2b cu Major Ross. A fost un eveniment la care am dansat toate cele 12 ore!

Ca să ajungem la “rădăcini”, Salas este omul care a iniţiat mai mulţi dj din Huşi si tot el a stârnit vibe-ul în Fantasy, locaţie în care au mixat destui dj români (2006-2008).

Cât despre vecinătăţi,  Iaşi este un oraş în care încep să se întample lucruri interesante, evenimente cu line-up interesant.

feeder insider w/Bross

Bross up close

A.B.: Lucrezi şi în publicitate, spune-ne cum se leagă asta cu muzica şi în ce măsură te inspiră? Se completează reciproc sau fiecare concurează pentru a-ţi capta atenţia?

Bross: Publicitatea şi muzica se înţeleg foarte bine. Am colegi care au band-uri, sunt solişti, dj. E un domeniu care îţi solicită creativitatea şi îţi oferă libertatea la fel de mult ca şi în muzică (nu chiar atât de mult). Pentru mine cele două domenii sunt foarte interesante şi îmi solicită în fiecare zi nevoia de a acumula cât mai multe cunoştinţe!

A.B.: Cum se anunţă vara aceasta pentru tine?

Bross:  Vara se anunţă cu soare, petreceri pe week-end şi petreceri mai mari! Evenimente din afara Bucureştiului (Airfield Festival, CantaCuzino Frequencies) şi cât mai mulţi artişti noi apăruţi în lineup-urile evenimentelor. Asta înseamnă foarte multă distracţie, oameni frumoşi si muuuuuult dans.

A.B.: În ce măsură este gear-ul important şi care sunt jucăriile preferate în comunicarea cu publicul?

Bross: Gear-ul este foarte important când mixezi. Zilele trecute am fost la un prieten să fac cunoştinţă cu Traktor Kontroler X2 care este o minunăţie de gadget ce îţi permite să intervii pe piese în timp ce le mixezi, să modifici pasaje şi să creezi live moments.  Tocmai a ajuns primul pe lista de achiziţii!

Feeder x Bross

A.B.: Anul trecut în Decembrie ai fost alături de Golan, Filipp, Ada Kaleh, DJ Vasile, și alți invitați interesanți la Feeder Insider Launch Party din Club Eden, Bucureşti. Cum ți se pare ideea de feeder insider? Când și de ce ai intrat pe feeder.ro pentru prima dată?

Bross: Îmi plac oamenii, îmi place muzica. La feeder sunt nişte oameni foarte mişto şi asta contează cel mai mult. Dacă mai adaugi şi muzica bună deja ai ajuns la o petrecere foarte reusită 😀 Petrecerea feeder de la Eden a fost una foarte reuşită. Locaţia e unul dintre locurile mele preferate de dansat, audiţia perfectă şi muzica mi-au ajuns până sub piele! Aştept următoarea petrecere cu voi!!!

Bye, Bross

P.S. Pentru un final de petrecere reuşită!

Love, Bross.

A.B.: Mulțumim!

insider-signature-1

Words Alexandru Bogdan
Photo VJ VLC

Feeder Insider explorează universul exterior muzicii şi artelor vizuale prin conversaţii deschise cu artişti locali şi internaţionali. Treci şi tu graniţa dintre uman şi tehnologic în fiecare săptămână, aici. Un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
feeder insider series

3 thoughts on “feeder insider w/ Bross”

  1. Pingback: feeder insider w/ Bross [en] | Feeder.ro

  2. Pingback: Deep House Bucharest party #2 @ Tete a Tete | Feeder

Leave a reply (we review all comments)