feeder insider w/ Minéo [ro]

[en]

feeder insider w/ Minéo [RO]

Tom Dinsdale produce muzică de mai mult de un deceniu și a făcut parte din Audio Bullys din 2003 până în 2012. Cariera sa ca Minéo a explodat în 2013 odată cu lansarea Turn Out the Lights, o piesă foarte lăudată, la Hot Creations, label-ul lui Jamie Jones și Lee Foss, membri ai Hot Natured. EP-ul lui Minéo, Ghju Lia, lansat de Hypercolour nu a făcut decât să demonstreze încă o dată abilitatea lui Mineo de a combina nuanțe jazz cu linii de bass grele și diverse sample-uri pe care le înregistrează din tot felul de surse, cum ar fi documentare, interviuri cu alți artiști și alte lucruri ce fac parte din spectrul pasiunii. După ce a remixat piesa celor de la Psychemagik, Black Noir Schwarz, Minéo a continuat colaborarea cu Crosstown Rebels și a lansat un excelent exemplu de UK sound, Get Out Fight, ce jonglează între genuri și stări. Ultimul său EP, Disappear, amplifică forţa motrice a muzicii electronice contemporane pentru aflilierile lui, anume Leftroom, via sub-label-ului său Ltd.

Puteți asculta Disappear, exclusiv pe feeder, până la sfârșitul weekend-ului. Enjoy!

În feeder insider-ul din această săptămână vom vorbi cu Minéo despre trecutul, prezentul și viitorul carierei sale muzicale, surse de inspirație și multe altele.

Keywords: bassline, UK sound, dezmăţ, house

Hello, Minéo!

Iată ce ar vrea să afle feeder despre tine:

Instrumentul preferat este … AKAI MPC 3000, am două în acest moment.
Mereu mi-am dorit să pun muzică … la Exit festival, în Serbia.
Mâncarea preferată este … cea pe care o fac acasă.
Muzica, pentru mine, este o cale de a … face oamenii să danseze și de a câștiga niște bani.
A durat ceva să îmi dau seama … că mai am de învățat.
Mi-e ușor să ma identific … cu cei care contribuie cu ceva, fie artă sau doar spirit pozitiv.
Dacă aș fi animal, m-aș bucura de viață ca … popândău sau alt animal de pădure asemănător.
Îmi place să termin ziua … în pat, simțindu-mă împlinit.
Ca artist muzical cred că este esențial … să înveți continuu și să mergi mereu înainte.
3 piese fără vârstă…

The Shirelles – Will You Still Love Me Tomorrow

Ol’ Dirty Bastard – Brooklyn Zoo

Aphex Twin – Window Licker, video-ul realizat de Chris Cunningham este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut, iar parodia de la început este comică, indiferent de cât de multe ori am văzut-o… Chris m-a învățat Final Cut, chestii de bază, şi este un moment în viață de care sunt mândru întrucât pe el îl consider unul dintre cei mai geniali creatori de videoclipuri din toate timpurile.

AMG: Ai crescut în Kingston, o suburbie în apropierea Londrei. Crezi că ți-a influențat aceasta sound-ul, iar dacă da, la care dintre genurile și stilurile specifice UK ţii cel mai mult?

Minéo: Da, cred că a făcut-o, erau posturi pirat şi casete pe care le copiam și mi-am luat Technics-uri când eram tânăr, a fost motivul pentru care am luat startul în muzică. Ca și influențe, New York garage și muzica house de la Londra și Paris. Am pus înainte de Daft Punk la Coachella și asta mi-a schimbat perspectiva despre ceea ce se poate face pe scenă, ţel încă neatins, dar mi-a cam schimbat viața acea experiență. A fost cam sausage party, dar ia uitați-vă la filmarea asta timpurie.

Apoi a fost DJ Premier, care m-a influențat 100% încă de la început, felul în care separă sample-urile în MPC, pur şi simplu iubeam. Încă e aşa. Kingston era cam plictisitor, și acest lucru m-a ajutat să îmi doresc mai mult de la viață.

© Adrien Sauvage

“[…] muzica este, pe lângă o expresie a eului, ceva ce se împarte […]”

AMG: Și că tot vorbim despre genuri, tu pe ce direcție mergi și care îți sunt sunetele, beat-urile caracteristice, acelea pe care tinzi să le folosești în mod recurent, vizavi de care simți o conexiune?

M: Nu am tendința să urmăresc, deși cu toții suntem influențați de lucrurile cu care intrăm în contact, e cumva motivul pentru care piesele mele sunt diferite una față de cealaltă, câteodată cred în defavoarea mea, pentru că îmi este greu să identific un stil permanent pentru muzica mea. Îmi place să mă joc cu mici sample-uri extrase din lucruri ciudate și mă bucură ideea de a găsi ceva pentru prima oară, însă mă plictisesc și de asta, când intri pe pilot automat, folosind o formulă ce ți-a reușit deja, încerci totuși să o scuturi și să abordezi lucrurile dintr-un alt unghi. Folosesc Logic, dar încerc să mai schimb cu Ableton din când în când pentru a ieşi dintr-o stare de confort unde totul e prea simplu. E foarte ușor să devii leneş, să iei orice drum kit și să spui ”ei bine, îl schimbăm mai târziu”, ceea ce probabil nu se va întâmpla, vei face o piesă slabă care va ajunge la gunoi. Chiar și cu sampler-ul Akai pe care îl am, care este infinit mai bun la sectorul tobe în comparație cu orice altceva de-al meu, și chiar și așa, a stat vreme îndelungată când m-am lenevit și am uitat cât de nebun este, chiar jenat m-am simțit, sincer, dar poate că am avut nevoie de o pauză pentru a mă îndrăgosti din nou…

AMG: Mai zi-ne câte ceva despre următorul tău release. Suntem foarte entuziasmați să putem asculta puțin din el aici, pe feeder. Mulțumim!

M: Este un EP, se cheamă Disappear, apare la Leftroom… are 3 piese și le scoate bine.

AMG: Care îți sunt obiceiurile, regulile când vine vorba de crearea muzicii? Cum abordezi acest proces creativ? Care sunt cele mai importante lecții învățate pe parcursul acestor ani ca producător?

M: Nu te opri pentru prea mult timp… Cred că toată lumea se sperie puțin la gândul că următoarea piesă nu va fi la fel de bună ca cea de dinaintea ei, dar dacă te agăți prea mult de asta nu reușești să pui nimic pe masă…continuă să creezi, ia-ți un kit nou, schimbă ce ai cu ceva nou sau altele mai vechi dacă de asta e nevoie, pentru că nimic nu se compară cu pornirea unui nou instrument și senzaţia de proaspăt oferit de acesta. Am vrut să fac ceva pe cont propriu, dar muzica este, pe lângă o expresie a eului, ceva ce se împarte, iar colaborarea este cheia, cred, spre evoluție…

© Adrien Sauvage

“[…] foarte important în procesul de creație…lumină naturală și sunetul la maxim.”

AMG: 2014 a fost un an aglomerat cu multe release-uri și remix-uri, care îți sunt planurile pentru 2015?

M: Cred că se putea și mai aglomerat. Ultima parte a anului a fost ușor blocată de schimbarea domiciliului, perioadă în care nu am avut nici studio și nu prea am lucrat la piese noi… Programez un show live pe care îl voi susține în acest an, și da, sunt entuziasmat. Cred că după toţi acești ani știu cu ce se mănâncă…păstrez lucrurile simple și o fac să arate frumos. Cum ar fi prezentarea scenei, kit-ul pe care îl foloseşti şi cum te comporţi acolo. Vreau să realizez ceva care mă reprezintă întru totul, nu să păcălesc publicul și dacă vor fi părți care nu vor fi pe placul publicului, în regulă, nici eu nu sunt mereu simpatic, nu vrei să cureți ringul de dans, dar înțelegi ce vreau să zic. Construiesc de asemenea un studio nou cu ajutorul celor de la Audio Technica, companie producătoare de echipament audio cum ar fi căști și alte chestii, dar care proiectează şi încăperi pentru artiști. Mă încântă ideea că voi avea o cameră izolată fonic care permite accesul luminii naturale … înseamnă mult pentru creativitate … lumină naturală și sunetul la maxim.

Artwork © Minéo

AMG: Ai fost în 2008 la București pe vremea când făceai parte din Audio Bullys. Cum ți-a plăcut, plănuiești să mai revii în România în curând? Scena crește rapid aici, cunoști cumva producători locali?

M: Încep să aflu…sincer, în 2008 a fost cam ceață, îmi amintesc puțin despre multe lucruri.

© Adrien Sauvage

“Îmi place să mă joc cu mici sample-uri extrase din lucruri ciudate și mă bucură ideea de a găsi ceva pentru prima oară…”

AMG: Ce îți mai place să faci, în afară de muzică? Cum te relaxezi, resetezi, sau cum obții o doză proaspătă de inspirație?

M:  Olărit și pictură.

AMG: A fost o plăcere, sper în curând să te ascultăm live la București. Noroc!
M: Plăcerea este de partea mea. Ne vedem în curând și ia-o uşor xx

© Mia Dabrowski

insider-signature-1

Words Ana Moca Grama
Translation Alexandru Bogdan
Photo Mia DabrowskiMinéoAdrien Sauvage

Feeder Insider explorează universul exterior muzicii şi artelor vizuale prin conversaţii deschise cu artişti locali şi internaţionali. Treci şi tu graniţa dintre uman şi tehnologic în fiecare săptămână, aici. Un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

feeder insider series

1 thought on “feeder insider w/ Minéo [ro]”

  1. Pingback: feeder insider w/ Minéo [EN] | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)