GUILTY – episode 2 – special guest: HYENAZ (DE) // host: Oana Maria & Eugen Rădescu @ Control

GUILTY – episode 2 – special guest: HYENAZ (DE) // host: Oana Maria & Eugen Rădescu  @ Control
28 Ianuarie, 23:00

Dacă un cuțit ar avea suflet, acțiunea de a tăia ar fi sufletul lui, întrucât “tăierea” este esența a ceea ce înseamnă să fii un cuțit. Instabilitatea corpului uman devine astfel, în secolul 21, o temă preponderentă, necesară.

Al doilea episod #Guilty te invită să iei o pauză de la dezamăgire, pentru a-i cunoaște pe Mad Kate și Tusk, artiști berlinezi care activează sub HYENAZ. Grupul a fost fondat în 2013, când au lansat albumul de debut, înregistrat în Kolin (Republica Cehă) și Berlin. Departe de a fi pragmatici, Hyenaz sunt o sinteză între muzică electronică și performance art, explorând contradicțiile muzicii contemporane, în raport cu dansul și performance-ul.

Muzical, Hyenaz își trage seva din cel mai ezoteric synthwave abandonat prin ’90, R&B, soul, blues și prog-rock, cu versuri de punk poetry. Întrucât Mad Kate este un performance artist care leagă lumea dansului și a teatrului cu muzica experimentală și poezia, iar Tusk este producător, solist vocal și dansator, îmbinarea celor doi induce și mai evident ideea de androgin, de uniune a sexelor, bărbat și femeie, într-un tot unitar.

Pentru cine n-a-nțeles, facem petrecere cu nostalgie în sufragerie. Ne jucăm sticluța, dansăm înlănțuiți de gât ca la banchetul din clasa a opta și scoatem buricul la înaintare. Vă așteptăm să ne uităm la televizorul stricat până începem să ne vedem visul cu ochii.

Mesaje, telefoane, secrete, întâlniri
când te văd, mă-nroșesc,
mă rătăcesc sub priviri,
c-o floare în mână și cu un sărut
m-aștepți și-mi spui ce bine arăt

HYENAZ (live)
Host: Oana Maria & Eugen Rădescu
intrare liberă
fb event

Leave a reply (we review all comments)