urban, proaspăt, comunitate, gourmet, onest, burger, concurs
Îți amintești primul burger pe care l-ai mâncat?
Burgerul aparține unei alte culturi, vine cu fel de fel de bucurii și sosuri. Pasionații pot fi stricți în ceea ce privește metoda de gătire, echilibrul conținutului, calitatea ingredientelor; pe de altă parte, există entuziaști care împing definițiile către extreme.
Nu avem o istorie prea lungă de gustat și gătit burgers, însă curiozitatea și diligența antreprenorilor locali aduce pe mesele noastre tot mai multe alternative la standardul cunoscut, mâncare congelată – încălzită rapid. În meniurile restaurantelor bucureștene am găsit din ce în ce mai multe experimente deconstructing the hamburger. Unele ne-au uimit prin varietatea ingredientelor sau profunzimea aromelor, în altele am simțit mai mult licența artistică decât bucuria gustului.
Am apreciat toate încercările de diversificare a ofertei locale, însă în niciun burger bucureștean nu am găsit atâta devotament pentru cultura hamburgerului înghesuit într-o chiflă, precum o fac cei de la Burger Van.
Citește articolul Ce face un burger să fie bun? pentru a afla răspunsul Burger Van la această întrebare, dar și pentru o perspectivă onestă asupra pieței alimentare din România.
Dacă stai să te gândești, este destul de clar că pentru a pleca la drum cu un food truck într-un teritoriu virgin, fără un model de business, trebuie să fie pasiune pură. Food truck-urile au o cultură interesantă și generează socializare, experimente culinare și hrană în tiraj redus.
Am întâlnit caravana cu mirosuri irezistibile pentru prima dată pe strada Constantin Mille – în drum spre Teatrul de Vară Capitol. Greu de ratat, rulota iluminată convertită în bucătărie urbană își împrăștia aromele apetisante de pe Calea Victoriei până jos, la Universul. Ne-am înscris regulamentar la coadă iar pentru că așteptarea crește anticipația, eram pregătiți pentru un super burger! Fierbinte, moale și pe alocuri crocant, Royal Cheese a dezvăluit rând pe rând dulceața unui bun pufos, crusta crocantă a cărnii atent selecționate, cheddar addictive și puțin înțepător, salată proaspătă, castraveți și o explozie de sosuri homemade. Super bun! Super burger! – pun intended. Considerând că 95% din serotonina din corp se află în tractul digestiv, ne-am continuat drumul către grădina Capitol mult mai fericiți decât prevedeam, într-un set-up perfect pentru o siestă cinematografică și star gazing pe cerul Capitalei.
I-am reîntâlnit plecând de la un party Color cu Matias Aguayo, anul trecut, neobosiți și determinați să pregătească pentru tine un hamburger care introduce concepte ca umami*, excelență prin simplitate și food porn.
În Decembrie 2014 i-am invitat să ne fie alături la lansarea booklet-ului feeder insider, și a fost o idee foarte bună! Pentru că seara abia începuse, am preferat varianta vegetariană a burger-ului, Tree Hugger, care nu a dezamăgit cu nimic, ba dimpotrivă. The feeder food frenzy a continuat cum știți foarte bine, iar dacă nu ați fost acolo… mai bine nu vă spun.
Tree Hugger Burger Van
Burger Van este un food truck cu o misiune: să vândă cei mai mișto burgers din București, așa cum o spun chiar ei, folosind mereu cele mai bune ingrediente: carne aleasă zilnic de la furnizori pentru a crea amestecul special de antricot și vrăbioară™, chifle aproape dulci și foarte pufoase, coapte în aceeași zi și legume de la producători locali, atunci când anotimpul o permite.
#shakeshack Burger Van
Pe pagina lor de facebook găsești, pe lângă meniul cunoscut, experimente culinare pe care le poți încerca pentru un timp limitat. Eu sunt super curioasă ce conține #shakeshack – un burger vegetarian inspirat de rețeta franchisei americane, a cărei imagine este încă un design de succes Pentagram.
Fără să simți o secundă vinovăția ascunsă în plăcerile nesănătoase ale fast-food-ului, poți comanda un burger gătit fix pentru tine.
miercuri-vineri: Pe Baricade
sâmbătă-duminică: Bonjour Paris Café
The Burger Van food truck poate veni chiar la tine, dacă ai mulți prieteni înfometați – au servicii de catering și ceva mobilitate.
Burgers: Honest Burger, Royal Cheese, Baby Blue, PBJ Time, Tree Hugger (v), #shakeshack (v), Frenchie.
Concurs
Ai încercat vreun burger dintre cei despre care vorbim? Dacă da, descrie-l în 3 cuvinte și poți primi un premiu delicios: un meniu Burger Van, la alegere!
Așteptăm răspunsurile până Miercuri, 18 Martie. Câștigătorul va fi ales prin random.org. Succes!
Pingback: Non-smoking havens in Bucharest | Feeder.ro
Pingback: Lista refugiilor bucureștene pentru nefumători | Feeder.ro
Pingback: BTLD: Burger Van Bistro | Feeder
Pingback: POLL: What’s the BEST BURGER place in Bucharest? | Feeder
Pingback: Concurs Burger Van – câștigător | Feeder
No ifs/buts
Royal with Cheese -> food porn (with) cheese
Royal with Cheese => Distinctive, appetizing, tasty!
<3
Apa in gura
royal with cheese: picat din rai
Cel mai bun burger din tot Bucurestiul. Spun acest lucru deoarece am incercat burgeri in mai multe locatii si ma voi intoarce mereu cu pofta si placere! Bafta in continuare!
Mmm…miaaam.. goood
Royal Cheese: awesome tasty burger
Royal Cheese – Freaking Delicious Burger
baby blue: ploua in gura
Double trouble: totul la superlativ!
Royal w cheese: Best. Burger. Ever!
Royal Cheese- best burger ever!
My name is Cheese, Royal Cheese!
PBJ Time: Pure Burger Joy
Colonelul a folosit sloganul asta timp de 50 ani dar a renuntat cand a gustat din honest burgerul de la Burger Van: “Finger lickin’ good” !
Rocco: subtle french americanism
1 royal with cheese: elegantly simple delight
Blănărie în cutie
mare smecherie frate
Royal with Cheese : dragostea pentru mancare
king of burgers
royale w cheese : better than sex !
Royal with Cheese -> Quarter Pounder w/ Cheese <3
baby blue: am pastrat cutia( <3 )
Ce pot sa zic depsre Baby Blue: Mai vreau unul!
Royal w cheese este SEX LA CUTIE! Dacă îl câștig îl vreau cu cartofi prăjiți, că la Cafe Paris nu faceți!
Yummy ! Moartea caprioarei ! 😛 😀
PBJ: Rich, Joyous, Enthralling
orgasm cu brânză