feeder insider w/ Night Talk [RO]

feeder insider w/ Night Talk

[en]

feeder insider w/ Night Talk [RO]

Muzica elveţiană înseamnă contrast. Printre reprezentanţii săi, Lukas Horst şi Remo Studer, împreună sub numele de Night Talk, îi testează limitele cu un house fulgerător şi ritmuri deep fluide. Luna Noiembrie a anului trecut a marcat lansarea primului EP de către labelul Diynamic Records, denumit „Four to the Floor”. „Mind games” a apărut în decembrie, atrăgând imediat atenţia lui Solomun cu „simplitatea şi eleganţa sa devastatoare”. Unde de interes pentru EP-ul „Black Sand”, apărut pe AYM – label-ul pe care cei doi îl conduc.

Duo-ul Night Talk nu sunt străini de petreceri şi evenimente de amploare, făcând prezenţa anul trecut de Paşte la Hinterhof, Basel cu o reprezentaţie live, alături de Clockwork şi Avatism. Vara a început deja cu o noapte intensă în Garage împreună cu Joris Delacroix şi se pregăteşte o apariţie neconvenţională pentru Kapitel Bollwerk. Înainte de lansarea noului lor EP pe AYM, Night Talk au fost de acord să stea puţin de vorbă cu noi.

keywords: Rin, synth, DIY, underground

Hello, Night Talk!

[please, fill in the blanks]

Basel este renumit mai ales… pentru varietatea sa culturală, de la Art Basel, Fundaţia Beyler şi Kunstmuseum la cluburile sale underground cu reputaţie internaţională precum Nordstern sau Hinterhof.
Când eram tineri… am început primele noastre experimente în producţia muzicală cu un PC vechi în camera din copilărie a lui Remo.
Prima dată când l-am cunoscut pe Sharam Jay… a fost la un eveniment în Zurich la care puneam muzică amandoi. Un tip foarte simpatic!
Avem aparatură mai neobişnuită pe aici, cum ar fi… instrumente africane handmade pe care le înregistrăm şi folosim uneori în producţiile noastre.
Underground-ul în Elveţia e definit de… faptul că e sub pământ?
Cred că a vorbi singur… este important uneori pentru a-ţi păstra sănătatea mintală.
YM vine de la… Artă, Tinereţe şi Muzică.
Unul dintre locurile în care ne place să ne relaxăm este… malul râului Rin din Basel.
3 artişti care vindecă orice mahmureală… Christian Löffler, Alma Negra and Jamie XX.

Alexandru Bogdan: Lukas Horst, Remo Studer, Night Talk, salut! Să începem cu planurile voastre de viitor, cum merg pregătirile pentru vară? Văd că urmează ceva în selectul club Kapitel Bollwerk din Bern, apoi echipa Diynamic se retrage aproape toată vara în Ibiza. Ce loc ocupaţi voi în peisaj, vă alăturaţi distracţiei în Ibiza sau aveţi alte planuri?

Night Talk: Bună, Alexandru! Momentan ne bucurăm de temperaturile înalte din Elveţia şi lucrăm la nişte piese noi. Nu vom fi în Ibiza sezonul acesta. Am avut câteva evenimente răzleţe în Elveţia şi Germania. Plus câteva petreceri în aer liber şi pe rooftop-uri, care au fost atât de distractive. Următoarea dată pe care o aşteptăm cu nerăbdare este spre sfârşitul lunii, când vom pune muzică la Hinterhof în Basel împreună cu unul dintre eroii noştri dintotdeauna, Carl Craig.

 

A.B.: Prin Septembrie 2014, EP-ul Black Sand apărea pe AYM, iar anul acesta aceleaşi piese au inspirat un nou EP, Black Sand Remixes, pe care găsim piese remixate de voi, de Translucent, în cazul “Cartago”, în timp ce Alixander III (Azari & III) s-a ocupat de “No Return”. Care este ideea din spatele AYM, preferaţi anumite sunete? Care este următorul release pe care îl pregătiţi?

Night Talk: AYM este micul nostru label ‘do-it-yourself’, pe care lansăm piesele noastre sau ale prietenilor noştri şi ale artiştilor care ne plac. E încă în faza de început, fără niciun fel de presiune sau vreun plan general.

Următorul release de pe AYM va fi albumul nostru, Dark Matter EP, care iese pe 20 Iulie şi cuprinde 3 producţii originale şi un remix de Human Life. Suntem foarte entuziasmaţi de piese. Solomun le-a inclus pe majoritatea în seturile sale din ultimele 2 luni, iar reacţiile de până acum au fost foarte bune.

A.B.: Aţi făcut un remix al piesei “Midnight” de la Coldplay, cum aţi luat legătura? Cum ar suna o viitoare colaborare, eventual similară celei pe care aţi avut-o cu Louisahhh!!!?

Night Talk: Oh, acela nu a fost un remix oficial. A fost doar un edit pe care l-am făcut în joacă pentru noi şi pentru prietenii noştri. După câteva săptămâni l-am pus pe Soundcloud, dar l-au dat jos după o săptămână. Cumva DJ Mag Olanda l-a găsit şi l-a votat pe primul loc în topul download-urilor gratuite din săptămâna respectivă.

Şi da, ne-ar plăcea ca pe viitor să avem mai multe colaborări în genul celei avute cu Louisahhh!!!, dar deocamdată nu se conturează nimic.

A.B.: Ce se întâmplă atunci când cineva ca Solomun pune o piesă pe care abia aţi făcut-o, ce simte un producător în acel moment?

Night Talk:E pur şi simplu uimitor să vezi cum cineva ca Solomun alege o piesă de-ale tale pentru setul lui la Boiler Room sau la un mare festival. Suntem foarte recunoscători. Îţi dă încredere şi te motivează să lucrezi şi mai mult.

 

A.B.: În 2013, ”Dance with you” a explodat pe compilaţia ”Emancipation Proclamation” de la Nurvous Records. Piesa vă prezintă alături de Sharam Jey, un veteran al house-ului. Mesajul transmis e de o importanţă absolută din punct de vedere evolutiv:

“Nu fi sclavul social media şi al canalelor de ştiri… foloseşte-ţi propriile urechi şi susţine muzica pe care o iubeşti, noi vom continua să ne jucăm rolul şi sperăm să ne întâlnim pe drum.”

În ziua de azi suntem acaparaţi de social media, cum reuşiţi să vă detaşaţi, să vă concentraţi, pentru a găsi ceea ce căutaţi şi a vă păstra filtrele curate, fără să vă împotmoliţi în banalităţi?

Night Talk: Oricât de mult ar servi Facebook şi alte canale de social media pentru informare, ele sunt totodată un factor de distragere a atenţiei. Încercăm să ne concentrăm pe muzica noastră, aşa că nu ne mai rămâne mult timp de pierdut pe Facebook şi Instagram, dar bineînţeles că le folosim ca unelte de promovare şi pentru a păstra legătura cu prieteni şi cu alţi artişti.

Night Talk

A.B.: În ceea ce priveşte studio-ul vostru, nu prea există multă informaţie pentru cititori, ce fel de aparatură folosiţi, care sunt sculele voastre preferate? Spuneţi-ne câte ceva şi despre cum vă petreceţi ziua în studio, aveţi vreo activitate preferată înainte să începeţi lucrul la o melodie?

Night Talk: Ne-am aranjat studioul într-un garaj în afara Basel-ului. E grozav să lucrezi de acolo. Nu-ţi este distrasă atenţia la fel de mult. De obicei ne apucăm de treabă pe la prânz şi lucrăm cât ne simţim inspiraţi. Amândoi avem câte un setup acasă şi când unul are o idee bună mergem la studio şi o terminăm împreună.

Avem câteva synth-uri precum Juno 106, Nordlead 2, Waldorf Pulse sau Korg MS-10 şi nişte aparatură outboard, dar folosim şi multe synth-uri din software şi plugin-uri. Orice sună bine şi face treaba.

 

A.B.: Aveţi multe petreceri în Elveţia la activ, cât despre scena muzicală din străinătate, aveţi de gând să participaţi la vreun festival sau alt eveniment de peste graniţă? Poate chiar să vă faceţi apariţia într-un club din România?

Night Talk: Da, ar fi grozav să punem muzică la petreceri şi festivaluri din străinătate. Şi desigur că ne-ar plăcea să venim în România! Să vedem ce aduce ziua de mâine. Dar categoric ne-ar plăcea să mergem mai mult în turneu anul viitor.

A.B.: Spuneţi-ne câte ceva despre trecutul vostru, cum aţi luat contact cu muzica, ce v-a făcut să alegeţi această cale?

Night Talk: Amândoi am început devreme învăţând să cântăm la instrumente precum vioara sau chitara, când ne-am cunoscut Remo era într-o trupă şi eu lucram ca DJ în cluburile din Basel. Am făcut primii paşi în producţia muzicală cu un proiect diferit, care ne purta prin toată Europa, dar am simţit impulsul să iniţiem ceva nou şi am început să facem muzică sub numele de Night Talk.

party w/ Night Talk

 

A.B.: Suntem curioşi – ce ştiţi despre muzica electronică din România? V-au atras atenţia vreun DJ sau producător român?

Night Talk: Sigur că îi cunoaştem pe băieţii de la NTFO, membri ai echipei Diynamic, şi ne place muzica lui Livio & Roby sau a lui Mihai Popoviciu, dar recunoaştem că nu suntem familiarizaţi cu scena muzicii electronice din România. Dar poate se va schimba situaţia după ce vă vizităm ţara J

A.B.: Scena muzicală elveţiană are multe nume grele, prezente la festivaluri foarte mari. Cât despre zona underground, care e secretul pentru a supravieţui valurilor masive de pe scena EDM?

Night Talk: Sunt câţiva campioni de categorie grea în undeground-ul Elveţiei precum Ripperton, Andrea Oliva, Deetron, Adriatique, Kalabrese sau Luciano, care se înalţă tot mai sus în fiecare an şi există o bază solidă de DJ şi producători noi de care suntem siguri că veţi auzi în viitorul apropiat.

A.B.: Mulţumesc!

insider-signature-1

Words Alexandru Bogdan
Translation Violeta Nazare
Photo Night Talk

Feeder Insider explorează universul exterior muzicii şi artelor vizuale prin conversaţii deschise cu artişti locali şi internaţionali. Treci şi tu graniţa dintre uman şi tehnologic în fiecare săptămână, aici. Un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
feeder insider series

2 thoughts on “feeder insider w/ Night Talk [RO]”

  1. Pingback: BTLT: feeder insider pop-up gallery @ Kube Musette | | Feeder.ro

  2. Pingback: feeder insider w/ Night Talk | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)