Fierbinteanu – experiment digital pop @ Galeria IX

  • by



Fierbinteanu – experiment digital pop @ Galeria IX
13 decembrie, 20:00

Sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 20, Galeria IX (Bd. Aviatorilor, 9) găzduiește un experiment live digital pop cu duo-ul Fierbinteanu și invitații lor: Dan Michiu Dinescu (Abator Industries), Ioan Preda, Cătălin Lungu (Abator Industries) și Alex Bălă (Plurabelle).

Concertul va cuprinde melodii incluse pe recent-lansatul album Fierbințeanu – Massive Exposure, alături de secvențe improvizate executate cu instrumente clasice sau cu obiecte, elemente de performance & spoken word, melodii de pe discuri anterioare reorchestrate și restructurate, momente solo ale fiecărui invitat. Miza artistică este crearea unui ansamblu unitar și coerent, contemporan, universal și viu, plecând de la toate aceste elemente.

După concert, petrecerea continuă în subsolul Galeriei IX, cu un DJ set Cristian Fierbințeanu & Alex Bălă. Toată lumea e invitată la dans!

Artist support: 15 lei
Preview: https://www.youtube.com/watch?v=fyt_uEQE–s
Fierbințeanu live pentru Experimentalist: http://youtu.be/p-soHhTN_sw

Fierbințeanu este un duo electro/experimental pop din București, format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce). Muzica lor înglobează elemente pop, electro, psihedelic, noise, ambiental și colaj de sunete.

În 2012, Gabriela și Cristian Fierbințeanu au câștigat concursul de remixuri Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh, iar în 2013 au cântat la Konzerthaus Berlin. Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) și un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. A urmat albumul Silence As Beauty lansat anul trecut, la Local Records.

La sfârșitul lunii noiembrie, anul acesta, Fierbințeanu a lansat albumul Massive Exposure, un extended LP ce conține 36 de melodii, printre care și deja cunoscutele I Want To Reach The Stars With You și Yvelines. „Massive Exposure reprezintă eliberarea totală de trecut și de prezent, în 36 de cântece. De acum încolo, eliberați, vom putea face o muzică nouă”, spun Gabriela și Cristian Fierbințeanu.

La realizarea Massive Exposure au avut contribuții Alex Bălă (keys, drums), Bogdan Stamatin (guitar, keys), Claudiu Ilariean (computer, guitar), Preda Ioan (guitar), Dan Michiu Dinescu (guitar), Cătălin Lungu (trumpet), Paolo Profeti (sax).

Albumul Massive Exposure este disponibil în format digital via Local Records (http://localrec.ro/?p=2864) și pe CD la www.fierbinteanu.com.

„Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate în România” – DILEMA veche

„Fierbințeanu a făcut supradoză de pop” – VICE România

„Fierbințeanu și albumul său sunt un fel de artifact de pe fundul oceanului, o perlă la care ajung câțiva înotători stilați și aduc din întuneric ceva care merită transformat într-un altar de ciudățenie plăcută” – eclecticfm.ro

Cristian Fierbințeanu face parte, împreună cu Alex Bălă, din duo-ul Plurabelle (dark electronic), care, anul acesta, a lansat LP-ul Phantom Pyramid la label-ul francez Stellar Kinematics.

Web: http://www.fierbinteanu.com/
Facebook: http://www.facebook.com/fierbinteanumusic

fb event

Leave a reply (we review all comments)