Blaj aLive 2015 w/ Michael Mayer, UNKLE Sounds, Saschienne & more

Blaj aLive 2015 w/ Michael Mayer, UNKLE Sounds, Saschienne & more

Blaj aLive 2015 w/ Michael Mayer, UNKLE Sounds, Saschienne & more

Blaj aLive 2015 w/ Michael Mayer, UNKLE Sounds, Saschienne & more
5-6 Iunie

Alaturi de Manu Chao, Matisyahu, Sunrise Avenue, Guess Who, DJ ai label-ului Kompakt si frumoase proiecte muzicale locale si internationale, la Blaj aLive aventura incepe pe 5 iunie in forta cu cinci scene, Freedom Stage si Electronica deja consacrate la festival si trei noi dintre cele mai puternice comunitati de sustinere a evenimentelor culturale din Transilvania: Jazz in The Park din Cluj, Astronaut Kru din Deva si AudioFort din Alba-Iulia. Bineinteles, la Blaj aLive, Red Bull va organiza un cort de muzica pe timp de zi.

ELECTRONICA

Un tribut adus celor mai actuale și vibrante tendințe din muzica electronică prinde viață la Blaj aLive, cu seara Kompakt Label Party. La ediția 2015, Scena Electronică de la Blaj aLive va vibra pe mixurile DJ-ilor care au scris istoria muzicii electronice germane. Kompakt, label originar din Koln și responsabil pentru poziționarea Germaniei ca inițiator al trendurilor dance și electronice ale deceniului, îi aduce la Blaj pe Michael MayerSaschienne,  Justus Köhncke și Thomas Fehlmann.

Michael Mayer (DJ set) este unul dintre cele mai grele nume ale scenei muzicale dance din Germania. DJ, producător și co-fondator al label-ului Kompakt, a fost prezent în fața a milioane de oameni din toată lumea și își petrece weekendurile propagând beat-urile electronic și dance pe tot globul. Și-a început cariera de DJ în anii ’90, printr-o colaborare cu Tobias Thomas și în ultimii 15 ani a contribuit la evoluția muzicii electronice, dance și techno, investind talent și pasiune în fiecare gig.

”Orice DJ are o responsabilitate majoră: trebuie să aducă la viață muzica progresivă, contemporană și să o combine cu trecutul. Trebuie să fii subservsiv și să ajungi să creezi muzica pe care nimeni n-ar fi visat să o asculte voluntar într-un club. Misiunea mea e în aceeași măsură de entertainer și de educator”.

Saschienne (live) e proiectul muzical născut din relația dintre DJ-ul Sascha Funke și soția sa Julienne Dessagne. Nu e o colaborare punctuală, ci un parteneriat de durată bazat pe două piese de puzzle care se completează perfect: geniul german al muzicii Techno al lui Sascha Funke plus vocea desăvârşită a lui Julienne Dessagne. Muzica electronică combinată cu emoțiile extrase din haosul și unitatea iubirii.

Tot pe Scena Electronică de la Blaj aLive se va auzi și Thomas Fehlmann (live), compozitor și DJ de origine elvețiană, care a făcut cunoștință cu muzica electronică încă de la începuturile ei, în anii ’80. În prezent locuiește și lucrează în Berlin. I se alătură și Justus Köhncke (live), solistul și DJ-ul a cărui carieră muzicală a traversat în forță genuri diverse, de la punk rock la acid, balade și techno. Justus e cunoscut pentru inițierea unui stil personal, sci-fi-techno-disco.

James Lavelle presents UNKLE Sounds la Blaj aLive cu un live set și vizualuri sincronizate într-un spectacol audio-video de proporții, cu hit-uri și piese noi, colaborări și remixuri, un proiect arhi-cunoscut la nivel mondial.

Acid Pauli, mastermind-ul și inițiatorul Console, membru în The Notwist, cu piese preluate în compilații celebre de către Tiefschwarz, Nicolas Jaar, Oliver Koletzki și Damian Lazarus, vine în premieră în România cu proiectul său solo ajuns faimos pentru compilația Get Lost V. Recenziile foarte bune l-au poziționat între geniile zilelor noastre din zona compoziției muzicii electronice la capitolul inovație în sound. Acid Pauli ar putea fi considerat prea sensibil pentru un festival, dar cum Blaj aLive nu este un simplu festival de consum, el este unul dintre artiștii supracalificați aduși pentru un public curios să experimenteze și să înțeleagă în profunzime rafinamentul muzicii electronice.

Britanicii Let The Machines Do The Work au debutat în forță încă din 2012, fiind parteneri de pupitru cu Booka Shade, KlangKarussel, DJ Falcom, Aeroplane și Bodhi. Single-ul “Let Me Be The One” este o piesă electrizantă, cu linie de bass clasică, mergând pe același mix de live și analogic specific LTMDTW.

Conceptul Jazz in the Park s-a nascut in New York-ul anilor ’80 cu ideea de a aduce muzica buna in Central Park, astfel incat sa fie usor accesibila tuturor si a cucerit rapid si marile orase europene. In 2013 a fost importat pentru prima data in Romania, la Cluj-Napoca. Evenimentul principal va avea loc in Cluj, la sfarsitul lunii iunie, unde vor fi asezate scene mici, variate, ringuri de dans, targuri vintage si o scena centrala mare pentru concertele de seara.

La Blaj aLive, Jazz in the Park va promova o atmosfera jazz, concerte si auditii. Ori Alboher este primul artist confirmat pe scena Jazz, un artist ultra sensibil care abordeaza zona folk, neo-soul, house si trip hop printr-o muzica ambientala plina de culoare, imprimata cu mare atentie pe albumul Unwind, disponibil pe Bandcamp.
De aproape 8 ani, Astronaut Kru Sound System, activeaza in underground-ul muzicii electronice din Romania. Sistemul de sunet astronaut este sustinut de motoare pregatite si setate pentru calatorii intergalactice, printre ritmuri electronice, d’n’b, breaks, dubstep alaturi de techno, electro, idm si alte genuri, toate cu voie buna si vibratie pozitiva.
Audio Fort este o comunitate de DJ si producatori locali care pun bazele scenei de clubbing din Alba Iulia.
Festivalul de pe Campia Libertatii se va deschide vineri, ora 12:00 si se va incheia duminica dimineata, la ora 05:00. Locatia oficiala pentru after hours va fi Club M din Blaj. Accesul in Camping-ul Blaj aLive va fi permis incepand de joi, 4 iunie, ora 14:00 si va ramane deschis pana duminica la ora 14:00. Biletele sunt disponibile in retelele Orange, Carturesti, Germanos, Diverta, Eventim, Myticket si pe blajalive.ro.

2 thoughts on “Blaj aLive 2015 w/ Michael Mayer, UNKLE Sounds, Saschienne & more”

  1. Pingback: feeder insider w/ Michael Mayer [Kompakt] | Feeder

  2. Pingback: 30 & counting – festivalurile verii din România | Feeder

Leave a reply (we review all comments)