Grădina Sticlarilor @ str. Vasile Lascăr nr. 36

Grădina Sticlarilor

Grădina Sticlarilor

Grădina Sticlarilor @ str. Vasile Lascăr nr. 36
11 Iulie, 16:00

Daca sunteti curiosi cum se prelucreaza sticla si aveti curajul sa incercati cu mainile voastre sau vreti sa va bucurati de expozitia de lucrari a mai multor artisti in sticla, va asteptam sambata, 11 iulie, de la ora 16, pe strada Vasile Lascar nr 36, la “Gradina Sticlarilor”.

Va asteptam intr-o gradina salbatica din centrul Bucurestiului, cu demonstratii de arta sticlei, sa bem un ceai si sa ne bucuram de soare. Vom face cunostita cu sticla, ii vom testa limitele si posibilitatile si ne vom deprinde cu tehnicile de baza in modelarea sticlei.

“Sticla este un material fascinant, aproape viu, care in spatele aparentei sale rigide si casante, ascunde o natura fluida, sensibila si maleabila. Desi este foarte putin cunoscuta sau promovata, ea este una dintre cele mai dinamice tehnici de manipulare a formei. ”

Vom organiza doua ateliere, de suflare si de gravare a sticlei si expozitia “Arta sticlei”.

Totul incepe la cuptorul de topire, unde vom sufla un obiect care va calatori, apoi, spre workshop-ul de gravura. Aici, vom putea intra, pentru o ora si jumatate, in atmosfera de atelier, folosind mijloace specifice tehnicii de gravare a sticlei. Workshop-ul va dispune de tehnologia primara necesara unui atelier de gravura in sticla. Vor fi puse la dispozitie, pentru cei dornici si piese de sticla deja suflata si termoformata. Este o actiune participativa, unde vizitatorii, timp de 90 de minute, graveaza si asista la discutii despre istoria manipularii sticlei si a evolutiei tehnicilor. Atelierul va fi sustinut de Ioana Stelea.

Pretul pentru intreaga incursiune prin lumea sticlei (suflarea sticlei, gravura si un ceai) este de 35 RON. Inscrierea se face, in prealabil, la adresa de email iulia.nastase@gmail.com.

In cazul in care doriti sa va petreceti sambata in Gradina Sticlarilor fara a participa la ateliere, intrarea este 10 RON.

In momentul de fata, in Romania, prelucrarea sticlei este o arta pe cale de disparitie.

PROGRAM:
16 00: Ceai
16 30: Atelierul de suflat
17 00: Atelierul de gravura
18 30: Ceai
19 00: Atelierul de suflat
19 30: Atelierul de gravura
21 00 – 22 30: Demonstratii de lucrat cu sticla
22 00 – 22 30: live music

PROGRAM EXPOZITIE cu vanzare
16 00 – 21 00

1 thought on “Grădina Sticlarilor @ str. Vasile Lascăr nr. 36”

  1. Pingback: Been there, liked that: Grădina Sticlarilor | Feeder

Leave a reply (we review all comments)