Steampunker – New Media & Digital Art Show @ Palatul Stirbei

Steampunker – New Media & Digital Art Show @ Palatul Stirbei
3-5 Aprilie, 17:00

Expozitie – Experiment de Arta Contemporana

Intre 3 – 5 aprilie 2015, la Palatul Stirbei, Art-PR Romania si Galeria de Arta Mignon organizeaza Steampunker, un eveniment de arta digitala si new media. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 3 aprilie, incepand cu orele 17.00.
Douazeci de artisti, cercetatori si ingineri in robotica si video gaming vor transforma parterul palatului intr-un spatiu vibrant, industrializat, un open studio live, in care vor avea loc expozitii, ateliere, performance-uri, prezentari si proiectii de film.

Evenimentul va prezenta publicului: pictura, sculptura, metaloplastie, ceramica, bijuterie din materiale pretioase, banda desenata, ilustratie, arta digitala 2D, robotica, video art gaming, fotografie manipulata digital, fotografie alternativa( ambrotipie, cyanotipura, cibachrome, stereo-grafie) typography, arta video, art print, sculpturi in bronz, marmura, lemn, si piatra, decoratii din piele, desen in smoala, sculptura in papier mache, metal pe panza, instalatii multimedia, tehnici mixte, arta obtinuta cu imprimante 3D, obiecte de mobilier cu detalii digitale si multe altele.

Artistii prezenti in aceasta expozitie sunt: Misha Diaconu, Albert Sofian, Ionut Caras, Bast, Ioana Sopov, Paula Duta, Dominic Virtosu, Robert Obert, Alin Neacsu, Cora Giodic Postelnicu, Razvan Stanciu, Adriana Vasile, Ruxandra Papa, Tiberiu Chelaru, Aurelia Chiru, Ingrid Juncanariu, Dana Zbarcea, Antoaneta Zoltan, Andrei Dobanda, artistii Revistei Comics Romania, Muzeul Benzii Desenate, precum si Galeriile de Arta Mignon si Odeon.

La Steampunker va fi prezent si Allkimik – atelier de fotografie care propune o alternativa la avalanșa de pixeli generata de democratizarea mediului, prin promovarea tehnicilor tradiționale, alternative de realizare de imagini fotografice, dar si echipa Fab Lab – atelier de creatie, design si productie 3D.

„Steampunker inseamna arta moderna combinata cu stiinta si tehnica, interactivitate si scenariu deschis. Grafica, animatia computerizata, banda desenata, filmul experimental, mixed media, hypermedia şi instalatiile interactive, design-ul și tatuajul digital, robotica, printurile si sculpturile 3D, toate sunt explorate public timid de catre artistii si galeristii romani. Anual si in toata tara, vrem sa antrenam toate formele de manifestari artistice moderne intr-un singur spatiu expozitional, care sa deschida apetitul pentru inovatie si gandire libera publicul tanar si sa defineasca o identitate a artei moderne contemporane romanesti mai putin comerciale.”, declara Roxana Deduleasa, Project Manager-ul evenimentului.

Evenimentul promoveaza inovatia, gandirea libera si stiinta publicului si ii prezinta pentru prima data intr-o expozitie de arta contemporana pe inventatorul Theodor Milian si echipa Xprojects, participanti în 2012 la NASA Lunabotics Mining Competition. Vor prezenta un robot autonom, de 40 de kg, destinat excavării solului selenar, expus in eveniment alaturi de alte lucrari de biomimetica si explorare aerospatiala. Arta se imbina cu tehnologia, prin prezinta echipei de robotica si tehnologie de la Techies, dar si a Revistei Stiinta si Tehnica.

Sambata, 4 aprilie, incepand cu orele 17.00, Art PR si Wacom invita participantii la eveniment la un workshop interactiv de ilustratie digitala, sustinut de Ioana Sopov si invitatii Steampunkeri.

Intrarea este libera.

fb event

Leave a reply (we review all comments)