Eglantina von Becheru – “Bionica lui Moise” @ Galeria IX

  • by

Eglantina von Becheru – “Bionica lui Moise” @ Galeria IX
3 decembrie, 19:30

Miercuri, 3 decembrie, ora 19:30, la Galeria IX, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura “Bionica lui Moise”, eveniment ce surprinde prin fuziunea elementelor vizuale cu cele sonore. Expozitia de pictura semnata Eglantina Von Becheru propune o serie de lucrari realizate in perioade diferite de timp, pe care spectatorul este invitat sa le descopere pe ritmurile de jazz ale Vioricai Pintilie, in cadrul unui spectacol inedit de lumini oferit de VJ Vloop.
Scopul proiectului este de a transfera in social o tema cultural-artistica, precum tema cautarii. Nu intamplator, expozitia poarta acest nume, ci pentru ca intr-o societate modernizata si mondenizata, arta preia rolul calauzei, un Moise contemporan ce ofera o noua perspectiva de interpretare a realitatii. Despre stilul artistului, se stie deja ca este aparte in peisajul artistic contemporan, liniile sale reluand elemente suprarealiste in stil postmodern.
Expozitia va fi deschisa in perioada 3 – 17 decembrie 2014, vineri de la 18.00-20.00 si sambata si duminica intre orele 16.00-20.00.
Eglantina Von Becheru este un artist vizual român și performer, devenind cunoscută pentru expozițiile sale private în cadrul cărora combină dansul cu pictura live. Aceasta a adus conceptul de Sânge Verde, referindu-se la spiritul aristocrat al artiștilor. Dacă nobilimea posedă sânge albastru, puterea ciclică a creației, care se transferă de la o vreme la alta, este specifică artiștilor și le dă acestora sângele verde.
Picturile sale relevă o sensibilitate aparte pentru mituri și simboluri, teme psihologice și filosofice redate în stil suprarealist. După o analiză de 6 luni a pieței franceze de artă și a sistemului artistic specific (2011), a legat dansul și pictura în spectacole private. În decembrie 2012 a fost invitată să expună la Galeria Kunstbarkeiten din Graz. În 2013, a fost artistul selecționat să inaugureze cel mai nou spațiu contemporan de artă și cultură alternativă, ArtHouse Central Iași.

În prezent, Eglantina Von Becheru predă pictura și comunicare prin imagini unor copii și tineri cu abilități înalte la SAGA Kid și Academia Fantastică.
Finisajul expozitiei va avea loc pe 17 decembrie 2014, incepand cu 19.30 la Galeria IX.
Expoziția artistei Eglantina von Becheru “Bionica lui Moise” este un proiect al Asociaţiei pentru Promovare Culturală si Artistică RAWW (http://www.raww-art.ro/) în colaborare cu Galeria IX .

Leave a reply (we review all comments)