Street Delivery 10 – Global Warning!

Street Delivery 10 - Golabal Warming

Street Delivery 10 - Golabal Warming

Street Delivery 10 @ str. Arthur Verona
12 – 14 Iunie, 10:00 – 22:00

10 ani | 10 proiecte pentru oraș | 10.000 € | Ai la dispoziție 10 zile

Reducerea producției de deșeuri, reciclarea creativă, îngrijirea spațiilor verzi, alternative de transport, reducerea emisiilor de noxe și a nivelului de praf — încep pe o stradă și continuă în tot orașul. Asta îți propune Street Delivery la aniversarea sa de 10 ani: o mutație reală în felul în care privim orașul din prisma schimbărilor climatice, oferind soluții pentru diminuarea efectelor lor asupra mediului și oamenilor.

Street Delivery este prototipul unui micro-univers urban, strada valorificată ca bun public, așa cum ar trebui ea să fie. Un eveniment responsabil care își responsabilizează participanții, o platformă pentru ideile care contribuie la un oraș mai prietenos. În 10 ani, Street Delivery s-a și aglomerat peste măsură, dovadă că nevoia de spațiu public este stringentă. Din păcate, proiecte și idei fantastice au ajuns uneori să fie acoperite de zgomotul de fond. Așa că, o dată cu SDX, regândim întreg evenimentul pentru a pune în valoare ideile care schimbă orașul.

Concurs de Proiecte: www.Street.Delivery

La a zecea ediție, Street Delivery finanțează prin concurs 10 proiecte cu 10.000 de euro (1000 euro / proiect) și pune la dispoziție materiale de construcție (acolo unde e cazul). Propunerile trebuie să respecte următoarea temă:

SDX: AMPRENTA DE CARBON

☼ Ca indivizi, acțiunile noastre par să nu conteze, picături de apă într-un ocean mult mai vast decât poate să cuprindă mintea noastră. Fiecare dintre noi – 7 miliarde de oameni – alegem zilnic soarta vieții pe Pământ prin acțiuni dintre cele mai banale: când uităm lumina aprinsă, când mai cerem o pungă de plastic, când luăm mașina în loc să mergem cu bicicleta, când aruncăm gunoiul aiurea, când tăiem un brad pentru a ne bucura de el câteva zile, când facem profit din crime ecologice.

Avem nevoie de spații publice în care să ne adunăm pentru a confrunta greșeala pe care umanitatea e pe cale s-o săvârșească. În stradă ne putem număra, ne putem cunoaște, ne putem da seama că nu suntem doar o mână de prieteni care visează să schimbe lumea.

Capacitatea umanității de a face, amplificată exponențial de tehnologie, a depășit cu mult capacitatea umanității de a înțelege. Am trecut deja peste pragul de pericol. E timpul să luăm încălzirea globală în serios.

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii:
1. Artă
2. Arhitectură & Urbanism
3. Carte
4. Dezbateri
5. Junior (activități pentru copii)
6. Muzică
7. Societate civilă
8. Sport
9. Teatru & Performance
10. Transport alternativ

Perioada de înscriere se încheie pe 31 mai 2015. Proiectele trebuie să respecte tema, să ofere posibile soluții de durată, să-i implice activ pe vizitatori în transformarea orașului și să nu conțină componente comerciale. Câștigătorii vor fi anunțați până pe 4 iunie.

Cei care doresc să participe la târg vor avea la dispoziție o zonă specială în afara Street Delivery, la Have Another Street, eveniment colateral care livrează încă o stradă în centrul Bucureștiului. Pentru a aplica la haveanotherstreet@streetdelivery.ro

2 thoughts on “Street Delivery 10 – Global Warning!”

  1. Pingback: 30 & counting – festivalurile verii din România | Feeder

  2. Pingback: SONOR pres. STREET DELIVERY NIGHTS @ Arenele Romane | Feeder

Leave a reply (we review all comments)