Nomad Film Festival @ Muzeul Ţăranului Român

Nomad IFF

Nomad IFF

Nomad Film Festival @ Muzeul Ţăranului Român
9-14 Iunie, 21:30

În perioada 09 – 14 iunie, Grădina Muzeului Național al Țăranului Român din București va fi gazda Nomad International Film Festival.

Un ecran de aproape 80 de metri pătrați, sute de „scaune de cinefil” și echipamente de proiecție performante vor transforma grădina Muzeului Național al Țăranului Român într-un adevărat „cinematograf în aer liber”.

În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul Aferim! (r. Radu Jude) – câștigător al Ursului de argint pentru cel mai bun regizor la Berlinale 2015, este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani. Aferim! este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835 și spune povestea zapciului Costandin care, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.

Proiecțiile din cadrul Nomad International Film Festival încep la ora 21:30, iar intrarea este gratuită.

În plus, în fiecare seară de proiecție, publicul este invitat să vizioneze câte două scurtmetraje diferite, selectate în cadrul competiției Nomad Shorts.

Mai multe informații despre festival, filmele ce vor fi difuzate și programul proiecțiilor pe site-ul Nomad Festival și pe pagina de Facebook a festivalului.

După proiecțiile din București, Nomad Film Festival se mută la Teatrul de Vară din Târgu Mureș (16-21 iunie) și în Piața Ovidiu din Constanța (23-28 iunie).

Leave a reply (we review all comments)