Ziua Cartierului Tei @ Parcul Circului

Ziua Cartierului TEI

Ziua Cartierului TEI

Ziua Cartierului Tei @ Parcul Circului
21 Iunie, 15:00-22:00

Duminică, 21 iunie 2015, între orele 15:00-22:00, Parcul Circului găzduiește cea de-a patra ediție a evenimentului “Ziua Cartierului Tei”, un proiect realizat de Asociația Komunitas.

Evenimentul începe la ora 15:00 cu un flash mob cu baloane de săpun, continuând astfel tradiția începută în anii trecuți cu acest tip de activitate.

Începând cu ora 15:30 vor avea loc o serie de ateliere dedicate copiilor, care vor cuprinde următoarele activități: drumming, pictură, origami, animație socio-educativă și activități sportive. Totodată, vom avea parte de o mini-expoziție a unui grup de elevi de la Școala Generală nr. 31 din Tei, cu fotografii ale cartierului și intervenții de îmbunătățire a curții școlii realizate de aceștia sub îndrumarea trainerilor din Asociația Komunitas și studioBasar. Grupul de Inițativă Civică din Lacul Tei îi invită pe adulți la discuții despre posibile inițiative cetățenești destinate cartierului. Se vor expune diverse propuneri de intervenții urbane în Parcul Circului, realizate de către membrii GILC în cadrul atelierului de proiectare participativă ”Tei în acțiune”, coordonat de arhitecții de la studioBASAR. După ora 20:30, programul continuă cu o proiecție de film în aer liber.

”Ziua Cartierului Tei” este un eveniment realizat în cadrul proiectului ”Spații urbane în acțiune”, care propune soluții de abordare a 3 cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi) într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizează următoarele tipuri de activități: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în 3 cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015. Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBASAR.

Leave a reply (we review all comments)