feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

[en]

feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

Ali Nasser este omul care nu se duce. De ce? Datorită experienței pe care o are în domeniul muzical, atât din punctul de vedere al istoricului producțiilor cât și al tehnicii folosite în crearea acestora. A început precum marii compozitori, cu lecții de pian, apoi a trecut pe platanele de la Web Club în 1998, iar constanta curiozitate și dorința de a evolua l-au făcut să devină inginer de sunet în cadrul localului Yama Studio. A început să producă muzică și a impresionat prin remixul la Woman’s Key ce s-a lansat pe label-ul Be Chosen, ce le-a atras atenția greilor de la DoEasy, Connaisseur, Soweso, Supernature Records sau de curând Pleasure Zone . În 2009, label-ul Soweso l-a adus pe Ali în Barcelona la Sonar Festival unde a năucit publicul împreună cu Kabale und Liebe, Audiofly, Steve Lawler. Sasha și Art Department au năvălit pe plaiurile pitorești ale Sălii Polivalente în 2014 susținuți pe măsură de Ali Nasser.  Între timp el s-a alăturat celor de la Sunrise pentru a echilibra balanța și a oferi publicului român aceeași euforie pe care au resimțit-o și cei din străinătate. Pe 4 Iunie se lansează oficial albumul All We Need, chiar la Misbits, dar până atunci aflăm ceva noutăți de la Ali.

Keywords: supercharged creativity, laidback, visare, profunzime, techno

”Alo? Nu.. Ali” Genială asta! Hello, Ali!

Check… Salut.
Cu năstrușnicul Lucas îmi place să… petrec cel mai mult timp.
Nota preferată de la pian este… toate sunt preferate.
În producție folosesc tot felul de scule, dar am și eu afinități, mai ales față de… Akai MPC.
Primul lucru pe care mi-l spun înainte să ma tund… E ultima oară.
Când mă întâlnesc cu frații mei ne place mult să… Povestim.
Omul care nu se duce este… exemplu biblic.
Am găsit ceva asemănător Web Club-ului în… Eden.

Alexandru Bogdan: Hello, Ali! Ne bucurăm tare mult că ai ales să stai la cu noi de vorbă. Pe 4 iunie ne vedem, noi, publicul, cu all we’ve got și tu, cu All We Need, la lansarea albumului tău la Misbits, ce provocări ai întâmpinat și cum a schimbat acest album cursul evoluției tale muzicale?

Ali Nasser: Salut, multumesc pentru invițatie. Provocarea a fost sa pun la un loc 8 piese pentru (album) și încă 3 ca (pre sample album) sub aceași umbrelă dar în același timp să mențin soundul armonios și cald. Avand în vedere că nu merg intr-o anume direcție în general, îmi place diversitatea în muzică și încerc pe cât se poate de mult sa-mi lărgesc orizontul în creație și să nu urmez un pattern anume.

Tind să cred că mă adresez unui spectru mai larg de public care nu dorește să asculte doar un anume stil sau sound. Albumul a fost gândit să poată fi ascultat în casă, mașină sau in club, este fin, misterios și uplifting, nu este nici underground nici comercial, e undeva între cele doua lumi.

Momentan nu simt nici o schimbare în rău sau în bine, dar aprecierile și încurajarile din partea publicului și artiștilor din breaslă sunt mai evidente și le multumesc oficial cu ocazia asta.

A.B.: Copilul tău e superb, funky fresh, supercharged creative, ești așadar și tată, cum se înțeleg scena cu viața ta în familie, există Ali acasă și Ali la club sau cele două personalități se suprapun în perfectă armonie?

AN: Personalitatea și caracterul e neschimbat, dar e evident că există diferente între atitudinea de acasa și cea de afară în general, însă copilul face parte din mine, el e cu mine în gand și în suflet ceea ce mă balansază din punct de vedere spiritual și focus. Îmi este mai simplu și mai rapid să iau deciizile ca tată, odată cu el s-a născut și acel instinct de decizie.

AB: De curând ai scos un remix la melodia Monicăi Anghel, Spune-mi. Ce te-a inspirat în această alegere? Remix-ul lui Rhadoo la piesa Alexandrei Ungureanu, Lumea visează mai mult ca sigur îl știi, crezi că mai multe proiecte de acest gen ar ridica piața muzicală în România?

AN: Piesa lumea visează este compoziție Unu’ (Bogdan Popoiag) iar eu cred că este o piesa timeless, o piesa cu caracter aparte din generația (jungle / D&B), era de așteptat că Rhadoo să știe acest lucru și să aducă o parte din ea în producția lui și să o prezinte publicului său, fiind amândoi din aceeași generație, ei se cunosc și probabil că s-a întâmplat natural legatura între ei cu acest remix.

Spre deosebire de Rhadoo și Unu’ (Bogdan) eu pe Monica Anghel nu o cunosc personal, însă este un artist de muzică ușoară renumit, cu o voce deosebită și placută, iar piesa ei spune-mi este o piesă clasică. Am vrut să aduc o parte din piesa ei in producțiile mele și atunci am samplat în limita bunului simț și am integrat-o în construcția piesei mele și atunci i-am dat titluiu de EDIT, nu este un Remix oficial.

feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

Cred că astfel de remixuri și edituri sunt cu un “touch” personal, o altă abordare, o altă perspectivă, nu cred că ar ridica piața muzicală în general dar cred ca e un aspect de susținere artistică și un progres muzical

AB: Get away EP din 2008 a apărut pe Derivat Records, RA EP în 2009 la fel, un vibe tech presărat cu funky sax, destrăbălare cu șampanie, apoi a răsărit Creative Sens, Mitu Recordings, ce s-a întâmplat atunci, aduce a un profund proces de maturizare, o schimbare, poate ne spui mai multe?

AN: Consider că momentul de maturizare a fost în 2012 când am semnat cu casa de discuri Pleasure Zone (Feel EP) și (Time Ep) în 2013, atunci am reusit să ajung la set-up-ul dorit și să produc piesele cu un cumul mai mare de experientă. Încă un aspect importat este că am avut mână liberă să scot cel mai bun din mine fară să am bariere impuse de către casa de discuri. În mod firesc am continuat cu All We Need Album Sampler EP și All We Need Album LP.

AB: Ai mixat piesele celor de la Audiofly, ți-ai revărsat talentul asupra producțiilor lui Daso și ale lui Nick Curly, ai ghicit, am ajuns la – Studio. Este acasă, sau în altă parte? Cum te desfășori când vine vorba de producție, dar când e timpul să faci un remix, ai niște pași pe care îi urmezi, aprinzi lumănări, bețe parfumate, consumi vreo poțiune magică?

AN: În general lucrez de acasă, dar mai sunt și alte studio-uri unde lucrez. Remixuri fac la cerere și dacă îmi place piesa originală îi fac un remix. Dacă am ideea, este suficient să mă pot apuca de lucru. Îmi place să lucez  ziua și noaptea la un proiect, am observat că se schimbă și starea de spirit și poți face combinații de armonii, pot crea o balantă între a fi luminos și întunecos, e freaky!

feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

AB: Beethoven își găsea inspirație încă de mic în privirile aruncate cu orele râului Rin. Copilăria ta cum a fost, ce te-a inspirat să mergi pe calea muzicii? Beethoven, spre exemplu, nu a primit mult sprijin din partea celor din jur, pentru tine cum a fost? Și cum i-ai încuraja pe cei care nu primesc prea multă înțelegere pentru pasiunile lor?

AN: Beethoven: alte vremuri altă mâncare de pește! Greu de comparat cu vremurile pe care le traim noi acum și este aproape imposibil să mă compar cu ce a facut dar încă din copilarie am avut un sprijin din partea familiei în direcția muzicii, am avut și multe zile uitându-mă la “pereti”

Momentele de “plictiseală” sunt efectiv momente în care mintea ta nu este solicitată  sau stimulată de nici un fel. Sunt defapt ocazii bune de a te asculta și de a asculta mai detaliat ce se intamplă în jurul tău iar cu un pic de exercitiu poți foarte usor sa transpui în ceva creativ și unic. Altfel spus momentele “moarte” te pot ajuta să fii mai creativ.

feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

AB: Ce părere ai despre scena noastră muzicală și felul în care Feeder-ul se intercalează?

Din moment ce avem festivaluri, cluburi și artiști de renume pe piață, e evident că scena este mult peste altele din Europa sau chiar de peste oceane.

AN: Feeder e oldschool si cu traditie. Mă bucur că ați revenit.

AB: Pe mixcloud am dat peste ceva, White Jail podcast se numește, un tratament benefic pentru o după-amiază de duminică; m-a incitat și numele, încât nu mă pot abține să întreb despre ideea din spatele denumirii mix-ului?

AN: Mixul a fost făcut pentru brand-ul / lable-ul din Londra care se numeste White Jail, nu a fost ideea mea.

feeder insider w/ Ali Nasser [E VOIE]

AB: Multumim.

AN: Și eu vă mulțumesc.

insider-signature-1

Words Alexandru Bogdan
Photo VJ VLC

Leave a reply (we review all comments)