O sole mio: #9 Air Jordan 12 ‘Taxi’ 2013

White / Black – Taxi

130690 125

Lansare: 14 Decembrie 2013

Preț: 135£ – 180E EU / 170$ USA

Preț resell: 300E

Fit: o mărime mai mare

General release

Cine are nevoie de un taxi?

Poate datorită succesului enorm modelului lansat anterior, o serie de elemente similare de design sau îmbunătățiri se pot vedea între Jordan 11, respectiv 12. Printre acestea se numără sistemul de legare al sireturilor, fibra de carbon, cu toate că talpa modelului Jordan 12 a fost îmbunătățită, sau textul ‘Quality inspired by the greatest player ever’, prezent la Air Jordan 11 în interior iar la Jordan 12 la spate.

Talpa herringbone, oferă o tracțiune mult mai bună și o rezistență în timp mai mare, iar fibra de carbon are un pattern propriu, foarte drăguț realizat.

Jordan 12 este un model rigid și greu comparat cu celelalte din linie, dar tehnologia Zoom Air compensează la confort chiar dacă asta se simte după câteva purtări. Materialele sunt de o calitate foarte bună iar detaliile, deloc puține la număr, realizate foarte bine. Un lucru de luat aminte este că Jordan 12, în funcție de model și anul lansării, sunt cu jumătate de mărime sau chiar o mărime mai mari.

Air Jordan ‘Taxi’ s-au lansat pentru prima dată in 1997 și ca retro in 2008, fiind parte din pachetul Countdown Package și 2013.

Scurt istoric

Detalii

  • cusăturile de-a lungul modelului
  • pielea de ‘reptilă’
  • TWO 3 cusut pe limbă
  • eyelet-urile metalice
  • tag-ul Jumpman și numărul 23 aflate la spatele modelului
  • talpa herringbone cu fibră de carbon

Marketing

  • Jordan 12 este primul model din subrand-ul propriu Jordan Brand. De asemenea, este și primul model care nu a avut deloc logo-ul Nike și ultimii Jordani care au fost lansați în cutii Nike Air.

  • Primul model Air Jordan al cărui design este asimetric și care să aibă incorporată tehnologia Zoom Air (imagine)
  • Ideea de a avea scris TWO3 pe limbă îi aparține lui Michael Jordan
  • În 1997 Michael Jordan marchează 38 de puncte împotriva echipei Utah Jazz chiar dacă era într-o stare fizică foarte proastă. Simptomele lui Jordan au lansat chiar și o serie de conspirații printre pasionații de basket care spun că pizza pe care a mâncat-o MJ înainte de joc a fost otrăvită

‘Yes, 100 percent poisoned for (‘The Flu Game’). Everyone called it a ‘Flu Game,’ but we sat there and we were in the room, we were in Park City, Utah, up in a hotel. Room service stopped at like nine o’clock. And he got hungry, and we really couldn’t find any other place to eat so we ordered … I said, ‘Hey, the only thing I could find is a pizza place.’ He said, ‘All right, order pizza.’ We had been there for a while, so everybody knows what hotel … Everybody kind of knew where we were staying. So we order a pizza, they come to deliver it, five guys come to deliver this pizza … I said, ‘I got a bad feeling about this.’ … Out of everybody in the room, he was the only one that ate. Nobody else … then two o’clock in the morning, I get a call to my room. I come to the room, he’s curled up in the fetal position … Immediately I said, ‘It’s food poisoning.’ Guaranteed. Not the flu.’ – Tim Grover

  • În 2009 a fost lansat modelul ‘Flu game’ pentru a comemora meciul din 1997

  • Modelul ‘Rising sun’ lansat în 2009

  • Drake și crew-ul lui OVO au primit 2 modele de Air Jordan 12 Player Edition (doar friends and family)
  • Reclamele Air Jordan XII ‘Frozen Moment’ și ‘Challenge me’

O parte dintre modelele noastre preferate de Air Jordan 12

Air Jordan 12 ‘Cherry’ 1997; 2009

Air Jordan 12 ‘Flu game’ 2009

Air Jordan ‘Rising sun’ 2009

Air Jordan 12 low ‘Black patent’ 2011

Leave a reply (we review all comments)