Been there, liked that: Modelier

Modelier x Dume de mestecat

Been there, liked that: Modelier

Bucureştiul măsoară 228 km² şi totuşi, când telefoanele încep să zbârnâie voios cu apelurile şi mesajele prietenilor dornici de interacţiune socială, răspunsul la întrebarea “Unde ieşim?” se va situa, cu o frecvenţă supărătoare, undeva pe axa Universitate – Romană. Însă pe exploratorii urbani Modelier îi aşteaptă ascuns în zona Iancului, pe strada Duzilor nr. 12, la doi paşi şi o dreapta de U.N.A.T.C.

Modelier

Venind dinspre Inişor, nu se poate să nu remarci peretele inundat de iederă care tronează printre case. Dincolo de frunziş, găsim o clădire în stil neo-românesc ruptă din vederile alb-negru, care impresionează şi păcăleşte în acelaşi timp: să nu vă aşteptaţi la interioare glam şi o atmosferă rigidă. Dar probabil v-aţi dat deja seama după şotronul colorat care vă întâmpină de după poartă.

Modelier sotron

Modelier etaj

Patronii au păstrat intacte acele piese în care bate inima interbelică a casei: scara, uşile interioare cu geamuri faţetate, soba, pendula, parchetul vechi, pe care le-au integrat în peisajul jucăuş al elementelor de noutate. Ultimele retuşuri au venit de la Penar, care s-au ocupat de actuala identitate vizuală.

Acum, Modelier îmbină imaginea unui atelier de croitorie cu accente DIY, respectând tematica anunţată din numele localului – modelier este cel care concepe şi confecţionează modele.

Modelier barul de la parter

Modelier parter

Modelier x Dume de mestecat

Primii paşi înăuntru ne aduc la barul cu scaune colorate, un joc de petice, abajururi în formă de joben şi barmani veşnic zâmbitori. Da, în camera de alături e un scaun cu susul în jos, lipit de plafon. Pare a fi cel mai comod loc pentru a citi ziarele care tapetează tavanul.

Modelier nasturi

Vă sfătuim să vă încumetaţi în sus pe scări. Cele două camere de la etaj păstrează aerul clasic al casei şi par a fi ele însele personaje de epocă: prima evocă grădinăritul, cu ghivecele atârnând din tavan, iar a doua pare a fi salonul unei modiste, cu panoul de nasturi, manechinul de croitorie şi candelabrul din umeraşe. Găsiţi aici şi un dulap cu bunătăţi: cărţi de joc, Dixit, Catan, Monopoly.

Modelier etaj

Modelier games

Terasa te trimite într-un salt în timp, fiind o creaţie contemporană, relaxată şi jucăuşă: mese din piese de bicicletă, gardul decorat cu uşi colorate, imensul graffiti din fundul grădinii şi multe Dume de mestecat. Mesele şi fotoliile făcute din europaleţi şi pernele pastelate, cu imprimeuri hazlii dau un vibe urban terasei. Bilă albă pentru muzica disco din timpul vizitei noastre.

Modelier bar terasa

Modelier terasa

Modelier burger

La Modelier găseşti seri tematice, degustări, petreceri de weekend, concerte în aer liber, proiecţii de filme şi, mai ales, mâncare foarte bună.

Nu degeaba au câştigat locul III la Burgerfest cu Krusty, un burger de vită cu bacon, brânză gouda, salată, roşii, sos Barbeque sau maioneză şi ceapă caramelizată, alături de o porţie zdravănă de cartofi prăjiţi şi castraveţi muraţi. Meniul lor nu e stufos, dar e suficient de exotic şi de inedit ca să vă pună în încurcătură când vine momentul să comandaţi, iar tonul ludic al barului se păstreză şi în denumirile felurilor de mâncare. Noi ne-am propus să revenim cât de curând pentru un Lamburger şi paste This Is Sparta, voi ce ne mai recomandaţi?

Modelier graffiti

Modelier DIY
all images © Modelier