Laboratorul subconștientului @ Go Art Projects

  • by

Laboratorul subconștientului @ Go Art Projects
28 noiembrie, 19:00

Artist: Adriana Florea Baloiu
Curator: Alina Bucur
28.11 – 07.12.2014
www.goartprojects.com

In laboratorul subconstientului reprezinta seria de lucrari realizate de Adriana Florea Baloiu (artist si filolog) pentru lucrarea sa de diploma din cadrul Universitatii Nationale de Arta, sectia pictura.
Lucrarile Adrianei Florea Baloiu reitereaza idea ca arta nu este un tot armonios ci contine mai multe intelesuri contradictorii si ireconciliabile care sunt supuse mai multor interpretari ce nu pot depasi un anumit prag in ceea ce priveste valoarea de adevar a acestora, privitorul fiind cel care decide in ultima instanta intelesul lor. Altfel spus, nicio lucrare nu poate transmite la modul pur obiectiv si absolut o informatie.
Plecand de la termenul “deconstructie” introdus de Jaques Derrida prin traducerea a doi termeni: destructie (Heidegger) si disociatie (Freud) interpretarea gestualitatii ostile intalnite in practica Adrianei nu este de a desface, de a nimici ci aceea de a analiza structurile sedimentate care formeaza elementul discursiv al gandirii artistei.
Expozitia continand 17 lucrari selectionate de curatorul MNAC, Alina Bucur este prima expozitie produsa de GO Art Projects, un spatiu independent, nomad ce urmareste reintegrarea in circuitul urban si artistic a unor spatii cu o identitate actualmente incerta.
Expozitia va fi deschisa in perioada 28 noiembrie – 7decembrie in spatiul care gazuieste temporar initiativa GO Art Projects din strada Uranus nr.98.

Leave a reply (we review all comments)