11.1 (Echo Point) de Rajiv Joseph @ Thomas Masaryk 25

11.1 (Echo Point) de Rajiv Joseph @ Thomas Masaryk 25

11.1 (Echo Point) de Rajiv Joseph @ Thomas Masaryk 25

11.1 (Echo Point) de Rajiv Joseph @ Thomas Masaryk 25
22 – 24 Mai, 18:00 – 21:00

Proiectul 11.1 (Echo Point) – Premieră absolută / prima montare a textului în lume –

Autor:
Rajiv Joseph, autorul textelor, este un dramaturg american, finalist al Premiului Pulitzer din anul 2010 pentru textul „Tigrul Bengalez la Grădina Zoologică din Baghdad”. Piesele au fost scrise inițial de către Rajiv pentru Festivalul One-Minute Play din New-York și au fost antologate sub numele Echo Point, fiind prezentate publicului român sub forma unui spectacol-lectură, în timpul Taberei Internaționale de Creație pentru Dramaturgi din Târgu Mureș, România, în anul 2014.

Intenții:
Drama Stock a ales să-și înceapă activitatea cu proiectul 11.1 întrucât consideră că acesta ilustrează principiile artistice de bază ale asociației și obiectivele sale pentru viitor. Proiectul adună sub umbrela sa creativă 28 de artiști provenind din diverse medii, a căror interacțiune are drept finalitate crearea unui spectacol care se detașează de tiparele teatrului instituționalizat, oferind cadrul unui experiențe cu adevărat inedite pentru spectator.

Intenția companiei este aceea de a asocia acestui eveniment un proiect axat pe reutilizarea adaptată a clădirilor abandonate, fie ele spații industriale sau case certificate ca monumente istorice, vizând astfel revitalizarea unor spații urbane prin transformarea lor în nuclee comunitare culturale. În prezent, atât în București, cât și în alte orașe din țară, există o multitudine de astfel de spații, pentru care grupuri mici de arhitecți sau artiști conduc campanii de promovare a transformării lor în spații culturale. Echipa noastră sprijină aceste eforturi cu tărie și și-ar dori să fie parte din acest proces.

Datele primelor reprezentații ale spectacolului sunt 22, 23 și 24 Mai 2015. În parteneriat cu membrii echipei Calup, prima locație aleasă în acest scop este casa de pe Thomas Masaryk 25, un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, datorită calităților sale arhitecturale deosebite.
Acesta face parte din clădirile care dețineau funcțiunea de locuire semi-colectivă, construite la începutul secolului al XX-lea

Am conceput aceste reprezentații ca un demo, menit să trezească interesul publicului în eveniment. Plănuim să jucăm spectacolul în locații din toată țara, promovând de fiecare dată un monument arhitectonic care are nevoie de o revitalizare. Este modul nostru de a atrage atenția oamenilor atât asupra importanței istoriei lor, cât și asupra nevoii de a transforma clădirile abandonate în spații publice predestinate activităților artistice.

Concept:
11.1 este centrat în jurul conceptelor de construcție și de itinerariu. Fiecare scenă are loc într-o cameră diferită, iar pe măsură ce publicul trece dintr-un spațiu în altul, el descoperă, una câte una, bucățile unui puzzle a cărui rezolvare poate varia de la un spectator la altul.

Puzzle-ul este format din 11 piese scurte și un prolog, care vor purta spectatorii într-o călătorie prin lumi multiple, în egală măsură imperfecte și familiare. Pe măsură ce trece dintr-un spațiu în altul, spectatorul devine un intrus în intimitatea unor străini surprinși în momente aparent anodine ale vieților lor cotidiene. 11 momente scurte decupate din viața simplă a altora, care le expun întreaga ființă, trasând în mintea privitorului istoria vieții fiecăruia dintre ei. 11 secvențe rapide în care audiența are ocazia să joace rolul unui voyeur confruntat cu momente ce ar putea fi extrase din propria sa viață. Aceste perspective multiple ale existenței cotidiene pun spectatorul față în față cu frumusețea elegantă și totuși tragică a singurătății care marchează viața dincolo de oricare alt factor. Pe măsură ce poveștile evoluează, nu fără umor și fără ironie, ceea ce părea o succesiune de fragmente disparate din viețile unor străini, începe încet să se coaguleze într-un întreg, o călătorie coerentă a unui individ care ar putea fi oricare din noi.

11.1/Echo Point nu are un public țintă. Este un spectacol menit să vorbească oricui într-un anumit mod, fiindcă spune povești care ar putea fi despre fiecare dintre noi în anumite momente ale vieților noastre. Spectacolul nu are intenția de a șoca sau de a interveni brutal în viața privitorului, ci de a pune întrebări legate de relevanța momentelor cotidiene pe lângă care trecem fără a ne gândi de două ori.
Întregul construct este o poveste concentrată nu doar pe frumusețea, melancolia sau tragedia acelor momente, ci pe relevanța lor în întreaga ecuație a vieții.

Regizor: Sebastian Marina (Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe)
Scenografie și costume: Cristina Milea (Teatrul Național Timișoara)
Coregrafie: Andreea Duță (performer și coregraf independent)
Muzica: Eugen Nuțescu (chitarist Kumm)
Manageri de producție: Maria Chirilă (Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște) & Cătălin Mareș (Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște/Centrul Cultural Ion Manu)
PR: Mircea Laslo
Light designer: Lucian Moga (Teatrul Național București)
Inginer de sunet: Gabriel Gheorghe (Centrul Cultural Ion Manu)
Asistent regie: Bianca Stânea (regizor freelance)
Distribuția: Ionuț Oprea (actor independent), Oana Rusu (Teatrul Național de Operetă Ion Dacian, București), Radu Câmpean (Teatrul Tony Bulandra Târgoviște), Claudia Ardelean (Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe), Diana Grigoroșcuță (studentă U.N.A.T.C.), Bogdan Nechifor (Teatru Labirint, București), Dan Clucinschi (colaborator Teatrul Excelsior, București, Teatrul Nottara, București), Ana Covalciuc (colaborator Teatrul L.S. Bulandra, București, Teatrul Metropolis, București), Ion Fiscuteanu Jr. (Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe), Adrian Anghel (actor independent), Elisabeta Râmboi (colaborator Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște), Cătălin Mareș (colaborator Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște), Ioana Farcaș (Teatrul Tony Bulandra Târgoviște), Sebastian Marina (Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe), Andreea Duță (performer și coregraf independent), Raluca Felezeu (actriță independentă), Loredana Topciu (colaborator Teatrul Maria Filotti, Brăila, Teatrul
Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe), Răzvan Corneci (actor independent), Daria Moraru (elevă, Liceul Bilingv Miguel de Cervantes), Vlad Unguru (elev, Școala Nr.3 Nicolae Titulescu)
Drepturile de traducere pentru texte: Universitatea de Arte, Târgu-Mureș, România

Durata: aproximativ 45 minute
Spectacolul are câte 10 reprezentații în fiecare seară, numărul spectatorilor per reprezentație fiind limitat la 11
Orele de incepere a reprezentatiei:
18:00; 18:20; 18:40; 19:00; 19:20; 19:40; 20:00; 20:20; 20:40; 21:00
Acces: 50 RON
Rezervări: dramastockcompany@gmail / 0720098682

Evenimentul are loc în parteneriat cu proiectul de regenerare urbană Calup.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:
facebook.com/dramastock
facebook.com/11.1EchoPoint

2 thoughts on “11.1 (Echo Point) de Rajiv Joseph @ Thomas Masaryk 25”

Leave a reply (we review all comments)