feeder sound LIVE CR15TINA & AEUL BTLT Internal Connections livestream Part 2 feeder sound LIVE MISS I (dj set) & PASR (live painting) Un-hidden Street Art in Romania book Buy now

Un-hidden Street Art in Romania book

€8,38
+ shipping


feeder sound LIVE STREAMS line up 2020
feeder insider SIT

Last updated on March 17th, 2016 at 05:06 pm

[en]

feeder insider w/ SIT [ro]

Despre SIT, adică Vlad Caia și Cristi Cons, s-ar putea scrie multe povești chiar dacă își țin viața privată, iar muzica lor se rotește în lumea underground. Amândoi sunt persoane fascinante, extrem de creative, selective și a căror preocupare este calitatea, iar împreună transced orice spațiu și gen, morfându-și fluid sunetele în forme și povești fascinante. Și-au lansat propria casă de discuri, Amphia, ca loc unde se pot despărți de hotare și pot aduce muzica la un alt nivel, unul fără limite și constrângeri, în care artistul este complet liber, iar rezultatul este o colecție de sunete eterice și eclectice pline de sentiment. Astfel, techno și minimal-ul sunt doar baze pentru construcțiile complexe ce sunt materialele lor, armonice și fluide, moody și spațiale. Am avut ocazia să îi ascultăm la party-ul organizat de prietenii noștri de la Local Gathering, iar acum vom vorbi cu Vlad și Cristi mai multe despre drumul lor muzical și proiectul SIT.

Keywords: techno, musical journey, amphia, ethereal, soundscape

Hello, SIT!
Iată ce ar vrea feeder să știe despre voi:
(please, fill in the blanks)

Ordonez lucrurile în funcție de… spațiu.
O întrebare al cărui răspuns mi-ar plăcea să îl am… de ce nu are ursul coadă?
Gear-ul meu preferat… tamburina.
www… 4chan.org.
Găsesc liniște și pace în… mine.
Mi-aș dori ca fiecare om să poată percepe… totul.
Colecționez… timbre.
3 release-uri care mi se par cu totul speciale

Transilvanian Galaxi – God DR-55

Jeru The Damaja – Come Clean

DJ Shadow – Midnight In A Perfect World

Ana Moca-Grama: Vlad și Cristi, mă bucur mult că am șansa să aflu de la voi mai multe despre drumul vostru muzical.
Vlad, tu ai început să experimentezi muzica electronică în liceu, iar primul tău release a ieșit la începutul lui 2007. Cu un an înainte v-ați cunoscut, și ați rămas în contact, lucrând și experimentând împreună. În 2009 ați avut primul release, “Year 3000”, sub numele SIT (Sideways Invisibility Theory), scos la labelul Jesus Loved You. Există un moment în care ai fost sigur că muzica este direcția pe care o cauți?
Vlad: Nu cred că e o întrebare cu un răspuns simplu. Cel puțin nu pot spune cu certitudine că a fost un moment exact într-o anumită zi în care am decis că asta voi face. Pentru mine a fost și încă este o călătorie. Nu știu exact unde va duce.

„Peste tot găsim oameni care apreciază într-o anumită măsură muzica românească.”

AMG: Cariera voastră a luat-o pe un drum nou când v-ați dat seama că vă doriți să creați, cum descrieți și voi, muzică fără limite, mereu de calitate. Așa se năștea în 2011 label-ul vostru, Amphia, o metaforă unde muzica poate lua forme și idei infinite. Amphia este un loc perfect pentru experimentele voastre, fie individuale sau împreună. Ne puteți povesti mai multe despre conceptul label-ului?
SIT: Inițial, Amphia a luat naștere ca o platformă personală cu scopul de a găzdui muzica noastră și a prietenilor nostri. Primele release-uri au fost concentrate în jurul producțiilor proprii, fiind entuziasmați să lansăm câteva din ideile noastre. Cu timpul am decis să scoatem și alți artiști. Pe viitor incercăm să scoatem un material cât mai variat păstrând totuși identitatea labelului.

AMG: Împreună cu sunetul vine și imaginea. Vlad, am aflat că tu te ocupi de video-uri pentru release-urile voastre. Cât despre artwork-uri, ele vin perfect în întâmpinarea melodiilor, fiecare cu al său concept, uneori enigmatic. Care sunt artiștii cu care ați lucrat la release-urile de până acum, pe lângă numele întâlnit des, Claudiu Ștefan? Ce vine prima oară, sunetul sau imaginea? Cum se îmbină ele cel mai ușor?
SIT: Am ales să lucrăm cu același designer, Claudiu, în ideea de a păstra o continuitate a artwork-urilor. De regulă sunetul vine primul, artwork-ul fiind o completare a ideii. Artwork-ul și video-ul se completează și îmbină cel mai ușor atunci când au o idee comună în spate.

AMG: Titlurile track-urilor voastre surprind povești cu diverse teme transmise prin compoziție. O rară descriere făcută de Vlad la piesa ta, Codex (de pe EP-ul cu același nume), m-a făcut să înțeleg și să simt mult mai bine ce ascultam. Mi-ar plăcea să întâlnesc mai des asemenea descrieri ale pieselor voastre, e o întreagă poezie! Cum construiți un track, care este baza și ce adăugați pe parcurs?
SIT: Încercăm ca titlurile să reprezinte cât mai bine ideea piesei. Piesele SIT prind formă în timpul jam session-urilor. Pornim de la o schemă de bază peste care construim și adăugăm elemente diferite. Procesul este unul dinamic și de regulă distractiv.

AMG: Cum lucrați împreună? Aveți vreun lucru pe care îl stăpâniți mai bine sau pe care preferați să-l faceți? De-a lungul anilor, cum v-ați influențat unul pe altul?
SIT: Încercăm să variem rolurile în studio în timp ce lucrăm. Avem o conexiune de lucru bună, totul venind destul de natural.

AMG: În 2013, în Room 1 din Fabric, ați avut primul vostru show live. Suntem curioși, în ce consta live-ul voastru? Vom avea șansa să asistăm la unul în curând?
SIT: Live-ul conține doar producții SIT, materiale mai noi sau mai vechi. Incercăm ca fiecare live să fie diferit, adăugând tot timpul material nou. Urmează un show live la Guesthouse undeva prin februarie.

„Piesele SIT prind formă în timpul jam session-urilor. Pornim de la o schemă de bază peste care construim și adăugăm elemente diferite.”

AMG: Ați călătorit în multe țări, iar iubitorii muzicii voastre sunt un public foarte divers. Ați observat vreo diferență între preferințele oamenilor din zone diferite ale lumii? Cât despre România, este acest gen de techno la fel de apreciat și pe plan local?
SIT: Da, fiecare țară are o scenă aparte cu un sound specific. Peste tot găsim oameni care apreciază într-o anumită măsură muzica românească. Pe plan local avem o susținere destul de mare,  fapt care dovedește că și scena românească a ajuns la maturitate.

AMG: Nightlife-ul în București a crescut mult în ultimul timp, iar tot mai mulți artiști din străinătate ne vizitează. Care sunt lucrurile la care trebuie să mai lucrăm puțin până va fi totul ok? Cât despre părțile pozitive, care sunt ele?
SIT: După cum spuneam,  scena locală este destul de dezvoltată, iar cluburile pot satisface cerințele oricărui artist invitat.

„Artwork-ul și video-ul se completează și îmbină cel mai ușor atunci când au o idee comună în spate.”

AMG: Feeder a împlinit 10 ani. Cunoașteți site-ul, care au fost interacțiunile voastre cu el?
SIT: Știm de Feeder de ceva ani, citeam ocazional diverse articole și urmăream eventurile locale.

AMG: Am ajuns deja la final, așa că vreau să vă rog să-mi spuneți care este secretul echilibrului?
SIT: N-avem secrete! 🙂

AMG: Mulțumesc mult!

photos by feeder.ro

words by Ana Moca-Grama

insider signature

26 Comments
 1. […] Munteanu – (Cristi Cons / SIT, […]

 2. […] (Cluj-Napoca) și Corvin Club (Budapesta) alături de artiști naționali precum Sepp, Ada Kaleh, Vlad Caia, Tulbure, Emi, G76, Zefzeed, Suciu, Melodie, Vid, Miss I, Nu Zau, VSA (si multi altii) precum […]

 3. […] electronic underground hype then you’re probably familiar with Cristi Cons and Vlad Caia‘s appetite for constantly exploring new musical dimensions within the lush worlds of […]

 4. […] the sound series is at its 100th episode. Over 100 hours of music from artists like Kozo, Nu Zău, SIT, Ada Kaleh, Lola Palmer or Nastia and many others which have gathered over 168.000 plays made […]

 5. […] ajuns la episodul cu numărul 100. Peste 100 de ore de muzică de la artiști precum Kozo, Nu Zău, SIT, Ada Kaleh, Lola Palmer sau Nastia și mulți alții care au adunat peste 168.000 de plays v-au […]

 6. […] ajuns la episodul cu numărul 100. Peste 100 de ore de muzică de la artiști precum Kozo, Nu Zău, SIT, Ada Kaleh, Lola Palmer sau Nastia și mulți alții care au adunat peste 168.000 de plays v-au […]

 7. […] 100 hours of music from artists like Kozo, Nu Zău, SIT, Ada Kaleh, Lola Palmer or Nastia and many others have gathered over 168.000 plays and turned […]

 8. […] Traxx Part 4 Colorhadoo ‎– Zanzibar Little Hado ‎– Masaka Trax Melodie ‎– Echo Rhythm SIT ‎– Sideways Vinyl Speed Adjust ‎– On My Way Ep Dan Andrei ‎– Parcul Cosmos Melodie […]

 9. […] and coherent, moody and spatial. Also you can read the extended feeder insider interview: RO // EN comentarii […]

 10. […] şi întotdeauna futuristic. Putem să-i vedem mixând sau producând muzică sub pseudonimul SIT, fiind primul proiect romanesc care debutează în 2013 cu Live-act în clubul […]

 11. […] muzicii prin 2008, influențat de sound-ul Zip, [a:rpia:r], Ricardo Villalobos, Cezar, Herodot sau SIT. În Boom Box, Mansarda, Papiota sau Control  mixurile lui Ruval pline de energie și sunete […]

 12. […] STAGE PRÂSLEA SIT (CRISTI CONS & VLAD CAIA) BODDO ALEX […]

 13. […] Cons [Amphia] feeder insider w/ SIT facebook.com/CristiCons […]

 14. […] LIVE ( Cristi Cons & Vlad Caia ) [ amphia ] feeder insider facebook.com/sitpage […]

 15. […] 39. SIT [Amphia] (producer // DJ) – RO RO http://www.feeder.ro/2014/12/17/feeder-insider-sit-ro/ […]

 16. […] [Amphia] SIT a fost format si modelat acum mai multi ani, cu mult inainte ca Cristi Cons si Vlad Caia sa […]

 17. […] atunci, ascultă mixul sau citește articolul feeder inisder w/ SIT [Amphia] comentarii […]

 18. […] citit feeder insider w/ SIT [Amphia] comentarii […]

 19. […] feeder insider w/ SIT [Amphia] comentarii (0) […]

 20. […] feeder: feeder insider w/ Miss I [Misbits] feeder insider w/ Tulbure și Cereches [TC Studio] feeder insider w/ SIT [Amphia] feeder insider w/ Emi […]

 21. […] Vlad Caia ———> feeder insider w/ SIT [ro] […]

 22. […] Cristi Cons – feeder insider w/ SIT […]

 23. […] feeder insider w/ SIT […]

 24. […] by feeder.ro feeder insider w/ SIT [ro] comentarii […]

 25. […] un nou feeder insider care vine cu un mix semnat SIT, realizat în cadrul Snrs48. Muzica lor nu dezamăgește niciodată, […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account