Galateca obtine trei premii @ London Fashion Week 2015

  • by

Romania a triumfat la decernarea premiilor The International Fashion Showcase 2015 in cadrul London Fashion Week. In premiera pentru tara noastra, trei Special Mention au fost obtinute de proiectul galeriei de arta contemporana si design Galateca, expozitia “Untamed Skin – The Romanian Blouse”.

Astfel, Romania a castigat de trei ori, in sectiunea “Emerging designers” premiu acordat celor mai talentati designeri si curatori din lume, a fost primit de  Vika Tonu si Alexandru Nimurad, “Best  emerging designers” si de Roxana Gibescu, curator Galateca, “Best curator “, al treilea premiu fiind in categoria “Showcase winner” pentru proiectul initiat si realizat de galerie. In concurs s-au aflat 27 de expozitii, 110 designeri reprezentand 27 de tari de pe cele 4 continente participante.

Marele premiu a revenit Juliei Mannisto din Columbia in sectiunea Best designers, Yegwa Ukpo din Nigeria, pentru Best Curator, Columbia castigand si in sectiunea Best Exhibition.

Juriul de specialitate a fost impresionat de modul in care a fost pusa in scena expozitia ce isi are sursa de inspiratie in originile iei romanesti. Pentru acest proiect designerii de moda Alexandru Nimurad si Alexandra Abraham si creatoarea de bijuterii Vika Tonu au creat o colectia colaborativa de imbracaminte, accesorii si bijuterii in jurul formei si structurii iei romanesti, pe care au reinterpretat-o prin raportare continua la identitatea artistica a fiecaruia, onorand astfel bagajul bogat al culturii de patrimoniu romanesti si ingloband istoria vizuala a iei atat pe teritoriu Romaniei, cat si la nivel international.

“Romania are un  talent si o inclinatie deosebita pentru detaliu si ceea ce au realizat designerii romani a fost plin de sens.” – Sarah Mowers

Untamed Skin – The Romanian Blouse” este un proiect colaborativ  intre Galeria de arta contemporana si design GALATECA si Institutul Cultural Roman din Londra, conceput pentru International Fashion Showcase – London Fashion Week, iar in decursul anului 2015 va fi itinerat in Belgia, Germania si Romania.

Aceasta expozitie marcheaza a doua participare a galeriei GALATECA in cadrul London Fashion Week, prima participare fiind cea din februarie 2013 cu proiectul “The Rest is Tomorrow”, cand a obtinut distinctia “Emerging Talent Award 2013″.

Leave a reply (we review all comments)