Magazinul în care femeile plătesc mai puțin. OK sau discriminare?

sexism
sexism
Magazinul în care femeile plătesc mai puțin. OK sau discriminare?
via AIGA | the professional association for design​, care comentează că designerul Elana Schlenker și-a propus să balanseze salariul mai mic pe care femeile îl iau pentru același timp lucrat.
Oricum, nemulțumirea făță de (in)egalitatea dintre sexe capătă din ce în ce mai mare amploare, manifestată prin acțiunile Femen în Franța, sau excluderea unui om de știință din comunitate în urma unui peer review sexist, care recomanda echipei de 2 cercetătoare să co-semneze lucrarea pe care deja au realizat-o, cu 2 bărbați, pentru a avea autoritate.
Mai știți că pe Marie Curie, prima femeie care a primit premiul Nobel, au dorit să nu o citeze în descoperirea radiației ionizante a radiumului și poloniului, alături de Pierre Curie și Henri Becquerel, după ce în Londra doar soțul a putut prezenta descoperirea la Royal Institution of Great Britain​?
Voi cum credeți că ar putea fi diminuate efectele a milenii de discriminare?

Matias Aguayo a abordat subiectul în interviul feeder insider:

“A particular desire we as label would like to fulfill is to release more music by female artists, one day having the same amount of girls as boys in the label… Men have build up and try to maintain structures of power also in music. The way to correct that is action, is actively trying to change that.”

 

random

1 thought on “Magazinul în care femeile plătesc mai puțin. OK sau discriminare?”

  1. Pingback: Festivalul Egalității de Gen! @ Biblioteca Națională | Feeder

Leave a reply (we review all comments)