feeder insider w/ Plusculaar

feeder insider Plusculaar

Plusculaar aduce în producțiile sale o emoție aparte, profunzimea unei căutări interioare și deschiderea față de nou. Anul 2014 a fost unul plin, cu 3 EP-uri pe vinil la Cardinal – Theta Rhythm, Metroline –High Line și Esemtrax – Rumänische, alături de apariția pe primul VA al labelului Flügel. În 2015, Alexandru a lansat un EP digital – Maha Shakti [Mulen Records] și PARA N-O IA EP 12″ la label-ul propriu, Binaural Arts, Warm Rain EP la Soul.on Records și a contribuit cu piesa Alive Record la prima placă Inwave. Recent și-a aniversat ziua la Swap, iar pe 1 mai a fost invitatul Plaisir Records pentru o seară de sound românesc în Toulouse.

Citește interviul, ascultând feeder sound 30 mixed by Plusculaar, un set deep, atmosferic și foarte bun.

keywords: emoție, frecvență, introspecție, house

Folosesc sunetul… ca limbaj al sufletului.
Diminețile de duminică… nu se dorm, și nici nu se prea țin minte 🙂 iar cele mai multe sunt magice.
Plus… vibrația universului.
Un loc special… acolo unde suntem toți cu zâmbetul pe buze și trăim fericirea clipei.
În copilărie, desenele animate preferate erau… AFARĂ! mă uitam la desene dar preferam joaca din jurul blocului.
Un skill pe care mi-aș dori să-l am… levitație sau tetha healing.
În frigider… se ține berea rece? da știu… și mâncarea, mai gătesc și îmi place.
Îmi doresc să vizitez… fiecare colț al lumii, poate și alte planete.
Dacă nu aș face muzică, probabil aș… pilota nave spațiale.
3 artiști care îmi plac mult… Chris Liebing , Andrey Zots, Burial

Cristina: Hello, Plusculaar, mi-am dorit să avem conversația aceasta încă de la prima audiție a EP-ului tău High Line, care conține superba piesă To Chew Your Teeth, remixată de Ada Kaleh. M-a surprins plăcut dinamica producțiilor și acel vibe particular, with a staying power. De unde aduci această energie hipnotică și ce te inspiră?
Plusculaar: Îmi place să cred că vine din sufletul meu, din energia creatoare, dincolo de lumea fizică, poate o amintire a ceea ce suntem defapt, mă inspiră propriile emoții și trăiri față de vibrații și nu numai..

feeder insider w/ Plusculaar

C.: Începutul lui Aprilie a adus 2 track-uri antrenante, deep și trippy, lansate ca PARA N-O IA EP, la label-ul Binaural Arts. Ce release-uri urmează să ascultăm? Ce proiecte te-au ținut ocupat în ultima perioadă?
P.: 3 vinil release-uri pentru anul acesta, unul dintre label-uri este Plaisir Records din Franța unde sunt invitat pe 1 mai 2015, ocupat mă țin toate proiectele mai ales că nu pot lucra decât în anumite momente în care energia și mintea sunt conectate și concentrate. De foarte multe ori nu lucrez sau rămân în urmă din acest motiv, nu mă îngrijorează, știu că atunci când voi termina nu va exista nicio îndoială dacă este îndeajuns de bun produsul final.

C.: Ce emoții dorești ca sound-ul tău să trezească în ascultător? Există ceva recurent în abordarea ta, sau dimpotrivă, nu cauți continuitatea?

Îmi doresc ca sound-ul meu să aibă efect de “vindecare spirituală” și trezire a subconștientului, un ajutor în lunga noastră călătorie.

C.: Dacă vorbim despre procesul de producție, ce gear este nelipsit din set-up tău?
P.: Cel mai important “gear” este defapt starea spirituală si mentală pe care o am, pot lucra cu orice atât timp cât inspirația îmi inundă imaginația.

feeder insider w/ Plusculaar

C.: Ce apreciezi la muzica românească electronică? Care sunt calitățile scenei locale și la ce capitole lucrurile ar putea fi îmbunătățite?
P.: Originalitatea și energia, îmbunătățiri vor fi poate chiar natural, scena este în plină dezvoltare, dar una dintre cele mai frumoase și importante din lume.

C.: Contează imaginea în percepția sunetului? Cât de mult încerci să-ți pui amprenta pe cadrul vizual în care muzica ta este auzită? Cu cine ai lucrat pentru coperțile release-urilor tale?
P.: Contează și imaginea, dar nu așa mult, poate mai mult imaginea creată de muzică în propria imaginație, coperțile sunt de obicei făcute de label-ul cu care colaborez, dar au fost câteva care au reprodus minunat emoția din respectivul release.

feeder insider w/ Plusculaar

C.: Povestește-ne care a fost cel mai interesant eveniment la care ai participat și ce ingrediente sunt necesare unui party reușit?
P.: Puțin complicat să zic cel mai pentru că au fost multe în ultimul timp, mai ales prin țară unde sunt pentru prima oară și nu doar;

cred că este necesară dorința de asculta și a înțelege mesajul și emoția unui artist și bineînțeles vibe-ul general din acea seară, publicul are o mare responsabilitate nu doar muzica.

C.: Unde te vom asculta vara aceasta? Ce festivaluri și evenimente ai în agendă?
P.: Momentan pot povesti doar 1st of May @ France/Toulouse iar primul festival  la care voi participa anul acesta va fi în Elveția, într-un skate park, pe 27 iunie.

feeder insider w/ Plusculaar

C.: La mulți ani plini de muzică și energie pozitivă! În câteva zile urmează să petrecerem la SWAP cu un line-up alcătuit din prietenii tăi. Unde e after-ul?
P.: Mulțumesc din suflet, 28 aprilie, marți de la ora 21:00, after-ul probabil într-o locație privată alături de eroii care rezistă până dimineață :))
(n.r. – ne-a plăcut la party, așa că între )

C.: Site-ul nostru împlinește 11 ani anul acesta. Suntem curioși, tu de ce ai intrat pentru prima dată pe feeder.ro?
P.: La multi ani!!! Nu mai știu exact fiind acum ceva ani, dar cu siguranță “insider” îmi atrage mereu atenția.

feeder insider w/ Plusculaar

Words: Cristina P.
Photos: VJ VLC

part of the feeder insider series

Leave a reply (we review all comments)