feeder insider w/ Mihigh [Midi Records]

feeder insider w/ Mihigh [Midi Records]

[read in EN]

Mihigh este DJ și producător, rezident al clubului Midi din Cluj încă din 2007. Face parte din familia Sunrise iar pasiunea sa pentru muzică se manifestă în seturi pline de vibe și atmosferă la unele dintre cele mai interesante evenimente din România, împărțind pupitrul cu tINI, Ricardo Villalobos, Arpiar, Zip, Marco Carola. Sunwaves 17 este o șansă bună să-l ascultați, dacă nu ajungeți prea curând prin Cluj. Midi Records România, labelul său, este un demers personal de selecție a muzicii întreprins cu suflet și fără compromisuri, iar pentru că MR001 ne-a plăcut, l-am întrebat pe Mihigh ce vom asculta în următorul release, MRR002, programat pentru Mai.

Gânduri despre muzică, prieteni și ceea ce contează, însoțesc cele 2 ore de sunete înregistrate de Mihigh la tINI & Mihigh @ Club Midi, pe 3 Aprilie 2015, un set excepțional pe care îl poți asculta mai jos în articol sub numele de feeder sound 26 mixed by Mihigh [Midi Records].

Noaptea începe… la primul break.
Nu m-am plâns niciodată de prea mult… Seinfeld.
Sunetele din natură sunt… misterioase.
Colecționez… dimineţi fericite.
Dacă muzica mea ar avea un spectru de culori, ele ar cuprinde… negru si rosu.
În Cluj trebuie să vezi…  ”Bogdan Berbecariu Studio de Arhitectură și Design”.
Muzica electronică românească este apreciată pentru… fineţe.
O piesă care nu-mi iese din minte în ultimele zile… David Lynch – Bad The John Boy
Un vinyl pe care m-aș bucura să îl am însă este sold-out[a:rpia:r 01]
3 artiști pe care ai vrea să-i asculți… Blixa Bargeld, Bjork, Massive Attack

feeder insider w/ Mihigh [Midi Records]

Cristina P.: Hello, Mihigh, ne bucurăm că putem sta de vorbă despre muzică. Când și cum ai știut că asta vrei să faci?

Mihigh: Bună Cristina, e un subiect care îmi face şi mie plăcere deci bucuria e reciprocă. Nu ştiu exact când s-a întâmplat, probabil prin 2002 pe vremea când dansam în primele rânduri 🙂 Cu muzica e sensibilă povestea, se întâmplă deodată, după ce acumulezi ceva cunoştinţe în materie şi mai ales trăiri.

După asta depinde cât timp şi suflet pui în ceea ce faci… şi cu cât trece timpul îţi dai seama că e ’’no way back’’.

 

C.: Aș vrea să ne povestești mai multe despre planurile labelului tău, Midi Records. Primu EP [MRR001] dezvăluie o selecție atentă de muzică românească de calitate. În Mai vom asculta MRR002, pentru ce atmosferă ar trebui să ne pregătim? Ce artiști ne va prezenta Midi în următorul release?

M.: Nu am vreun plan anume stabilit cu Midi Records. Labelul e gândit în ideea să rămână ceva după noi, nicidecum pentru expunere. Pe MRR001 am fost 5 artişti, prieteni apropiaţi, piesele au fost alese fără vreun plan prealabil. Aşa a ieşit, cine se aseamănă se adună 🙂

MRR002 va fi un EP cu 2 piese ale prietenului nostru g76. Un artist pe care l-am socotit special, fără nicio legătură cu vreun hype. Piesele alese au un sound aparte, o să le puteţi asculta curând.

 

feeder insider w/ Mihigh [Midi Records]
Ilustrație © Parallel

C.: Indigen, piesa ta împreună cu Arapu pe Primu EP [MRR001] este singura colaborare de pe dublul 12” care marchează debutul label-ului, un track decis să ne facă să dansăm. Tot împreună cu Arapu ai scos Obscurantism EP, primul tău release pe vinyl, la apreciatul label BodyParts Records, în 2013. Cum va continua colaborarea dintre voi și ce planuri aveți?

M.: Arapu e un prieten drag, cred că o să mai facem muzică mult şi bine . EP’ul de la BodyParts l-am făcut trimiţându-ne proiectul de la unul la altul, de la Cluj la Bucureşti şi invers. Am mai făcut nişte piese împreună când ne-am văzut ultima dată la Cluj, pe care bineînţeles că nu le-am terminat, deci de muncit avem, să vedem şi cum ne întâlnim .

C.: Nu putem avea discuția aceasta fără să ne oprim un pic asupra unui loc super-special, clubul care dă numele labelului pe care l-ai lansat în 2014. Relația ta cu Club Midi începe în 2007, ca rezident, și ești nelipsit în line-up party-urilor de acolo. Unul dintre cele mai bune cluburi din lume, conform DJ Mag 100 Top Clubs, și pe locul 4 în România, conform cititorilor feeder. Știu că sistemul audio este impecabil – ce alte motive au plasat Midi atât de bine, atât de repede, în preferințele artiștilor și publicului?

M.: Atenţia la detalii.

 

feeder insider w/ Mihigh [Midi Records]

C.: La fel de multă curiozitate și anticipație ne trezește știrea că vom asculta în curând un remix al tău pentru o piesă semnată Takashi Himeoka, un producător și DJ din Tokyo cu al cărui sound am luat contact odată cu remixul său de pe release-ul lui Ada Kaleh, Introspecție EP. Ce ne poți spune despre viitorul release?

M.: Takashi m-a întrebat dacă vreau să-i remixez o piesă pe care deja o foloseam la club, a venit totul natural. Va ieşi vinyl anul acesta la ANY-1 Records, mai multe detalii nu vă pot spune pentru că nu ştiu. Sunt încântat de cum a ieşit remixul, e o interpretare foarte personală a piesei lui şi mai ales mă bucur de această colaborare peste mari şi ţări 🙂

”Music connects people”, e adevărat.

 

C.: Să ne întoarcem puțin la Midi Records România, care este direcția pe care vrei să o imprimi sau dimpotrivă, ce vrei să eviți în release-urile Midi? Primești demo-uri?

M.: Că să încep cu demourile, eu sunt deschis tot timpul la muzică nouă dar în aceelași timp nu caut muzică că să o scot la label. Labelul e făcut ca lumea să poată înţelege viziunea ta asupra muzicii. E ceva foarte personal. Dacă iei 4 piese şi le dai la 4 oameni fiecare o să aleagă altă piesă şi unuia n-o să-i placă niciuna deşi toate sunt bune. Fiecare preferă altceva, e foarte multă muzică, deci labelul e o formă prin care oamenii văd ce găseşti tu interesant şi ce alegi să rămână peste ani. Vinylurile stau zeci de ani în casele colecţionarilor, e un obiect cu suflet pe care de fiecare dată cand îl asculţi îţi trezeşte aceeaşi emoţie. Te uiţi la el ca obiect şi îţi aminteşti diverse perioade sau întâmplări din viaţă ta. E ceva unic.

Artiştii pe care-i aleg la Midi Records sunt toţi prieteni buni, care la fel, aleg să scoată anumite piese, mai speciale probabil şi pentru ei undeva unde a existat o conexiune aparte…

Totul se face cu suflet dacă vrei rezultate şi sufletul nu-l poți minți 😉 Nu e loc de compromisuri.

Deci din acest motiv nu caut demouri pentru label, din punctul meu de vedere e o verigă lipsă până nu cunoşti omul personal.

 

feeder insider w/ Mihigh [Midi Records]

C.: Suntem curioși, cum ai aflat pentru prima dată de feeder.ro?

M.:  Am citit interviul făcut cu Lilith.

 

C.: Ce pregătești pentru Sunwaves 17? Unde te vom asculta în următoarea perioadă?

M.: Nu pregătesc nimic anume pentru Sunwaves , de fiecare dată când am plecat de acasă setat că o să pun aia şi aia, am pus total altceva şi a fost perfect.

Locul acela te inspiră într-un fel anume, nu dă socoteala de acasă cu cea din târg niciodată. E intens, abia aştept 🙂

Mulțumim!

Va mulțumesc și eu.

Photos © Kay Ross
Words by Cristina Popa

insider signature

Leave a reply (we review all comments)